Για τον δικό μας Θανάση, τον Θανάση της Καισαριανής

Έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μας σύντροφος, φίλος και εμπνευστής της ιστορικής μας παράταξης Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, ο Θανάσης Μπαρτσώκας.

Τον θυμόμαστε παλληκαράκι ακόμα, στα πρώτα του αυτοδιοικητικά βήματα, συνεργάτη του Παναγιώτη Μακρή, δημοτικό σύμβουλο, έπειτα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τελικά Δήμαρχο της αγαπημένης του Καισαριανής. Με μπροστάρη τον Παναγιώτη Μακρή, μια παρέα νέων παιδιών, ο Άλκης, ο Αποστόλης, ο Κώστας, ο Γιάννης άρχισαν να αλλάζουν την Καισαριανή μετά από τόσα δεινά που η πόλη είχε περάσει. Και αργότερα, ο Θανάσης, ως επικεφαλής ο ίδιος, συνέχισε τα σπουδαία έργα για να αλλάξει η Καισαριανή και να είναι αυτό που της αξίζει, προχωρώντας σε καινούργια ανοίγματα.

Μαχητής, υπερβολικά περήφανος, πληθωρικός, σεμνός, ευαίσθητος, προσιτός, αγωνιστής για τα ιδανικά της Αριστεράς, ενέπνεε τους συνεργάτες του και όλοι/ες μαζί δούλευαν για ένα κοινό στόχο. Για την Καισαριανή μας. Και η πόλη άλλαζε σιγά σιγά. Έργα εμβληματικά ακόμα και σήμερα. Πρωτοστάτησε στον αγώνα για την απόδοση του Σκοπευτηρίου στον λαό της Καισαριανής και τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης. Δημιούργησε το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕΜΙΠΟ).

Ο Θανάσης ήταν ευαίσθητος στα ζητήματα προστασίας των πολιτών και κυρίως των παιδιών και των ευάλωτων ομάδων και για αυτό ήταν μπροστάρης στην ίδρυση του Κέντρου Υγείας του Παιδιού, του Κέντρου Συμβουλευτικής για άτομα με ειδικές ανάγκες και σε συνεργασία με το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της τράπεζας αίματος της πόλης.

Τα θεμέλια για τα περισσότερα έργα της πόλης μας μπήκαν επί θητείας Θανάση Μπαρτσώκα.  Η πόλη του χρωστάει πολλά και για αυτό τον τίμησε με την εκλογή του ως Δήμαρχος τρεις φορές.

Εμείς, θα τον αγαπάμε, θα τον θυμόμαστε και θα μας καθοδηγούν οι πράξεις του, τα λόγια του και κυρίως η ανθρωπιά του γιατί ήταν ένας από τους καλύτερους δημάρχους που πέρασαν από αυτή την πόλη.

Η επικεφαλής Άννα Παραγυιού και τα μέλη της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής αποχαιρετάμε με απέραντη θλίψη τον δικό μας αγαπημένο Θανάση.

Συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι θα τον αποχαιρετήσουμε την Τρίτη 28.12.2021 στις 12.00μμ με πολιτική κηδεία στο Νεκροταφείο της Καισαριανής.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Δέσποινα και τις κόρες του Κατερίνα και Κωνσταντίνα.

Καλό ταξίδι Θανάση μας!