Επιλεκτική “ενημέρωση” του δημοτικού συμβουλίου “στημένη” επάνω
σε “προτάσεις” και “λύσεις” ενός κυρίου, ο οποίος διετέλεσε για
“πολύ μικρό χρονικό διάστημα” πρόεδρος της Ν. Ήστ!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

“Φρέσκο αίμα” στον μηχανισμό ΠΑΡΑ-πληροφόρησης του ΚΚΕ. Στην υπηρεσία “κατεδάφισης” της Ν. Ήστ και του Καισάριου εντάχθηκε, προφανώς, ένας κύριος, πρώην πρόεδρος της Ν. Ήστ, ο οποίος, όπως δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο στις 14 Μαρτίου, είχε αναλάβει “μαζί με τους φίλους του”, την προεδρία του ιστορικού σωματείου για “πολύ μικρό χρονικό διάστημα”… Σ’ αυτό το “πολύ μικρό χρονικό διάστημα” πρόλαβε, προφανώς, να σχηματίσει γνώμη και άποψη για τα προβλήματα της Ν. Ήστ και ανέλαβε την αποστολή να τα “σερβίρει” στους “χαχόλους”, τους “αμαθείς”, τους “ανίδεους” δημοτικούς συμβούλους, κάποιοι από τους οποίους έχουν συμμετάσχει στη δημιουργία του Καισάριου και την ιστορική πορεία της Ν. Ήστ στην Α1..! Ποιο ήταν το “ρεζουμέ” της “αποστολής” τού για “πολύ μικρό χρονικό διάστημα προέδρου; Μα, ΦΥΣΙΚΑ, αυτό που αναμασά το “κουκουέδικο” εδώ και καιρό: Για όλα φταίει το Καισάριο, το οποίο, είπε και επανέλαβε 4-5 φορές ο κομιστής της πρότασης, λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια”!!! Και αυτό τού το είπε, λέει, και ο… εισαγγελέας!!! Τέτοιο κατάντημα δημοτικής αρχής και μάλιστα του ΚΚΕ, δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα χρονικά της Καισαριανής…


“ΜΕΤΑ από αυτό το αίτημα”…!

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, πρώην δήμαρχος Καισαριανής, γνώστης «από πρώτο χέρι» των συνθηκών ίδρυσης του Καισάριου, υπεραμύνθηκε τής κατά προτεραιότητα έναντι του αιτήματος μιάς (ή περισσότερων) δημοτικής παράταξης ένταξης για συζήτηση του αιτήματος του εν λόγω κυρίου. Η εισαγωγή του στο θέμα είναι αδιάψευστο στοιχείο της μεθόδευσης και του ρόλου όλων όσοι «σχεδίασαν» και «υλοποίησαν» το «αίτημα»… Για διαβάστε:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, έχετε πάρει την πρόσκληση, έδωσα και πριν ξεκινήσουμε στους επικεφαλής μία επιστολή του κυρίου Τσιάκαλου, ο οποίος ζητάει να παρουσιάσει κάποια λύση στο πρόβλημα της Ν. Ήστ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ, έχει εκτός ημερήσιας διάταξης αυτή την ενημέρωση»…

 

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ», λέει. Δηλαδή η «ενημέρωση» έγινε όχι γιατί το έχουν ζητήσει εδώ και αρκετούς μήνες, κατά δήλωσή τους, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά γιατί κάποιος για «πολύ μικρό χρονικό διάστημα» πρόεδρος της Ν. Ήστ έκανε ένα αίτημα…

Σημειωτέον ότι ο κομιστής της «κάποιας λύσης στο πρόβλημα της Ν. Ήστ», όπως ο ίδιος δήλωσε (ύστερα από οργισμένη παρέμβαση ενός παριστάμενου στο δημοτικό συμβούλιο πολίτη), σήμερα δεν έχει κανένα πρόβλημα από δεσμευμένους λογαριασμούς του λόγω της Ν. Ήστ… Αλλά, προφανώς, έκρινε σκόπιμο να «παρουσιάσει κάποια λύση στο πρόβλημα της Ν. Ήστ»…

Σημειωτέον ότι αυτή την ΕΓΓΡΑΦΗ πρόταση προς τους ιθύνοντες της δημοτικής αρχής, με τους οποίους συνεργάστηκε αρκετές ημέρες ο κομιστής της πρότασης, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ «πριν ξεκινήσουμε» το δημοτικό συμβούλιο!!!


Α, για διαβάστε και αυτό:

«Παρακαλείται ο κ. Τσιάκαλος να πλησιάσει σε ένα μικρόφωνο γιατί αυτός θα παρουσιάσει κατ’ αρχήν την πρότασή του και μετά οι επικεφαλής θα τοποθετηθούν επί της προτάσεως του κ. Τσιάκαλου».


