Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Ακόμη ένα έργο που βρωμάει ΔΙΑΠΛΟΚΗ!», έγραφα στις 20/10/2015. Η μεθόδευση της κατευθυνόμενης άσκησης καθηκόντων από κάποιους δημόσιους δήθεν «λειτουργούς», οι οποίοι στην ουσία συμπεριφέρονται ως «ντήλερ» συγκεκριμένων συμφερόντων, αποκαλύπτεται από επίσημα έγγραφα. Σε ένα από αυτά αναφέρεται η ημερομηνία της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κατακύρωσης του έργου στον «εκλεκτό» της τότε δημοτικής αρχής.

 

Στις 24/7/2009 υπογράφηκε η σύμβαση με τον εκλεκτό εργολάβο του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, όταν η εκδίκαση της ένστασης της προσφεύγουσας εταιρίας έγινε στις 1 Οκτωβρίου 2009!!! Και φυσικά, όπως διαβάζετε στην απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, η υποβολή της ένστασης ήταν απολύτως νόμιμη και εμπρόθεσμη!!! Δηλαδή, οι έχοντες «αριστερές» ευαισθησίες δημοτικοί άρχοντες της «αριστερής» δημοτικής αρχής, κατακύρωσαν το έργο ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ότι εκκρεμεί η ένσταση και μετά πλήρους γνώσεως ότι η ενιστάμενη εταιρία είχε απόλυτο δίκιο. Και ήξεραν ότι είχε δίκιο, γιατί είχαν «μαγειρέψει» τον λόγο της απόρριψης της πρώτης ένστασης που είχε καταθέσει η διεκδικούσα το έργο εταιρία, λέγοντας ότι ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ καλής εκτέλεσης παρεμφερούς έργου είναι Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ!!!

 

Βέβαια, υπήρχε και άλλη ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ: η «αριστερή» δημοτική αρχή του 2009, έχοντας «κολλητές» σχέσεις με τον ΔΕΞΙΟ τότε γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μάλλον τον «έπεισε» να ΜΗΝ εκδικάσει την ένσταση της προσφεύγουσας εταιρίας μέσα σε ένα μήνα, ώστε, σύμφωνα με τον νόμο, να «τεκμαίρεται» η απόρριψή της!!! Ήταν αυτός ο ίδιος γενικός γραμματέας, ο οποίος αναμίχθηκε στους βρεφονηπιακούς με τα «ψηλά καπέλα» των εκατομμυρίων ευρώ, των ημέτερων δήμων (μεταξύ των οποίων και η Καισαριανή..!), οι οποίοι βρεφονηπιακοί ακυρώθηκαν από τον νέο γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλο, με την αλλαγή κυβέρνησης το 2010.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι η «αριστερά» των εραστών της καρέκλας του δημοσίου και των τρόφιμων του κρατικού ταμείου, είχε ανέκαθεν βαθιές ρίζες συνεργασίας και «εκτίμησης» με την ΔΕΞΙΑ. Την ΔΕΞΙΑ χωρίς εισαγωγικά. Την ΔΕΞΙΑ του Παυλόπουλου και του Μανιάτη.

Προφανώς, τα πλοκάμια της διαπλοκής τους δεν έφτασαν μέχρι την επιτροπή του άρθρου 152, η οποία τους «ξετίναξε» και ακύρωσε όλες τις ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ αποφάσεις της δημαρχιακής επιτροπής του δήμου Καισαριανής.

 

Και αν αναρωτηθείτε γιατί δεν εφαρμόστηκε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η απάντηση είναι απλή: έχοντας  άποψη για τα γεγονότα, όπως μου τα περιέγραψε στέλεχος της προσφεύγουσας και δικαιωμένης εταιρίας, ακολουθήθηκαν μέθοδοι ας το πούμε «υποκόσμου». Η εταιρία πήρε το σαφές και κατηγορηματικό μήνυμα ότι αν συνέχιζε τη διεκδίκηση του συγκεκριμένου έργου, θα εξαφανιζόταν από τον χάρτη της διεκδίκησης έργων από τον δήμο Καισαριανής και όλους τους «ομοϊδεάτες» του..!

Αυτούς, λοιπόν, τους «αριστερούς» και τις διαπλεκόμενες παρανομίες τους, ήρθε χτες να αβαντάρει η Λαϊκή Ενότητα, ζητώντας «συμπαράσταση»!!! Ανεβάζοντας στη σελίδα της ασυναρτησίες περί τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καισαριανής και διευθυντή – φάντασμα. Αυτοί, ή κάποιοι από αυτούς, θα ζητήσουν να τους ψηφίσουμε όποτε γίνουν ξανά εκλογές..!

Επειδή, προφανώς, τα παθήματα του καλοκαιριού (που την άφησαν εκτός Βουλής) δεν έγιναν μαθήματα, μία λογική και σώφρων επιλογή των πολιτών θα είναι να κρατήσουν αποστάσεις από τέτοιους ανεύθυνους δήθεν «πολιτικούς παράγοντες» οι οποίοι φέρονται να εκπροσωπούν τη Λαϊκή Ενότητα…