Της Κατερίνας Γαλανού

Η κυρία Χαρά Καφαντάρη, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και οι μετέχοντες στο πανηγύρι που ξεφόρτωσαν με κλαρκ εκατό κιλά γαρύφαλλα στα πόδια του αοιδού Δ. Βελισσάρη στο Γεράκι Λακωνίας, διακατέχονται από την ίδια αντίληψη.

Λεφτά ξανά-υπάρχουν!

Οι «ανεπανάληπτες στιγμές» –σύμφωνα με την περιγραφή των ρεπορτάζ– από την πανηγυρική ευωχία στο Γεράκι, δεν είναι και τόσο ανεπανάληπτες.

Αποτελούσαν την εθνική μας καθημερινότητα, έως τη στιγμή που η χώρα έκανε βουτιά στον πάτο της χρεοκοπίας και η φράση «όλοι μαζί τα φάγαμε», μετατράπηκε στο σύνθημα για την απηνή επίθεση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όπως είχε αναγκαστεί να εξηγήσει αργότερα ο μακαρίτης Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε σκοπό με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» να ισοφαρίσει την ευθύνη των κυβερνώντων με την ευθύνη των κυβερνωμένων, αλλά να αποτυπώσει μια πραγματικότητα.

Με τον ίδιο τρόπο η συμπεριφορά του «λεφτά υπάρχουν» στο πανηγύρι, με το «λεφτά υπάρχουν» της κυρίας Καφαντάρη, έχει ειδοποιό διαφορά.

Η πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από τηλεοράσεως ισχυρίστηκε –προκειμένου να καταγγελθεί ότι η κυβέρνηση, ενώ μπορεί, δεν προχωρά σε «φιλολαϊκές» πολιτικές– ότι είμαστε σε φάση δημοσιονομικής άνεσης, δεν είμαστε σε μνημόνια, επειδή μας έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ το Φθινόπωρο του 2018 και έχουμε ρυθμισμένο το χρέος.

Δυο ολόκληρα ψέματα και ένα μισό, που λέγονται, όχι μόνο από την κ. Καφαντάρη, αλλά συνολικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι τεράστιο ψέμα ότι η χώρα είναι σε φάση δημοσιονομικής άνεσης. Όπως είναι εξίσου ψέμα, ότι η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια. Μισό ψέμα είναι ότι έχουμε ρυθμισμένο το χρέος.

Τα συγκεκριμένα, εκούσια αντιπολιτευτικά ψεύδη περί δημοσιονομικής και ουσιαστικής άνεσης και του λεφτά υπάρχουν, και η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν χρέος να μην επιτρέψουν να γίνουν συνείδηση των πολλών.

Απαιτούμενος όρος για να μην επαναληφθούν, η συνεχής υπενθύμιση των αμαρτιών και των ολέθριων σφαλμάτων, που κατέληξαν στον ολετήρα του ΣΥΡΙΖΑ με τη συνδρομή των ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου.

Η Αριστερά όσο κι αν κρύβεται έχει και εκείνη μέρος της ευθύνης για τη χρεοκοπία, γιατί μπορεί το λεφτά υπάρχουν να το χρεώθηκε ο Γ. Παπανδρέου, αλλά πάντα ήταν το δικό της ύψιστο δόγμα.

Μαζί με τον βολονταρισμό.

Το θύμισε ξανά η κυρία Καφαντάρη λέγοντας στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη: «Λεφτά υπάρχουν άμα έχεις πολιτική βούληση, μπορείς να τα βρεις». 

Στην ίδια βάση έχει καταρτιστεί και το οικονομικό και φορολογικό πρόγραμμα, που εμφάνισε προ μηνών ο Στ. Κασσελάκης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το υπολόγισε στα 40 δισ. ευρώ στην τετραετία.

Παραμένει εκκρεμής η πρόκληση Χατζηδάκη για δημόσιο σκανάρισμα στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρχικά η Κουμουνδούρου είχε αποδεχθεί, αλλά στη συνέχεια υπαναχώρησε. Η ένδεια χρημάτων στο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στο μεταξύ η δικαιολογία, για να μην σταθεί ο κ. Κασσελάκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ απέναντι στους παραγωγικούς φορείς και να αναλάβει απέναντι τους δεσμεύσεις.  Προφανώς, δεν υπάρχει επαρκής… ποσότητα βούλησης, διαφορετικά κάπου θα έβρισκαν τα λεφτά για μια ομιλία «επένδυση» στο πρωθυπουργιλίκι.

Η βουλησιαρχία δεν γεννάει, ούτε ανακαλύπτει λεφτά.

Αν δεν το έχει εμπεδώσει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να ανατρέξει στις αποδείξεις από τα πρόσφατα χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Πηγή: liberal.gr