Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Με το fb ασχολούμαι μόνο για να αναρτήσω κάποιο κομμάτι που έχει ήδη δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα kessariani-vironas.gr. Ποτέ άλλοτε. Το θεωρώ χρήσιμο μόνο για τη γρήγορη μετάδοση μιας πληροφορίας σε ευρύ φάσμα αποδεκτών. Δεν θα κάνω εξαίρεση ούτε για κυνηγούς αυτοπροβολής.

Σε δημοσίευμά μου που βλέπετε στην κορυφή, υπήρξε μία απάντηση από έναν, κατά δήλωσή του, συριζαίο, ο οποίος, προφανώς, αναγνώρισε τον εαυτό του σε κάποια σημεία του κειμένου. Αυτοβούλως ή κατ’ εντολήν, ανέλαβε να απαντήσει.

Μόνο που ΔΕΝ απαντά στο βασικότερο ερώτημα: ποιος και με ποια εξουσιοδότηση μετέτρεψε τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Προφανώς το «ξέχασε» ή δεν το θεώρησε σοβαρό. Ή, ίσως, δεν του επέτρεψαν. Ή, ίσως, δεν ήταν εξουσιοδοτημένος για να δώσει απάντηση.

Δεν κατάλαβα γιατί αναφέρεται στο πρόσωπό του. Ίσως θεωρεί τον εαυτό του ως τον άξιο εκπρόσωπο της μνημονιακής «αριστεράς». Αν είναι έτσι, έχει καλώς.

Ασφαλώς και δεν υπάρχει «ερμηνεία» στο κείμενό μου. Υπάρχει πληροφόρηση γεγονότων. Η πιθανή διαφορά σε λεπτομέρειες, δεν αλλάζει την ουσία.

Η φράση «Οι ψηφίζοντες ΣΥΡΙΖΑ ομαδόν απάιτησαν», ΔΕΝ υπάρχει στο δικό μου κείμενο, αλλά είναι δημιούργημα του επί τρίμηνο δημοτικού συμβούλου.

«Ομαδικά με αγελέα συμπεριφορά» ΔΕΝ υπάρχει στο κείμενό μου. Είναι δημιούργημα του κατέχοντος τη «μοναδική ‘’αριστερή’’ αλήθεια», κατά δήλωσή του συριζαίου πρώην δημοτικού συμβούλου επ’ ολίγον.

Το «αν ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι άλλο» ασφαλώς και δεν με απασχολεί ούτε κατ’ ελάχιστον. Ο καθένας είναι άξιος της μοίρας του και των επιλογών του.

Τα «από πρώτο χέρι» και «θα μπορούσε να μάθει» τα αντιπαρέρχομαι ως ευτελέστατα «επιχειρήματα» στερούμενα σοβαρότητας και κοινωνικής ηθικής. Την οποία κοινωνική ηθική εσχάτως το συνονθύλευμα των «αριστερών πολυτελείας» έχει εντάξει στα εν ανεπαρκεία «προσόντα» κάθε βολεμένου και «πεινασμένου» «πρώτη φορά αριστερού».

Να μην «ελπίζει να έχει το θάρρος» ο γράφων, αλλά ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. Όπως είχε το θάρρος ο γράφων να καταφύγει στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να καταγγείλει εγγράφως και επωνύμως την κακοδιαχείριση των δημόσιων εσόδων του δημοτικού σταδίου. Όπως είχε το θάρρος, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΙΕΘΕΤΕ ο κατά δήλωσή του «συριζαίος» «πολιτικός παράγων», να ασχοληθεί και να καταγγείλει δημόσια το ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ εκχώρησης του δημοτικού σταδίου από την πρώην δημοτική παράταξη και νυν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, με την οποία ο ίδιος επιχείρησε να διοικήσει τον δήμο επί τρίμηνο τον Σεπτέμβρη του 2014. Γι’ αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ, δεν είχε ούτε μια λέξη να πει ο κ. «πολιτικός παράγων»… Προφανώς «δεν είχε πάρει άδεια» από τους αρμόδιους…

Αυτά και πολλά είναι. Η υποτιμητική σιωπή ίσως θα ήταν η ενδεδειγμένη απάντηση. Φυσικά, δεν πρόκειται να επανέλθω. Άλλωστε, η αντιπαράθεση με «πολιτικούς παράγοντες» της προτελευταίας εκλόγιμης σειράς, δεν έχει «γούστο».


Τι έγραψε

Παραθέτω, για όσους δεν το διάβασαν, το κείμενο της ανάρτησης στο fb του αυτόκλητου υπερασπιστή της «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ». Η γραμματική και η σύνταξη είναι αναλλοίωτα.

Mια τραβηγμένη από τα μαλλιά ερμηνεία του τι έγινε και του τι συζητήθηκε στη συγκεκριμένη πρόσαφατη συνέλλευση. Ο απών από αυτή γράφων εκτιμά ότι οι ψηφίζοντες ΣΥΡΙΖΑ ομαδόν απάιτησαν από τους τρείς Δημοτικούς Συμβούλους να παραδώσουν τις έδρες τους και να αποχωρήσουν. Λέει ψέματα εσκεμμένως ή λόγω κακής πληροφόρησης? Και τα δύο δεν περιποιούν τιμή στο γράφοντα αυτόν το λίβελο. Ας ρωτήσει ο κύριος δημοσιογράφος τον ίδιο τον Νικόδημο Κατσαρέλη και τους Γαβρίλη και Σοφιανόπουλο αν ομαδικά με αγελέα συμπεριφορά όλοι οι του ΣΥΡΙΖΑ παρευρισκόμενοι ζήτησαν την παραίτηση και παράδοση των δημοτικών εδρών τους. Είμαι σίγουρος ότι θα του πουν την αλήθεια. Και μια απάντηση στον δημοσιογράφο. Το αν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ η κάτι άλλο έχει να κάνει με την σκέψη μου και την ανάλυση που κάνω (σωστή η λάθος… κρίνεται). Στον ιδιωτικό τομέα παλεύοντας σε δύσκολα περιβάλλοντα δεν έχω καμμιά εξάρτηση για κανένα λόγο από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ά άλλο. Θα μπορούσε από πρώτο χέρι να ξέρει ο δημοσιογράφος (από πρώτο χέρι το τονίζω και καταλαβαίνει τι εννοώ) να μάθει για το τι πρεσβεύει ένας ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ (εγώ εν προκειμένω) και μετά να βγάλει το γενικευμένο συμπάρασμά του περί Συριζαίων. Αυτό που κάνει, στις επιστήμες λέγεται ”σφάλμα σύνθεσης ή composition falacy” αλλά δεν περιμένω να το ξέρει κιόλας, αν και θα έπρεπε αφού εκφέρει δημόσιο λόγο. Χειρών αδίκων ξεκινά ο δημοσιογράφος λοιπόν. Ελπίζω να έχει το θάρρος να πάρει θέση σε όσα σήμερα γράφω. Και ξαναλέω, ας μιλήσει με τον Νικόδημο για να μάθει την αλήθεια ο δημοσιογράφος.