Της Κατερίνας Γαλανού

Ενώ εκλείπουν οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν με ακρίβεια τι συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ και στις σχέσεις μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών, από τον τρόπο που κινούνται οι κύριοι Τσίπρας και Κασσελάκης, προβάλλει η υπόνοια ότι ταυτίζονται ως προς την επιδίωξη. Επιζητούν την «εξαφάνιση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θεωρεί ότι απώλεσε την ηγεσία από ένα πραξικόπημα, επιχείρησε να απαντήσει με «πραξικόπημα της πιτζάμας» όπως πολύ πετυχημένα χαρακτηρίστηκε η απόπειρα ανακατάληψης. Όμως γνωρίζει καλά ότι πρόεδρος δεν θα ξαναγίνει. Με οποιαδήποτε διαδικασία και υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Προδομένος από τους στρατηγούς της πρώτης νίκης του, έχοντας πλέον στο πλευρό του μόνο τις κυρίες Τζάκρη, Ακρίτα, Κασσιμάτη και Ραλλία Χρηστίδου και τον Πέτρο Παππά, δεν μπορεί να πάει σε καμιά μάχη.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που τον ψήφισαν διότι ψυχανεμίζονταν ότι τον επέβαλε ο Αλ. Τσίπρας, ικανοποιώντας επιθυμίες εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως και τη δική του ανάγκη να φανεί το μέγεθος του, τον έχουν εγκαταλείψει. Εξάλλου συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, εμφανίζεται ως πέμπτο κόμμα με επίδοση κάτω από το 10%.

Όσοι του εξασφάλιζαν προβολή και τζάμπα επικοινωνία εξαφανίστηκαν εδώ και καιρό και οι προσωπικοί του followers εφόσον δεν τροφοδοτούνται πλέον με content που να τους κεντρίζει το ενδιαφέρον, αποστασιοποιούνται.

Νοιώθει ότι ηττήθηκε αλλά δεν αντέχει την ταπείνωση.

Τον ενδιαφέρει λοιπόν μόνο να τους εκδικηθεί. Όλους χωρίς εξαίρεση. Τσίπρα, Παππά, Πολάκη, «87», Σπίρτζη. Το συριζαϊκό σύμπαν που του φέρθηκε χωρίς έλεος κατά τις επιταγές της Αριστεράς. Όχι ότι ήταν άμοιρος ευθυνών.

Το θράσος και ο κυνισμός τον έθρεψαν και στο τέλος τον έφαγαν.

Τον προειδοποίησαν οι απέναντι ότι αν διανοηθεί να θέσει υποψηφιότητα θα κάνουν φέιγ βολάν συμβάσεις που υπέγραψε για εργαζόμενους στο κόμμα στο διάστημα της προεδρίας του. Ρωτώντας αν δούλευαν προκειμένου να πέσει ο Μητσοτάκης ή ασχολούνταν με μπογιές. Υπονοούμενο για τις επιχειρήσεις του πατρός Κασσελάκη.

Η στάση του μετά από αυτό, μεταστράφηκε στο «Στέφανε ρίχτο». Απαίτησε να του ανοίξουν το γραφείο του γιατί «νομικά» είναι ακόμη υπεύθυνος.

Έστειλε τους κλακαδόρους του στην Κουμουνδούρου να προπηλακίσουν όσους δεν είναι μαζί του. Πρακτικές που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αντιπάλους του κατά το μανιασμένο 2012, πέφτουν στα κεφάλια τους.

Οι εν αναμονή πρόεδροι κάνουν το σκηνικό από τραγικό έως φαιδρό.

Ο κ. Π. Πολάκης δηλώνει ότι θέλει να γίνει αρχηγός για να κερδίσει, όπως ισχυρίζεται, τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους. Το άλλο με τον Τοτό είναι καλύτερο ανέκδοτο. Τουλάχιστον ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει το Κέντρο.

Ο κ. Ν. Φαραντούρης ανακοινώνει πως θέλει να γίνει ένας «πόλος ενότητας, συμπερίληψης, συντροφικότητας, εξωστρέφειας και σοβαρότητας». Μια ματιά γύρω του, θα τον έβαζε στην πραγματικότητα του σπαρασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Ν. Παππάς δε λέει γιατί θέλει να γίνει πρόεδρος αλλά ξέρει το μαγαζί από το υπόγειο μέχρι το ρετιρέ και από τα πόμολα μέχρι τις κλειδαριές.

Ο Σωκ. Φάμελλος θα συρθεί σε μια διαδικασία χωρίς όφελος. Ο Απόστολος Γκλέτσος, χειροκροτητής του παντοτινού ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, για να επαναφέρει το «λυσάρι του Τσίπρα». Εσχάτως ακούγονται και άλλα ενδιαφέροντα ονόματα που θα ήθελαν να γίνουν μέρος της ολικής κατεδάφισης του ερειπιώνα.

Σχετικά με τον κ. Τσίπρα οι φίλοι του μεταφέρουν, πως ούτε το δαχτυλάκι του δε σκοπεύει να ακουμπήσει στο ετοιμόρροπο οικοδόμημα. Ούτε για να βοηθήσει τη φερόμενη ως ομάδα του, να ανακτήσει τον έλεγχο.

Δύσκολο να γίνει πιστευτό το αφήγημα στην ολότητα του.

Εντελώς αντικειμενικά το ευνοϊκότερο σενάριο για τον πρώην πρωθυπουργό είναι να πέσει το «μαγαζί» και να τους πλακώσει όλους.

Θα ήταν για εκείνον μια επιστροφή πίσω στην αφετηρία!

Χωρίς τα βαρίδια όσων διετέλεσαν υπουργοί του, δεξιά χέρια και φρουρά του, θα μπορεί να κρύβει καλύτερα το παρελθόν και το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος διδάξας του ακραίου κυνισμού, καιροσκοπισμού και της πολιτικής χωρίς αρχές.

Όπως γράφει και ο Θανάσης Καρτερός μεταφέροντας το διαχρονικό αξιακό απόθεμα της συριζαϊκής αριστεράς το οποίο ξεπατίκωσε αυτούσιο ο Κασσελάκης: γαία πυρί μιχθήτω. Ας πάμε σε εμφύλιο, ας γκρεμίσουμε ό,τι έχει απομείνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να περάσει το δικό μου.

Πηγή: liberal.gr