Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Διαβάζοντας ένας γονέας της Καισαριανής τον τίτλο της… πανηγυρικής ανακοίνωσης του δήμου Καισαριανής για το γήπεδο της Νήαρ Ήστ, θα πίστευε ότι μπορεί να πάει το παιδί του να γυμναστεί ΔΩΡΕΑΝ, όπως άλλωστε ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ο δημόσιος χαρακτήρας του γυμναστηρίου, τη συντήρηση του οποίου πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού, από τον οποίο ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ το γυμναστήριο. Ενενήντα εννέα χιλιάδες ευρώ και κάτι «ψιλά» (99.870,00) πήρε επιχορήγηση το 2016 το ΔΗΜΟΣΙΟ γυμναστήριο. Και έρχεται σήμερα το ΚΚΕ και το «χαρίζει» σε όλους τους επιχειρηματίες που έχουν δήθεν «ακαδημίες»… Και χαρατσώνει κάθε γονέα με ένα πενηντάρικο τον μήνα για να παίξει το παιδί του λίγη μπάλα!!! Και πανηγυρίζει..! Και χαρακτηρίζει το ΑΘΛΙΟ ξεπούλημα έναντι ψήφων “αξιοποίηση”!!!

Η δημοτική αρχή του ΚΚΕ, με τους ανασφάλιστους ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ εργαζόμενους του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ Καισάριου, μας λέει παρακάτω ότι το γήπεδο με το φυσικό χόρτο το «ανοίγει» «για τα παιδιά των Ακαδημιών όλων των σωματείων της πόλης»!!! Όπου, βέβαια, «Ακαδημίες» σημαίνει «δίδακτρα» δηλαδή ένα ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ, περίπου, τον μήνα!!! Γιατί, βέβαια, δεν πιστεύω ν’ αποφάσισαν οι επιχειρηματίες που έχουν τις «ακαδημίες» να τις συντηρήσουν από την τσέπη τους…




Και… «πανηγυρίζει» ο υπογράφων την ανακοίνωση δήμαρχος–συνδικαλιστής του ΚΚΕ, γιατί, λέει, κάνει ένα βήμα για την ανάδειξη του πραγματικού χαρακτήρα του «ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Νήαρ Ήστ, που δεν ήταν άλλος από τη δημόσια ΔΩΡΕΑΝ άθληση των παιδιών της πόλης…»!!!

Απίστευτο..! Αυτοί ξεπέρασαν όλους τους προηγούμενους… Το ΚΚΕ, ακολουθώντας τη δική του εκχώρηση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ το 2001 σε μια Ανώνυμη Εταιρία, από την οποία εκχώρηση ο δήμος έχασε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, έρχεται σήμερα να παραδώσει στα οικονομικά συμφέροντα ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ της Ν. Ήστ..! Δεν γνωρίζω ακόμη αν αυτή η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ είναι σε γνώση του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια κάποια απόφαση του Δ.Σ. του γυμναστηρίου, το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο και όχι παράρτημα του Περισσού. Θα δούμε.



Άραγε, τι λέει γι’ αυτό το υπουργείο Παιδείας, ΑΝ έχει λάβει γνώση, στην εποπτεία του οποίου υπάγεται και από τον προϋπολογισμό του οποίου επιδοτείται κάθε χρόνο το γυμναστήριο; Θα μάθουμε και θα σας πούμε…