Λίγο πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018,
δυναμώνουν οι “ψίθυροι” για εξαρτήσεις μελών
της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Περιληπτικά και ξεκάθαρα: τον Φεβρουάριο του 2017, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βύρωνα πήρε απόφαση για την ενοικίαση ακινήτου από τον δήμο, για ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, συνολικής αξίας ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ. Στις 5 Οκτωβρίου 2017, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Βύρωνα πήρε απόφαση για την ενοικίαση ακινήτου από τον δήμο, ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, συνολικής αξίας ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ περίπου. Το κοινό σημείο των δύο υποθέσεων είναι ότι και τα δύο ανήκουν σε μέλη οικογενειών δύο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Και, φυσικά, οι “ψίθυροι” και οι υποθέσεις είναι στην ημερήσια διάταξη, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού τη Δευτέρα.

Για το πρώτο ακίνητο διαβάστε όλη την υπόθεση εδώ. Όπως θα δείτε, η «δημοπρασία» ήταν «πριβέ», που λένε: ΕΝΑΣ ο συμμετέχων, αυτός που πήρε τη «δουλειά»!!! Την επιτροπή αξιολόγησης αποτελούσαν τρεις: ο κ. δήμαρχος, ο κ. Κόκκαλης και ο κ. Ντόβολος, ο οποίος μειοψήφησε, θεωρώντας υπέρογκο το τίμημα. Δηλαδή οι κ.κ. Κατωπόδης και Κόκκαλης ουσιαστικά έδωσαν τις ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, αφού εισηγήθηκαν την κατακύρωση του μισθώματος.

Το δεύτερο ακίνητο νοικιάστηκε προ ημερών για να στεγάσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Βύρωνα. Εδώ τα πράγματα ήταν «βελτιωμένα»: τρεις συμμετέχοντες, οι δύο απορρίφθηκαν, έμεινε ο ένας, ο οποίος πήρε και τη δουλειά. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Παν. Κόνσουλας έχει σχέση με την εταιρία «Ι. ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε.Ε.», στην οποία κατακυρώθηκε η δημοπρασία. Αυτοί που λένε ότι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι έχει.

Σημασία έχει ότι, τρεις μέρες πριν από την ψήφιση ή μη του προϋπολογισμού, εμφανίζονται κάποιοι από αυτούς που θα ψηφίσουν γι’ αυτό το μεγάλο ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα, να έχουν συναλλαγές με αυτούς που θα ψηφιστούν ή όχι. Γιατί αυτό είναι το θέμα: η πιθανή, με βάση τους συσχετισμούς των παρατάξεων, καταψήφιση του προϋπολογισμού θα είναι ένα προσωπικό και πολιτικό στραπάτσο του δημάρχου Βύρωνα και συνακόλουθα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και οι δύο ευρισκόμενοι στη θέση του ρυθμιστή της υπερψήφισης ή όχι του προϋπολογισμού, έχουν δηλώσει εγγράφως την αντίθεσή τους στα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης Κατωπόδη. Η Δευτέρα είναι κοντά και τα γεγονότα θα «δείξουν».