Λίγους μήνες μετά την ψήφιση της κανονιστικής από-
φασης, αυτή γίνεται κουρελόχαρτο από τη δημοτική
αρχή που την εισηγήθηκε και από τον αρμόδιο
να την εφαρμόσει δήμαρχο της πόλης!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Καισαριανή: η πόλη της απόλυτης παρανομίας και της συγκάλυψης..! Η πόλη στην οποία η διαδοχή των δημοτικών αρχών κληρονομεί και τις ανειλημμένες «υποχρεώσεις» των προηγούμενων στους επόμενους..! Η αρχή, την οποία εγώ θυμάμαι, βρίσκεται στην προηγούμενη δεκαετία, χωρίς να αποκλείεται να χάνεται ακόμη πιο μακριά. Στο ίδιο βάθος χρόνου χάνεται και η “ευαισθησία” των δημάρχων να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες. 

Την περίοδο 2007-2010, ΟΛΕΣ οι δημοτικές παρατάξεις συνέπραξαν στην καταλήστευση του δημόσιου χρήματος μέσω της διαχείρισης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου. ΟΛΕΣ. Και του ΚΚΕ. Η ισχνή, τότε, παράταξη του κ. Αγκαβανάκη και του κ. Λάττα, συμμετείχε ανελλιπώς και αδιαλείπτως στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σταδίου, μέσω εφευρημάτων που ασφαλώς εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού και του Αστικού Κώδικα.

Ήταν η περίοδος κατά την οποία έγινε απεγνωσμένη προσπάθεια να «νομιμοποιηθούν» όσα είχαν συμφωνηθεί και «θεσμοθετηθεί» το 2001, το 2002 και το 2003. Τότε που είχαν μπει οι βάσεις της ληστείας του δημόσιου χρήματος από την Ανώνυμη Εταιρία που εκμεταλλευόταν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο. Τότε που είχαν παραχωρηθεί τα «μαγαζιά», στη νέα κερκίδα, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ!!! Τα «μαγαζιά», από τα οποία ο δήμος Καισαριανής ΔΕΝ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΠΟΤΕ ούτε μία δραχμή ή ένα ευρώ!!! Μαζί είχαν παραχωρηθεί και τα ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ γραφείων, αιθουσών κλπ. κλπ.

Η εποχή εκείνη φαίνεται ότι θα εξακολουθεί να στοιχειώνει την Καισαριανή για πολλά χρόνια, αφού, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα, δημιούργησε «άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας» μεταξύ ΜΗ ομοειδών πολιτικά δημοτικών παρατάξεων.

Δεκαπέντε περίπου χρόνια έχουν περάσει και αυτοί οι «δεσμοί» κοντεύουν πια να γίνουν «δεσμοί αίματος». Η απροκάλυπτη συνεργασία στις τελευταίες δημοτικές εκλογές της απελθούσας πασοκικής παράταξης με την παράταξη του ΚΚΕ δημιούργησε νέους «δεσμούς» και νέες «υποχρεώσεις». Κάτι σαν τα γραμμάτια, πληρωτέα στον κομιστή την ημερομηνία λήξης. Και η ημερομηνία λήξης φαίνεται ότι έφτασε…

Στις 8 Σεπτέμβρη 2015 το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και επικύρωσε ΟΜΟΦΩΝΑ την Κανονιστική απόφαση για τους όρους και προϋποθέσεις χρήσης των κοινόχρηστων χώρων.



Στις 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με πρόεδρο τον δήμαρχο Καισαριανής, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ, ως ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΗ με την Κανονιστική απόφαση που οι ίδιοι ψήφισαν στις 8 Σεπτέμβρη 2015, την αίτηση της «Νικόλαος Καμπάκας και ΣΙΑ Ε.Ε.» να νομιμοποιήσει την, μέχρι εκείνη την ημέρα, ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΗ ΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, κατασκευή που κλείνει τον κοινόχρηστο χώρο στην Υμηττού.



Η επιτροπή ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ εξώφθαλμα συζητώντας για μια κατασκευή η οποία ήδη υπάρχει, ενώ η Κανονιστική Απόφαση είναι σαφής:



Αυτά όλα τα «απαγορεύεται ρητά» η δημοτική αρχή του ΚΚΕ τα «γράφει στα παλιά της τα παπούτσια». Το «γραμμάτιο» πρέπει να πληρωθεί και θα πληρωθεί. Έστω και με προσωπικό πολιτικό κόστος (λέμε τώρα…).

Αυτά έγιναν στις 15 Ιανουαρίου 2016. Τι λέει η ΑΜΑΡΤΩΛΗ Επιτροπή Ποιότητας Ζωής; Λέει ότι σε δέκα ημέρες η επιχείρηση πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ. Λέει επίσης ότι ΑΝ η επιχείρηση δεν συμμορφωθεί στο διάστημα αυτό, «θα ισχύσουν όσα προβλέπει η Κανονιστική Απόφαση».



Τι λέει η Κανονιστική Απόφαση, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ; Ιδού:


Ανάκληση αδείας και καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών, λένε αυτοί οι οποίοι προσπαθούν, για «τα μάτια του κόσμου», να «εξοφλήσουν» το «γραμμάτιο», χωρίς να πληρώσουν..!

Τι έχει γίνει σήμερα, ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ τη λήψη της απόφασης και ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ την παρέλευση της 10ήμερης προθεσμίας; ΤΙΠΟΤΑ!!! ΤΙΠΟΤΑ!!! ΤΙΠΟΤΑ!!!

Είπαμε: το γραμμάτιο δεν μπορείς να το εξοφλήσεις, αν δεν το πληρώσεις… Αλλά, προφανώς, υπάρχουν και αριστεροί «μπαταξήδες»…

Δεν τελειώσαμε. Υπάρχουν κι άλλα πειστήρια για το καθεστώς της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ στην Καισαριανή. Φαίνεται ότι αυτά τα «πρωτεία» δεν θα τα χάσει εύκολα…

Το πιο θλιβερό είναι πως οι πρακτικές της ασυδοσίας και της μη τήρησης των στοιχειωδών κανόνων χρηστής διαχείρισης εφαρμόζονται και σήμερα από μια δημοτική αρχή, η οποία ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι νοιάζεται για «τα συμφέροντα και τα δίκια του λαού»… Και η οποία με τις πράξεις της δείχνει ότι αδιαφορεί πλήρως για την ισονομία και τη δίκαιη μεταχείριση των πολιτών.