Αντίθετη με την κατεδάφιση η Αριστερή Παρέμβαση

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤ. ΤΖΙΩΡΤΖΙΩΤΗ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τέσσερις σύμβουλοι, οι κ.κ. Μπαντής, Σωτηρόπουλος, Γείτονας, Κόνσουλας, εξέφρασαν ποικιλία απόψεων για το σχολείο Χαραλαμπόπουλου. Ενώπιον αγωνιώντων γονέων και δασκάλων, κάποιοι δεν μπόρεσαν να τηρήσουν μια συνέπεια των αρχικών λόγων τους με την τελική ψήφο τους. Ίσως λόγω της υποβάθμισης της διαδικασίας λήψης απόφασης, αφού, όπως φάνηκε ξεκάθαρα, η απόφαση ήταν ειλημμένη… Και επειδή, προφανώς, έχει αρχίσει να επηρεάζει καταστάσεις η “απλή αναλογική” του Σύριζα, το ζήτημα της συνέπειας λόγων και πράξεων αφέθηκε “γι’ αργότερα”… Στο “δια ταύτα” τής συνέπειας πήραν καλό βαθμό μόνο δύο: ο κ. Γώγος και ο κ. Τζιωρτζιώτης. Σε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά συνεπέστατοι. Ό,τι είπαν, αυτό ψήφισαν.

Στις αρχικές τοποθετήσεις τους είχαμε τα εξής:

Ο κ. Μπαντής ήταν ξεκάθαρος: ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ και νέο σχολείο.

Την τοποθέτηση του κ. Αλ. Σωτηρόπουλου ομολογώ ότι δεν την κατάλαβα, ίσως γιατί ήμουν απασχολημένος με κάποιες φωτογραφίες εκείνη τη στιγμή. Μόλις την απομαγνητοφωνήσω θα την βάλω.

Ο κ. Γείτονας της Λαϊκής Συσπείρωσης είπε ότι «έχουμε επιφυλάξεις για το αν η πρόταση της δημοτικής αρχής καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης», φάνηκε όμως ότι είναι αντίθετος με το γκρέμισμα και το ΝΕΟ σχολείο. Το οποίο ΝΕΟ σχολείο υποστήριξαν σθεναρά οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, οι γονείς και η “Ρόζα Ιμβριώτη”. Δηλαδή, αυτά που είπε ο κ. Γείτονας ήταν αντίθετα με όσα υποστήριζε η “εκπαιδευτική κοινότητα”. Και στην ψηφοφορία ο κ. Γείτονας ψήφισε αυτό που ήθελε η “εκπαιδευτική κοινότητα”…

Ο κ. Κόνσουλας είπε ότι «δεν μπορούμε σήμερα να στεκόμαστε σε πράγματα του παρελθόντος». Είπε επίσης ότι «Το 2014 η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού ΔΕΝ έκρινε διατηρητέο το σχολείο». Τελικά πρότεινε «γκρέμισμα και νέο κτίριο».

Στην ψηφοφορία οι παραπάνω, εκτός του κ. Γείτονα, υπερψήφισαν την πρόταση του δημάρχου, να γίνει μελέτη για τις δυνατότητες αξιοποίησης του ερειπίου που στεγάζει το 4ο δημοτικό σχολείο. Δηλαδή να κινηθούν οι διαδικασίες για να γίνει μελέτη τώρα, τέσσερις σχεδόν μήνες μετά την αποκάλυψη του ζητήματος… Αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Πολεοδομία είχε ζητήσει από τον Μάρτιο να γίνουν στατικές μελέτες του κτιρίου μέσα σε ενενήντα ημέρες, η προθεσμία αυτή έχει ήδη εκπνεύσει. Θα σας γελάσω αν σας πω ότι έμαθα κάτι για τις στατικές μελέτες αυτές. Έγιναν; Δεν έγιναν; Τι έδειξαν; Ας ελπίζουμε ότι θα μάθουμε… κάποτε.


ΟΧΙ στην κατεδάφιση, είπε ο κ. Τζιωρτζιώτης

Κατηγορηματικά αντίθετος με την πιθανότητα κατεδάφισης του ερειπωμένου σχολείου Χαραλαμπόπουλου δήλωσε ο επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Στ. Τζιωρτζιώτης «Δεν είμαστε υπέρ του γκρεμίσματος», ενώ τόνισε ότι «μπορεί να γίνει σύγχρονο σχολείο χωρίς κατεδάφιση».

Ακούστε τι ακριβώς είπε ο κ. Τζιωρτζιώτης στο δημοτικό συμβούλιο: