“Μπαίνει μέσα” πλέον η ΚΕΔΗΚ, αφού πληρώνει  τα
χρέη των αριστεροπασόκων σε βάθος δεκαετίας..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια η απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΚ για την έγκριση του προγράμματος δράσης της ΔΗΘΕΝ Κοινωφελούς για το 2016. Η απόφαση που πήρε χτες το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει δημοσιευθεί μέχρι αυτή την ώρα. Στα “ωραία” της υπόθεσης είναι το γεγονός της καταψήφισης του σχεδίου δράσης από τον εκπρόσωπο της “πολιτικής οργάνωσης” “Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής”, η οποία, ως δημοτική παράταξη, δημιούργησε το σύνολο των πάσης φύσεως χρεών προς το δημόσιο, το ΙΚΑ, τους εργολάβους κλπ. κλπ., αλλά και τον εκπρόσωπο της πασοκοδεξιάς παράταξης, η οποία δημιούργησε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ!!!

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα ν’ αρχίσουν οι πολίτες να πληρώνουν και άλλη επιχορήγηση: αυτή προς την ΚΕΔΗΚ… Αφού «έφαγαν» όλο το μετοχικό κεφάλαιο των ΟΚΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ, μισό-μισό σχεδόν, συριζαίοι και πασόκοι, από το 2008 ως το 2015, σήμερα καταψηφίζουν την επιχορήγηση για το 2016!!!

Δηλαδή, τι λένε; Προφανώς «να κλείσει η ΚΕΔΗΚ», ή λένε ότι υπάρχει άλλος τρόπος για να βρεθούν έσοδα; Άγνωστο.

Αυτό που είναι ανατριχιαστικό, στην κυριολεξία, είναι το γεγονός της μη πρόθεσης ούτε από τη δημοτική αρχή του ΚΚΕ για έναν σε βάθος διαχειριστικό έλεγχο ΟΛΩΝ των δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΚΑ, ΔΕΑΚ, ΚΕΔΗΚ) από τη σύστασή τους μέχρι σήμερα. Αυτός ο έλεγχος που έχει αποφασιστεί από πέρυσι και δεν ξέρουμε αν και τι έχει ανακαλύψει, είναι επιφανειακός και δεν απαντά στα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν αναδειχθεί ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, για συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών «χέρι με χέρι»!!!


ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ «χέρι με χέρι»
είχαν διακινηθεί την περίοδο της δημαρχίας του σύριζα και είχαν αποκαλυφθεί και καταγραφεί. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να ψάξει σε βάθος όσα είχαν «ομολογηθεί» και καταγραφεί… Ουδείς…



Αυτά τα χρέη και τα νούμερα αφορούσαν τον Ιούλιο του 2009, που έγινε το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο. Και έγινε θέμα συζήτησης, γιατί, για μοναδική ίσως φορά, σύσσωμη η αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα συζήτησης των χρεών της ΔΕΚΑ, το οποίο ο τότε δήμαρχος δεν ήθελε να φέρει για συζήτηση με κανένα τρόπο..!


Η “τράμπα”…

Εκείνες τις ημέρες γίναμε «σοφότεροι» για τις «αριστερές» πρακτικές διαχείρισης του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Για να μη λέω «λόγια του αέρα», παραθέτω ένα κομμάτι από το ακριβές κείμενο όσων ειπώθηκαν εκείνη την ημέρα για τα χρέη:



Υπήρχε βέβαια και η άποψη, επό επίσημα χείλη, που επιβεβαίωνε το σκόπιμο της ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ των υποχρεώσεων της ΔΕΚΑ – ΔΕΑΚ. Δηλαδή “ο κόσμος τόχει τούμπανο”… Προφανώς, υπήρχε κομματική γραμμή γι’ αυτές τις πρακτικές. Για διαβάστε:


Αυτά όλα έχουν δημοσιευθεί στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ», τον Ιούνιο του 2009. Και είναι ΟΛΑ μαγνητοφωνημένα.

Επειδή το θέμα των χρεών που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ οι «πολιτικοί παράγοντες» και ΠΛΗΡΩΝΕΙ ο κοσμάκης είναι ανεξάντλητο, θα επανέλθω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ και τα στοιχεία που αναφέρονται σ’ αυτό και αφορούν την ΚΕΔΗΚ.