Άλλης λογικής ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει στον Βύρωνα και άλλης λογικής στην Καισαριανή!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

"Τρίβαμε τα μάτια μας" με όσα διαβάζαμε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής (η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής, δηλαδή…) στις 17 Ιουνίου. Αφ’ ενός γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι της ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ιεραρχίας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον ρόλο του «εκπροσώπου» και των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου της Καισαριανής (!!!) και αφ’ ετέρου γιατί όσα καταμαρτυρεί στον δήμαρχο της Καισαριανής, που ΔΕΝ είναι ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνει ότι δεν τα «βλέπει» όταν προέρχονται από τον δήμαρχο Βύρωνα, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ!!!

 

Τα "παραμύθια"…

Τι μας είπε στις 17 Ιουνίου Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής; Ιδού:

Επιστολή Δημοτικών Συμβούλων ΣΠΚ προς τον Πρόεδρο του ΔΣ 17.6.2020

Αθήνα, 17/6/2021

Προς: τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καισαριανής

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής ήταν η μοναδική παράταξη που στις 30/5/2021 τοποθετήθηκε δημόσια για όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Μαΐου. Στη διάρκειά του οποίου γίναμε μάρτυρες της κορύφωσης της τακτικής του Δημάρχου ως προς την αντιμετώπιση των παρατάξεων, των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και εκπροσώπων φορέων. Ευθείες επιθέσεις, ύβρεις και μειωτικοί χαρακτηρισμοί προς τους/τις δημοτικούς συμβούλους, αλλά και ειρωνική διάθεση προς όποιον/α διαφωνεί με τον «χρηστό» τρόπο διοίκησης του Δήμου, αδιαφορώντας για τον θεσμικό ρόλο που μπορεί να κατέχει.

 

Η Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής εξέφρασε άμεσα τον προβληματισμό και τη διαφωνία της για την συνεχιζόμενη απαξίωση και περιθωριοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης αλλά και την έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου λόγω των τηλεδιασκέψεων. Δηλώσαμε, δε, πως δεν θα ανεχτούμε  πλέον τέτοιες συμπεριφορές. Δεν ανεχόμαστε πατερναλιστικές, σεξιστικές και «βαριάς αντρίλας» συμπεριφορές από τον κ. Βοσκόπουλο. Δεν ανεχόμαστε να μην συζητάει το Δημοτικό Συμβούλιο δημοκρατικά, γιατί ο κ. Βοσκόπουλος, βολεύεται με τις τηλεδιασκέψεις και τις κάμερες. Η επίκληση της εγκυκλίου για τις μη δια ζώσης συνεδριάσεις, από τη διοίκηση και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι ξεκάθαρα προσχηματική.

Στην περίπτωση που η δημοτική αρχή επιθυμεί να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό, πλέον, στο ανώτερο όργανο της πόλης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί να αναβάλει το προγραμματισμένο για σήμερα ΔΣ για τις 22/6, ημέρα που με βάση την επικαλούμενη εγκύκλιο, παύουν οι αναφερόμενες απαγορεύσεις. Να συνεδριάσουμε δια ζώσης, με όλα τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα προφανώς για την ασφάλεια όλων μας. Η λύση υπάρχει και η επιλογή της Δημοτικής αρχής είναι να μην την εφαρμόζει.

Γι' αυτό με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους δημότες που μας εξέλεξαν αποφασίζουμε πως αν το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν αναβληθεί, να απέχουμε συμβολικά από την σημερινή του συνεδρίαση, όπως θα πράξουν και άλλες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης θέτοντας το δικό τους σκεπτικό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής

Άννα Παραγυιού

Σταυρούλα Κουφού

Σπύρος Αλεξόπουλος

 

…και η πραγματικότητα

«Η λύση υπάρχει και η επιλογή της Δημοτικής αρχής είναι να μην την εφαρμόζει», μας πληροφορεί η με την ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφει το σύνολο των συμβούλων της, δηλαδή τρεις…

Ποια είναι η λύση που υπάρχει; Δεν μας το λέει ξεκάθαρα. Το αφήνει στον αέρα να αιωρείται….

Έλα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ του Βύρωνα, η δημοτική αρχή Κατωπόδη δηλαδή, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 29 Ιουνίου 2021, εξακολουθεί να συγκαλεί συνεδριάσεις των οργάνων του δήμου… ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!!!

Όπως βλέπετε στην κορυφή, σήμερα συνεδριάζει η οικονομική Επιτροπή ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ!!! Το δε τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 7 Ιουνίου έγινε και αυτό με τηλεδιάσκεψη!!!

 

Ο δρόμος προς τη… διάλυση

 

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής έχει καταγράψει έναν… άθλο: το 2014, μετά την άθλια τετραετία του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή, κατέγραψε μια αξιοζήλευτη επίδοση, εκλέγοντας δήμαρχο από τα «γεννοφάσκια» του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 61,55%..! Το οποίο, μέσα σε τρεις μόλις μήνες «κατάφερε» να το ρίξει σε λιγότερο από το μισό και να παραδώσει τη δημαρχία στη «σύμπραξη – συμπαιγνία» ΚΚΕ – ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την ένσταση που κατέθεσε το ΚΚΕ ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων και τη διενέργεια επαναληπτικών εκλογών, τις οποίες και κέρδισε..!

Αφού στο μεταξύ η τρίμηνη διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή είχε παραδώσει τη διαχείριση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ σε μια «θυγατρική» του ΣΥΡΙΖΑ, την ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ!!! Και στο τέλος έτρεχαν άρον-άρον να μαζέψουν τα «σκουπίδια» από τα πεπραγμένα τους…

Αυτή είναι η «ένδοξη» πορεία προς το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοτικά δρώμενα της Καισαριανής. Έκτοτε βαδίζει σταθερά προς την εξαφάνιση από τον χάρτη των δημοτικών-κομματικών παρατάξεων…

Δυστυχώς, η λύτρωση από την ατιμωτική εξαφάνιση δεν φαίνεται να είναι κοντά…