“Θλίβονται”, λέει, “όλοι και όλες” οι ακόλουθοι του Τσίπρα για τους… ΣΟΒΑΔΕΣ στο 7ο δημοτικό σχολείο, που “έβαλαν το δήμο μας στο κέντρο της επικαιρότητας, δυστυχώς για τους λάθους λόγους και η έκταση που δόθηκε προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα”.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ οι “σωστοί λόγοι” που ΕΠΡΕΠΕ να είχαν βάλει την Καισαριανή στο στόχαστρο του εισαγγελέα ήταν τα ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ στις σχολικές επιτροπές ο δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, τα ΚΛΕΜΜΕΝΑ λεφτά των ΚΤΕΟ, τα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρέη της ΔΕΚΑ-ΔΕΑΚ, το ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ που βεβαίωνε ότι ΔΗΘΕΝ ΕΓΙΝΕ δημοτικό συμβούλιο ενώ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, και πολλά… πολλά… πολλά άλλα…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αυτό που δεν έχουν (ή κάνουν πως δεν έχουν…) καταλάβει οι συριζαίοι κομματικοί εντεταλμένοι της Καισαριανής είναι ότι έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους στην πόλη… Εδώ και πολλά χρόνια… Με ποικίλες «δράσεις» και «κατορθώματα»… Τα οποία για να αναφερθούν και να αναλυθούν χρειάζονται τόμοι ολόκληροι…

Σήμερα, οι απαρτίζοντες τη δημοτική παράταξη του Σύριζα στον δήμο Καισαριανής, κάνουν ότι «δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν» τα ανδραγαθήματα της παράταξής τους στην τελευταία περίοδο που «κυβέρνησαν» τις τύχες ης Καισαριανής… Και τολμούν, ΤΟΛΜΟΥΝ να επιτίθενται σε όποιον δεν διαθέτει τα κομματικά «ένσημα» που διαθέτουν οι ίδιοι. Αλλά, ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να δώσουν εξηγήσεις για τα δικά τους πεπραγμένα την οκταετία του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ 2003-2010. Στην οποία «ξεδίπλωσαν» όλες τις «αρετές» τους.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Πρώτο απ’ όλα το μέγα σκάνδαλο της παρακράτησης των επιχορηγήσεων για τις… σχολικές επιτροπές!!!  Αυτών των χρημάτων, δηλαδή, για τα οποία σήμερα χύνουν ποταμούς δακρύων..!  Τα οποία ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ!!!

Τεράστιο ζήτημα είχε ανακύψει τότε, μόλις ανέλαβε η δημοτική αρχή Καμπάκα, για τα ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΔΟΘΕΝΤΑ κονδύλια που προορίζονταν για τις σχολικές επιτροπές και τις επισκευές των σχολείων.

Απ’ όσα θυμάμαι, και θυμάμαι πολύ καλά γιατί ήμουν παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, ο απελθών δήμαρχος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, είχε διατυπώσει το… «αποστομωτικό» επιχείρημα ότι είχε διαθέσει τα λεφτά των σχολείων για άλλους σκοπούς!!!  Χωρίς κανέναν ενδοιασμό είχε διατυπώσει το «επιχείρημα»… Και έρχονται σήμερα οι εκπρόσωποι του Σύριζα στο δημοτικό συμβούλιο και ΤΟΛΜΟΥΝ να «κουνήσουν το δάχτυλο» και να ζητήσουν «να συζητήσουμε επί της ουσίας»..!

Ποια άλλη «ουσία» υπάρχει, εκτός από το ότι οι άνθρωποι είναι αδιόρθωτοι και δεν μπορούν να κατανοήσουν τις βαρύτατες ευθύνες ΤΟΥΣ για όλα τα κακά που ταλαιπωρούν σήμερα την κοινωνία της Καισαριανής;

Ας σταματήσουν, επιτέλους, να κλαψουρίζουν ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ότι ενδιαφέρονται «για την καθημερινότητα και για το τώρα της πόλης, των δημοτών  και κυρίως των παιδιών μας».  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Δεν τους πιστεύει κανένας. Μόνο τους απαξιώνει. Όπως τους αξίζει. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι αψευδείς μάρτυρες.

Σκέφτομαι να αρχίσω την απαρίθμηση ΟΛΩΝ των πεπραγμένων του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζοντας από τα χρέη της ΔΕΚΑ-ΔΕΑΚ επί των «αριστερών» διοικήσεων, που έφτασαν το ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (1.684.000,00)!!!

Να ξαναθυμίσω την κατασκευή του ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ πάνελ στην ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΥΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ανατολική εξέδρα του δημοτικού σταδίου επάνω από τα ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ παραχωρηθέντα μαγαζιά (φωτό κορυφής) για να «τσεπώσει» ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ από τον Γιάννη Ιωαννίδη!!!

 

 

Να ξαναφέρω στην επιφάνεια το ΨΕΥΤΙΚΟ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ πρακτικό του δημοτικού συμβουλίου, την τελευταία μέρα της θητείας τους, το οποίο κηρύχθηκε επίσημα ΨΕΥΤΙΚΟ και «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ» η απόφαση που ΔΗΘΕΝ πήρε το δημοτικό συμβούλιο..!

Τις κατασχέσεις που έγιναν στον δήμο Καισαριανής για χρέη της διοίκησης Συν-ΣΥΡΙΖΑ…!

Την ανάθεση των εργασιών επισκευής του νεοκλασικού στο Σκοπευτήριο, ΜΕ ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ από την Περιφέρεια!!!

Και, ίσως την κορωνίδα των ατασθαλιών στο ταμείο του δήμου, με τις ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ στους ημέτερους, που κόστισαν στους πολίτες της Καισαριανής ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ..!

Για όλα αυτά υπάρχουν έγγραφα και ΓΝΗΣΙΑ πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου…  Εν αναμονή λοιπόν…

Εκτός ΑΝ… ΑΝ λέω οι «τσιπραίοι» επιδείξουν την αρμόζουσα στις περιστάσεις γενναιότητα, «για να μη μπαίνει στο στόχαστρο η Καισαριανή» «για λάθος λόγους», και αποφασίσουν να δώσουν ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ εξηγήσεις για όλα όσα ανέφερα παραπάνω.  Εγώ θα περιμένω ένα εύλογο χρονικό διάστημα.