Τι χρείαν έχομεν μαρτύρων για τη «στημένη» «ενημέρωση»;
Τα λέει όλα ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου… Η «ενημέρωση»συζήτηση έγινε για να ακουστούν αυτά που είχαν και έχουν σχεδιάσει οι τοποτηρητές του Περισσού και ανέλαβε να παρουσιάσει ως πρότασή του ο εν λόγω κύριος..! Και η όποια συζήτηση θα γίνει ΕΠΑΝΩ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ «ΣΤΗΜΕΝΗ» ΚΑΙ ΔΟΜΗΜΕΝΗ «πρόταση»!!! Μόνο επάνω σ’ αυτήν!!!

Να σκεφτείτε ότι μετά την “πρόταση” τού εν λόγω κυρίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι ¨όλα αυτά που είπε ο κ. Τσάκαλος μας είναι γνωστά”!!! Αφού “είναι γνωστά” γιατί έπρεπε να πάρει κατά προτεραιότητα τον λόγο ο συγκεκριμένος;  ΓΙΑΤΙ; Φως-φανάρι γιατί. Λειτούργησε σαν “λαγός”… 

Στην ομιλία του εν λόγω κυρίου αντέδρασαν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης… Αλλά ο εν λόγω «κομιστής» είχε γερές «πλάτες»: του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου!!! Τις οποίες «πλάτες» δεν είχε, προφανώς, η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Βοσκόπουλου, η οποία έχει καταθέσει έγγραφο αίτημα συζήτησης του θέματος της Ν. Ήστ και του Καισάριου ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ!!! Αυτό τουλάχιστον είπε ο κ. Βοσκόπουλος.

Στην κατά προτεραιότητα ομιλία του, ο εν λόγω κύριος ΔΕΝ είπε αν και πόσα χρήματα έβαλε, έχασε ή κέρδισε, αυτός και οι «φίλοι του» από την ενασχόλησή τους με τη Ν. Ήστ.

Δεν είπε ο «κομιστής» με ποια ιδιότητα σήμερα κάνει προτάσεις και προτείνει λύσεις για ένα θέμα με το οποίο ΔΕΝ ασχολείται σήμερα.

Δεν είπε, επίσης, αν είχε θέσει, τότε, όταν ανέλαβε αυτός και οι «φίλοι του» τη Ν. Ήστ, θέμα για το Καισάριο, το οποίο, προφανώς γνώριζε υπό ποιές συνθήκες ιδρύθηκε και λειτουργούσε.

Δεν είπε, επίσης, πόσα από τα χρέη που είπε ότι βρήκε πρόσφατα, αφού είχε φύγει από πρόεδρος, ανήκουν στις άλλες, εκτός Καισάριου, δραστηριότητες της Ν. Ήστ.

Δεν είπε, επίσης, ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ. Όπως δεν είπε και πόσα χρέη παρέλαβε από τον προκάτοχό του και πόσα άφησε ο ίδιος φεύγοντας.

Δεν είπε, επίσης, ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ πρόσφατα.

Εν ολίγοις, πολλά, πάρα πολλά δεν είπε. Και δεν τα είπε σκόπιμα. Έτσι πιστεύω εγώ. Και, προφανώς, το ίδιο πιστεύουν, για την εν γένει συμπεριφορά και τοποθέτηση του «κομιστή προτάσεων» και κάποια μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Και γι’ αυτό αντέδρασαν ο κ. Καμπάκας, ο κ. Βούρλος, ο κ. Κακανάκης, ο κ. Βοσκόπουλος και πιθανόν άλλοι. Και λέω πιθανόν γιατί δεν έχω ακούσει όλα τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά που έχω στη διάθεσή μου. Θα τα ακούσω αυτές τις μέρες. Και θα τα διαβάσω, όταν τα πάρω στα χέρια μου τα πρακτικά, τα οποία, μέχρι σήμερα το πρωί, δεν έχουν σταλεί στο γραφείο του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό τουλάχιστον λέει το γραφείο του δημοτικού συμβουλίου.


Ποια ήταν η πρόταση του “κομιστή’

Κατ’ αρχήν “εντόπισε” το πρόβλημα:

«Το πρόβλημα είναι ότι λειτουργεί ένα γυμναστήριο εδώ από κάτω, το οποίο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το γυμναστήριο αυτό κάποτε είχε έσοδα. Τα έσοδα αυτά πήγαιναν στα σωματεία. Ως όφειλαν να πάνε. Και καλώς πήγαιναν. Από ένα σημείο και μετά αυτή η διαδικασία δεν λειτούργησε κανονικά, με αποτέλεσμα η Ν. Ήστ αυτή τη στιγμή να χρωστάει 62.000 στο ΙΚΑ και 67.000 περίπου στην Εφορία. Για χρέη που δεν δημιούργησε το σωματείο.


