Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον Πρωθυπουργό – Πώς φτάσαμε στη διαγραφή
του Λευτέρη Αυγενάκη που δεν ήταν η πρώτη – Ολο το παρασκήνιο

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας -αλλά όχι από το ίδιο το κόμμα- ήταν ένα μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλαζονεία.

Η αλαζονεία που ήταν μία από τις αιτίες τού να απολέσει η ΝΔ στις ευρωεκλογές ένα εκατομμύριο ψήφους. Ετσι ο Πρωθυπουργός μέσω της διαγραφής Αυγενάκη ήθελε να δώσει ένα αυστηρό μήνυμα προς τους βουλευτές τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματός του.

Ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένα θέμα: Γιατί ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει διαγραφεί από την ΚΟ και όχι από το Κόμμα; Και μάλιστα τη στιγμή που δεν παραδίνει την έδρα του.

Δεν ήταν η πρώτη διαγραφή

Και ενώ το ερώτημα αυτό πλανάται, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η χθεσινή διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη δεν είναι η πρώτη. Είχε διαγραφεί και το Νοέμβριο του 2012 από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τότε με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η διαγραφή του έγινε γιατί «φλέρταρε» τότε με το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και ο Σαμαράς τον διέγραψε αμέσως.

Τιμωρία, αλλά όχι αποκλεισμός

Ωστόσο, ο Αυγενάκης επέστρεψε στο κόμμα ενόψει των δεύτερων βουλευτικών εκλογών του 2012. Η χθεσινή απόφαση πάντως να διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι δεν υπάρχει διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία και δεύτερον ότι δε θα τού επιτρέπεται εφεξής να μετέχει σε κάποιο όργανο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στα υπουργεία παρά τις κίτρινες κάρτες

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο διαγραφείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας βουλευτής, παρέμεινε επί πέντε συναπτά έτη σε υπουργικές θέσεις παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες από το Μαξίμου έλεγαν ότι είχε τις περισσότερες κίτρινες κάρτες για τη δράση του στα υπουργεία.

Τελευταίως είχε πάρει κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις αγροτών, ενώ ήταν στο υπουργείο αγροτική ανάπτυξης, ωστόσο οι ευρωεκλογές που έρχονταν δεν άφηναν περιθώρια για τιμωρίες.

Δεν παραδίδει την έδρα του

Είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι πριν ακόμη παρθεί απόφαση για τη διαγραφή του, την ώρα μάλιστα που συνεδρίαζε η επιτροπή δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας για να αποφασίσει τη διαγραφή του, με ανάρτησή του στο X διεμήνυσε πως δε θα παραδώσει την έδρα του και θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος.

Τι εξόργισε τον Μητσοτάκη

Αυτό που εξόργισε τον Μητσοτάκη δεν ήταν μόνο η αλαζονική συμπεριφορά του με το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», αλλά πως επισκίασε όλες τις κυβερνητικές δραστηριότητες στις οποίες προέβη χθες ο πρωθυπουργός και του κόμμα της ΝΔ καθώς τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

Το βίντεο

Βεβαίως το βίντεο από το αεροδρόμιο δεν είναι χθεσινό. Τη στιγμή που πολλοί βουλευτές της ΝΔ το γνώριζαν και διαμαρτύρονταν, ήρθε τυχαίως στη δημοσιότητα τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν ένα κυβερνητικό στέλεχος τυχαίως εντόπισε το βίντεο το οποίο στη συνέχεια έκανε το γύρο του διαδικτύου με ευρεία αναπαραγωγή.

Πηγή: tovima.gr