Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ, όμως έμαθα σήμερα, η «προσφυγή–αίτηση συμβιβασμού» της επιχείρησης που ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣΕ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ το 5% που είχε εισπράξει από τους πελάτες για λογαριασμό του δήμου Καισαριανής καθώς και τα τέλη χρήσεως πεζοδρομίων.

Το ερώτημα είναι απλό: τι γίνεται τώρα; Ήδη έχει παρέλθει περισσότερο από μια δεκαετία και βάλε από τη δημιουργία του χρέους. Ίσως να είναι και ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑ. Η επιχείρηση στο μεταξύ έχει κλείσει από το 2015 περίπου. Το κατάστημα που στεγαζόταν, όμως, παραμένει κλειστό μεν, «σε εγρήγορση» δε. Πιθανόν να υπάρχουν σχέδια για να ξανανοίξει ΑΝ επιτευχθεί ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ο πολύπαθος «συμβιβασμός» τον οποίο ζήτησε ο οφειλέτης που παρακρατούσε το εισπραχθέν 5%  και για τον οποίο «συμβιβασμό» που ζητήθηκε ο δήμος πλήρωσε και παράσταση δικηγόρου..! Αν, δηλαδή, ο «έξυπνος» καταστηματάρχης βρει, στο μέλλον, τους «κατάλληλους» δημοτικούς παράγοντες που θα του ΧΑΡΙΣΟΥΝ δημόσιο χρήμα!!! Θα του χαρίσουν, δηλαδή, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!

Όπως βλέπετε, στην απόφαση για τον ορισμό δικηγόρου αναφερόταν ως ημερομηνία δικασίμου 21.5.2020. Μεσολάβησε και κάποια αναβολή, και φτάσαμε «αισίως» στο σήμερα.

Όμως, μέχρι σήμερα η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ απόφαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΕΙ. Γι’ αυτό και απευθύνω το ερώτημα της κορυφής στον κ. δήμαρχο: τι γίνεται τώρα;

Και επειδή εγώ δεν είμαι νομικός, ρωτάω απλά: υπάρχει περίπτωση ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ των οφειλομένων λόγω παρέλευσης του ανώτατου χρονικού ορίου;

 

Τολμήστε, κύριε δήμαρχε. Σπάστε το απόστημα…  

Και επειδή μιλάμε για δημόσιο χρήμα, ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, μήπως θα έπρεπε να ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημόσια ενημέρωση για τέτοιες υποθέσεις μέχρι τελεσιδικίας; Για να μπορεί ο κάθε πολίτης της Καισαριανής να κρίνει αν λειτουργεί ή όχι το δικαστικό σύστημα σωστά ή ΑΝ παρακωλύεται η είσπραξη των οφειλομένων λόγω «ειδικών συνθηκών», λόγω «μη ευσυνείδητων υπαλλήλων» ή άλλων λόγων.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι ο δήμος Καισαριανής έχει μεγάλη εμπειρία στην ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και όχι μόνο, όπως μαρτυρά η τραυματική (για τους πολίτες)… «εμπειρία» με τη διαχείριση του δημοτικού σταδίου. Αλλά ο δήμος Καισαριανής έχει εμπειρία και στην διαπόμπευση του δημοτικού συμβουλίου με την «έκδοση» ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ!!!  

ΦΥΣΙΚΑ, χωρίς ποτέ να λογοδοτήσει κανένας επίορκος. Αλλά όχι μόνο αυτό. Κάποιοι «πολιτικοί παράγοντες» που συμμετείχαν ενεργά, ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ, ή δια της ανοχής τους, σε όλα αυτά, σήμερα «βγάζουν γλώσσα» και πουλάνε «ηθική» και «νομιμότητα» και «πράσινα άλογα»…

Όμως, δόξα τω θεώ, ΕΓΓΡΑΦΑ υπάρχουν… ΠΟΛΛΑ… ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΠΑΜΠΟΛΛΑ… Και θα χρησιμοποιηθούν όταν έρθει η ώρα της κρίσης…

Εμπρός λοιπόν, κύριε δήμαρχε. Τολμήστε. Είναι ευκαιρία να γίνεται πρωτοπόρος στη διαφύλαξη όσων ανήκουν στους πολίτες της Καισαριανής.