Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Για να δούμε αν πράγματι θ’ αλλάξει κάτι στο δυσώδες, καχύποπτο και διαπλεκόμενο καθεστώς της τελευταίας τετραετίας, στον τομέα της αυθαίρετης κατάληψης και εκμετάλλευσης των κοινόχρηστων χώρων της Καισαριανής. Η αρχή που έγινε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με τη νέα σύνθεσή της, δημιουργεί αισιόδοξες προοπτικές ότι θα επιστρέψει η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην πόλη. Ότι θα ξεριζωθεί η βρώμα και το «αλισβερίσι»… Αρκεί να καθιερωθεί ένα διαφανές, νόμιμο και ισότιμο καθεστώς για όλους: πολίτες και καταστηματάρχες…

Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, λοιπόν, ήρθε ως θέμα οι “αυθαίρετες κατασκευές στον δήμο Καισαριανής”…

Αυθαίρετες κατασκευές, λέει. Που βρίσκονται οι ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ;  Μάλιστα. «Έμπροσθεν του ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ», λέει. Προφανώς επειδή ΔΕΝ υπάρχει απόφαση της Πολεοδομίας ΑΚΟΜΑ, δεν αναφέρεται και το υπόλοιπο τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου 9, στο οποίο υπάρχει και το ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ. Ξέρετε, αυτό για το οποίο η προηγούμενη Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενώ είπε ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι δεν είχε στοιχεία για τη ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ, έδινε άδεια λειτουργίας ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ!!!

Αυτό που κινεί την περιέργεια είναι ότι απουσιάζει από την εισήγηση κάποια υπογραφή κάποιου «υπεύθυνου» των ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

Τι αποφάσισε η επιτροπή; Θα περιμένουμε. Ελπίζουμε να μην επαναληφθεί ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ των «είπα – ξείπα» αποφάσεων της ΙΔΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ με την παλιά της σύνθεση.

ΥΓ. 1: Για να μην το ξεχάσω: Κύριε δήμαρχε – πρόεδρε της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αν σας δημιουργηθεί καμιά απορία σχετική με ΤΑ ΑΙΣΧΗ της επιτροπής στην οποία σήμερα προΐστασθε, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, μη διστάσετε να ρωτήσετε ένα μέλος της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, τον εκπρόσωπο της (προς το παρόν) αξιωματικής αντιπολίτευσης, να σας διαφωτίσει. Ήταν ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ…

ΥΓ. 2: Για να μην το ξεχάσω και αυτό: Το θέμα του ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ επί της Εθνικής Αντίστασης 23-25 το οποίο έχει γκρεμιστεί εσωτερικά ΟΛΟΚΛΗΡΟ και εξωτερικά ΜΕΡΙΚΩΣ δεν έχει λήξει. Κάθε άλλο μάλιστα. Όσα ΑΙΣΧΗ έκαναν, έκαναν. Τώρα που έφυγαν, θα αποκατασταθεί η νομιμότητα και η αξιοπρέπεια κάθε πολίτη.