Αυτό είναι λοιπόν το «ρεζουμέ». Ότι το «γυμναστήριο λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια». Ίσως να βρίσκεται σε «αποστολή» ο κομιστής. Η οποία δεν είναι άλλη από το να κλείσει το γυμναστήριο και να μείνουν άνεργες οι δύο γυναίκες που δουλεύουν σ’ αυτό εδώ και ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ. Και, φυσικά, αυτά όλα δεν μπορεί να ήρθε να τα πει χωρίς να τα έχει «μελετήσει» με τους «αρμόδιους». Οι οποίοι είναι πλέον φανερό ότι επιδιώκουν μετά μανίας να κλείσουν το Καισάριο.

 

Κάναμε και πράγματα τα οποία δεν μας τιμούν”…

Για διαβάστε τώρα και αυτό:

«Θεωρώ ότι λάθη έχω κάνει κι εγώ και οι φίλοι μου με τους οποίους αναλάβαμε κάποια στιγμή το σωματείο και δεν τα καταφέραμε καλά και κάναμε και πράγματα τα οποία δεν μας τιμούν».

Ποια είναι αυτά που «δεν μας τιμούν»; Ασφαλώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάποιες «αγαθοεργίες». Έναν νορμάλ άνθρωπο «δεν τον τιμούν» οι ΑΠΑΤΕΣ, οι κλεψιές, οι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ κλπ. κλπ. Άραγε αυτοί οι «αρμόδιοι» της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, που συζητούσαν τόσες μέρες μαζί του, ξέρουν τίποτα από αυτά που «δεν τιμούν» τον κύριο τον οποίο εμφάνισαν ως «λαγό» στην κούρσα του κλεισίματος του Καισάριου;

ΦΥΣΙΚΑ, αν δεν δοθούν ΔΗΜΟΣΙΑ απαντήσεις, γι’ αυτό ακριβώς το σημείο των δηλώσεων του κομιστή, υπάρχουν αρμόδιες αρχές να το ψάξουν.

«Το γυμναστήριο έχει μαζέψει κάποια χρήματα. Πήγαμε μαζί με τον κ. Χαμαϊδή ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ και πήγαμε στο ΙΚΑ και κάναμε κάποια ρύθμιση. Κι έτσι λύθηκε το δικό μου το προσωπικό πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Το γυμναστήριο λειτουργεί παράνομα».

«Μια κοινή επιτροπή του δήμου και της ομάδας μαζί για να δουν τι μπορούν να κάνουν, με τι χρήματα δουλεύει το σωματείο και τι πρέπει να γίνει. Αυτό οφείλει να μελετηθεί. Δεν είναι κάτι που το ξέρω εγώ. Εγώ δεν ξέρω τι εισπράττει η Ν. Ήστ και τι εισπράττει το γυμναστήριο».

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η πρεμούρα του για να κομίσει την πρόταση έχει κίνητρο ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΙΣΑΡΙΟ..! Αν μπορέσει να κλείσει και τη Ν. Ήστ, ε, δεν θα του κακοπέσει… Κι ύστερα να έρθουν σαν σωτήρες κάποια άλλοι, πιθανόν σαν τους «φίλους του» και να κάνουν μια ακόμα χοντρή μπίζνα. Άλλωστε η Ν. Ήστ έχει και δικό της γήπεδο για την Α1 και καβάτζα του «Μελισσινού» για τις «ακαδημίες», και γενικά διαθέτει μια υποδομή για τους αετονύχηδες «επιχειρηματίες»… Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι μετά τον Αντ. Καμπάκα, πέρασαν από το «μαγαζί» της Ν. Ήστ πολλοί. Αλλά προφανώς «δεν τους συνέφερε» και το εγκατέλειψαν…

Α, είπε και κάτι άλλο, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Καμπάκα:

«Εγώ δεν έχω κανέναν θεσμικό ρόλο εδώ. Ούτε ήρθα εδώ για να σας επιβάλω κάτι».

Να επιβάλλει, φυσικά και δεν μπορεί. Αυτό που μπορούσε το έκανε: παρέκαμψε, με τις «πλάτες» και τη βοήθεια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και του δημάρχου, ΤΙΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και αντιμετωπίστηκε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ, επάνω και κατά προτεραιότητα από τις δημοτικές παρατάξεις.

Έχει πει και κάποια άλλα ο κομιστής της πρότασης. Από τη στιγμή που δέχεται ότι δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο σήμερα, ο καθένας μπορεί να οδηγηθεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι λειτουργεί σαν «λαγός» κάποιων που θέλουν να βάλουν πόδι στο σωματείο της Ν. Ήστ και να εκμεταλλευτούν (όπως και τόσοι άλλοι…) τους κατ’ ευφημισμόν «δημόσιους» αθλητικούς χώρους της Καισαριανής. Και με δεδομένο ότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει εκδιώξει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τους πολίτες από αυτούς τους χώρους και τους έχει παραδώσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι πιθανό να συμμετέχει, με τον θεσμικό της ρόλο, σε όλο αυτό το «σκηνικό»… Όλα αυτά θα μπορέσουμε να τα διαβάσουμε όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα επίσημα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Φυσικά, θα επανέλθω σύντομα.