Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τελικά, στον «θαυμαστό κόσμο των πολιτικών/κομματικών ζώων» οι λέξεις ΔΕΝ έχουν τη βαρύτητα και τη σημασία που έχουν για τον απλό «κοσμάκη»… Και αυτό αποδεικνύεται, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, στην περίπτωση της ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Βύρωνα κ. Μουντοκαλάκη. Ο οποίος, χτες το απόγευμα, «κατακεραύνωσε» τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα» κ. Χρήστο Γώγο, με φράσεις λίαν επιεικώς ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΕΣ. Γιατί απορριπτέες είναι οι πρακτικές της «εκτοξευόμενης λάσπης», χωρίς ένα, έστω ένα, στοιχείο απόδειξης των καταγγελλόμενων ως γεγονότων.

Ας δούμε τι ισχυρίστηκε ο κ. Μουντοκαλάκης, όπως ο ίδιος τα δημοσιοποίησε στο fb:

 

Τι λέει η ανεξαρτητοποίηση  Μουντοκαλάκη

Αγαπημένοι μου φίλοι θα ήθελα να σας ενημερώσω την Ανεξαρτητοποιηση μου από την "ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ"!! Με την παρούσα Επιστολή καταθέτω δήλωση Ανεξαρτητοποιησης από την Δημοτική Παράταξη "ΝΈΑ ΕΠΟΧΗ" με την οποία αναδείχθηκα Δημοτικός Σύμβουλος στις Εκλογές της 26ης Μαΐου του Έτους 2019 στον Δήμο Βύρωνα!

Η συνείδηση μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και με την τακτική που υιοθετεί ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΉΣ"!! Δηλώνω με βαθιά οδύνη ότι οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ως Παράταξη έχουν σφόδρα αγνοηθεί! Ουδεμία προσπάθεια δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης, ουδεμία προσπάθεια συγκλίσεων για το καλό της Πόλης μας έλαβαν χώρα όλους αυτούς τους Μήνες της Θητείας μας! Προσωπικά ουδέποτε, ένιωσα ότι αποτελώ μέλος μιας ευρύτερης Ομάδας!!!

Συνεχίζω όπως και οι περισσότεροι Συνάδελφοι της Παράταξης μας, να ευρίσκονται σε σύγχυση όσον αφορά τα Θέματα που συζητούνται στο Δ. Σ., δεν υπάρχει ουδεμία ενημέρωση από τον Επικεφαλής, ο οποίος δρα και κινείται κατά το Δοκούν! Η όποια ενημέρωση μου γίνεται αποκλειστικά και μόνον με δικές μου προσπάθειες και από δικές μου πηγές!

Βασανιστηκα σκληρά εδώ και Μήνες για να πάρω αυτήν την καθαρά Πολιτικού χαρακτήρα απόφαση! Κάνω λοιπόν σαφές ότι από την θέση του Ανεξαρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να υπηρετώ και να δικαιωνω την Τιμή που μου έκαναν να με επιλέξουν ως Αντιπρόσωπο τους, οι Εντιμοι Συμπολίτες μου! Θα στηρίξω όλες τις αξιόλογες δράσεις, θα ασκήσω καλοπροαιρετα κριτική και θα υπερασπιζομαι τα συμφέροντα των Δημοτών! Μόνον στους Δημότες του Βύρωνα αναφέρομαι και λογοδοτω για να μπορώ αύριο να τους κοιτάω στα μάτια!! Ήμουν και παραμένω οπαδός μιας άλλης φιλοσοφίας, οπαδός μίας άλλης κουλτούρας! Στην δική μου κουλτούρα οι Αξίες και οι συνειδήσεις δεν διαπραγματευονται!!! Έτσι σήμερα Ενώπιόν του Σώματος, δηλώνω ότι Αποχωρώ από την Παράταξη "ΝΈΑ ΕΠΟΧΉ" και παραμένω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος!!

 

Τι ΔΕΝ λέει η ανεξαρτητοποίηση Μουντοκαλάκη

 

«Βασανιστηκα σκληρά εδώ και Μήνες για να πάρω αυτήν την καθαρά Πολιτικού χαρακτήρα απόφαση!».

Απορία: όλους αυτούς του μήνες που «βασανίστηκε σκληρά», ο κ. Μουντοκαλάκης συζήτησε με τον επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε;

 

«Η συνείδηση μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και με την τακτική που υιοθετεί ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας της "ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΉΣ"!!».

Απορία: ΠΟΙΟΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, είναι ο «τρόπος προσέγγισης» και ΠΟΙΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, είναι η «τακτική που υιοθετεί» ο επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε ο κ. Μουντοκαλάκης και τις οποίες δεν ασπάζεται πλέον, ενώ τις ασπαζόταν όταν επρόκειτο να ενταχθεί στην παράταξη;

 

Ουδεμία προσπάθεια δημιουργικής και γόνιμης αντιπολίτευσης, ουδεμία προσπάθεια συγκλίσεων για το καλό της Πόλης μας έλαβαν χώρα όλους αυτούς τους Μήνες της Θητείας μας! Προσωπικά ουδέποτε, ένιωσα ότι αποτελώ μέλος μιας ευρύτερης Ομάδας!!!

Απορία: ΠΟΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, προτάσεις έκανε ο ανεξαρτητοποιηθείς σύμβουλος «όλους αυτούς τους μήνες» και απορρίφθηκαν, ώστε να τον οδηγήσουν στο να λέει σήμερα ότι «ουδέποτε, ένιωσα ότι αποτελώ μέλος μιας ευρύτερης Ομάδας!!!»;  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Όχι αοριστολογίες. ΓΕΓΟΝΟΤΑ συγκεκριμένα, ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ, ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΑ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ.

 

«Δηλώνω με βαθιά οδύνη ότι οι προεκλογικές μας υποσχέσεις ως Παράταξη έχουν σφόδρα αγνοηθεί!».

Απορία: ΠΟΙΕΣ προεκλογικές υποσχέσεις (!!!) έχουν «σφόδρα αγνοηθεί»; Εγώ ξέρω ότι οι υποψήφιοι εκφράζουν προεκλογικά κάποιες ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ, όχι υποσχέσεις… Ποιες «υποσχέσεις» ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ προκάλεσαν τη «βαθιά οδύνη» στον ανεξαρτητοποιηθένα σύμβουλο;

Αφήνω τελευταίο για επόμενες σκέψεις μου, το ακροτελεύτιο σημείο της επιστολή ανεξαρτητοποίησης, το οποίο θεωρώ, εγώ προσωπικά, ΑΘΛΙΟ. Το προσπερνώ, προς το παρόν, αναμένοντας κάποιες απαντήσεις-εξηγήσεις στις σημερινές «απορίες» μου.  

ΦΥΣΙΚΑ, θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν ο κ. Μουντοκαλάκης έδινε στη δημοσιότητα κάποια στοιχεία από όλα αυτά που επικαλείται και τα οποία τον «βασάνισαν σκληρά» επί μήνες, ώστε να οδηγηθεί στην (ανιδιοτελή, πιστεύω ακράδαντα) απόφαση της ανεξαρτητοποίησής του από την παράταξη με την οποία εκλέχτηκε.