Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.
"Μπάχαλο" η διαδικασία.
Του Τ. Αλεξανδρόπουλου
Δεν ξεκίνησαν καλά τα πράγματα στον δήμο Βύρωνα. Η προμελετημένη διάλυση των δημοτικών συμβουλίων από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Η δημοτική αρχή, με τους εννέα (9) δημοτικούς συμβούλους έναντι των τριάντα δύο (32) της αντιπολίτευσης, έδειξε σημάδια "πανικού" μπροστά σ’ αυτά που έρχονται… Δεν είναι δυνατόν, δημοτική σύμβουλος και αντιδήμαρχος να σηκώνεται από τα έδρανα, να κάνει "περατζάδες" και να "μουρμουράει" πολλά και διάφορα, τα περισσότερα μη κατανοητά από τους παρευρισκόμενους, λόγω απόστασης. Αποδέκτης της "μουρμούρας" ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γώγος. Γιατί; Γιατί είπε ότι γνωρίζει πως στον παιδικό σταθμό της οδού Δήλου διαπιστώθηκαν ρωγμές…
Εξερράγη ο κ. δήμαρχος, του απάντησε ότι "δεν μπορείτε να λέτε τέτοια πράγματα", ανταπάντησε ο κ. Γώγος ότι "όσα διαπιστώνω θα τα λέω", ενεπλάκη στη διαμάχη η αντιδήμαρχος Παιδείας, σηκώθηκε από τη θέση της μουρμουρίζοντας (όπως βλέπετε στη φωτογραφία από κάτω), οξύνθηκαν τα πνεύματα, ο κ. δήμαρχος υπερασπίστηκε την αντιδήμαρχο, κάποιοι «σκληροί συριζαίοι» του συμβουλίου προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα αφού πρώτα είχαν εκτοξεύσει «ρουκέτες» κατά του κ. Γώγου και μ’ αυτά και μ’ αυτά πέρασε ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ χωρίς να έχει συζητηθεί κανένα θέμα της ημερήσιας διάταξης.
Η διαδικασία είχε ήδη εξελιχθεί σε «μπάχαλο». Οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων εύλογα διαμαρτυρήθηκαν, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαλμάς ήθελε να κάνει σειρά ερωτήσεων στον πρόεδρο, κάτι που εκείνος αρνήθηκε επικαλούμενος τον κανονισμό που λέει ότι οι ερωτήσεις πρέπει να έχουν κατατεθεί γραπτά ΤΕΣΣΕΡΙΣ μέρες πριν την ημέρα του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Βαλμάς «απείλησε» ότι στο επόμενο συμβούλιο θα φέρει «τριάντα σελίδες», και έτσι, μέσα σ’ αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα», ξεκίνησε η διαδικασία με το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν η «Έγκριση προγραμμάτων λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Βύρωνα περιόδου 2019-2020».
"Τι είναι αυτό;"
Τώρα, φαντάζομαι ότι όσοι πολίτες της Καισαριανής παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια της πόλης τους, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο… Και δεν έχουν ακούσει γιατί ΔΕΝ έχει συζητηθεί ποτέ. Και εύλογα θα αναρωτηθούν «τι είναι αυτό;»
«Αυτό» είναι ένας πολυσέλιδος κανονισμός, μέσα στον οποίο αποτυπώνεται όλη η διαχείριση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων του Βύρωνα. Καταγράφεται λεπτομερώς η «μοιρασιά» των ωρών που δικαιούται κάθε αθλητικό σωματείο, όλων των αθλημάτων, σε όλα τα γήπεδα του Βύρωνα, ανοιχτά και κλειστά.
Για να βγεί και να εφαρμοστεί αυτός ο κανονισμός, έχει προηγηθεί λεπτομερής υποβολή στοιχείων από όλα τα σωματεία, με την ιστορία τους την αθλητική, τις διακρίσεις τους, τον αριθμό των αθλητών που διαθέτει το καθένα, και γενικά ό,τι είναι απαραίτητο για να αξιολογηθεί η παρουσία κάθε σωματείου στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και να εκτιμηθεί από τους αρμόδιους του δήμου πόσο μεγάλο κομμάτι από τη δημόσια αθλητική περιουσία ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να καρπωθεί. Αυτός είναι άλλος κανονισμός. Είναι ο κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών χώρων άθλησης. Έτσι δίνονται τα γήπεδα στον Βύρωνα, με κανονισμούς.
Αυτά γίνονται στον Βύρωνα. Στην Καισαριανή γίνεται… «του κόμματος»..! Γι’ αυτό και η Καισαριανή είναι ουραγός στα αθλητικά δρώμενα σε όλα τα αθλήματα…
Την περίοδο της δημαρχίας του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή είχε έρθει για συζήτηση ένας κανονισμός λειτουργίας των δημοτικών χώρων άθλησης, ο οποίος ήταν εκτός πραγματικότητας, αφού άφηνε τους πολίτες, τους μη εγγεγραμμένους σε σωματεία, ΕΚΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ… Κανονισμός προγραμμάτων λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων δήμου Καισαριανής δεν είχε συζητηθεί ποτέ και αμφιβάλλω αν υπάρχει καν… Γιατί ΑΝ υπήρχε, δεν θα μπορούσαν οι κομισάριοι του Περισσού να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ στις επιχειρήσεις-ακαδημίες το γήπεδο της Νήαρ Ήστ, πράξη την οποία βάφτισαν… «αξιοποίηση»!!!
Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε ότι η νέα δημοτική αρχή Βοσκόπουλου θα κάνει μια αρχή για να εξαλειφθεί η ασυδοσία στη διαχείριση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ περιουσίας της πόλης. Και μην ξεχνάμε ότι και το γήπεδο της Νήαρ Ήστ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ είναι. Οι επιχορηγήσεις που παίρνει από τον δημόσιο προϋπολογισμό, από την τσέπη των πολιτών βγαίνουν. Και τα έξοδα των διαφόρων ακαδημιών-επιχειρήσεων που έχουν εγκατασταθεί στα γραφεία του γηπέδου με πληρωμένα όλα τα έξοδα, από την τσέπη του κόσμου πληρώνονται.