Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Αξίζει να διαβάσετε τη σημερινή ανάρτηση της Πηνελόπης Δάφνη στο fb. Μια «έκρηξη» συναισθημάτων. Πόσα και ποια από όσα γράφει η κυρία Δάφνη είναι αλήθεια, εναπόκειται στον κάθε πολίτη να το αξιολογήσει. Κατά την κρίση του πάντα και σύμφωνα με όσα γνωρίζει «από πρώτο χέρι». ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ του Νίκου Χαρδαλιά. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης:

Ειλικρινά Miltos τρεις ημέρες μόνο μέχρι την πρώτη κάλπη κι αναρωτιέμαι:

1) Τελικά έχουμε αξιόμαχους αντιπάλους στη μάχη μας ή ορκισμένους εχθρούς, προερχόμενους από τη σκοτεινή πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;

2) Πώς μπορέσαμε και πιστέψαμε στο γεμάτο αγνή ορμή ξεκίνημά μας πριν 17 συναπτά έτη, ανθρώπους οι οποίοι ακόμη και σήμερα κινούνται στα όρια της κανονικοποιημένης πολιτικής ηθικής, εκεί που μόνο η παραπληροφόρηση βασιλεύει και η λασπολογία με στόχο συγκεκριμένα πρόσωπα;

Τότε, παλιά, στο στόχαστρο είχαν μπει οι παραταξιακοί μας αντίπαλοι, για τους οποίους τώρα καταλαβαίνω πόσο αγανακτισμένοι ένιωθαν, αφού ο τότε δημοτικός «άρχων» και καθοδηγητής της κομματικής μας ταυτότητας, χρησιμοποιούσε κατάφωρα τον Δήμο μας για προσωπική του προβολή, σταθερή πάκτωση στην πολυπόθητη καρέκλα του Δημάρχου και τέλος για την δημιουργία ενός συστήματος επικράτησης και επιβολής, έναντι προσώπων, χαρακτήρων και ικανοτήτων των αυτοδιοικητικών του αντιπάλων. Και σήμερα σε αυτή τη θέση, είμαστε εμείς, η Παράταξή μας και κυρίως εσύ Μίλτο, γιατί εσύ τραβάς το δύσκολο άρμα της μάχης να κερδίσουμε το μέλλον.

3) Πως με πραγματική δύναμη και ευγενή άμιλλα αντιμετωπίζουμε τους παραταξιακούς μας αντιπάλους, οι οποίοι αν και διακριτοί στα διαφορετικά ψηφοδέλτια, αποτελούν την αριστερή συνιστώσα στο Δήμο μας, κινούμενοι με απόλυτη συνέπεια στα πιστεύω τους και στις πρακτικές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο απερχόμενος και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Βύρωνα, που ειλικρινά χαίρεσαι να τον έχεις απέναντι και να διαφωνείς μαζί του για το πώς πρέπει να διοικείται ο Δήμος μας.

4) Και από την άλλη μεριά, το «Σκοτάδι». Οι παλαιοκομματικές πρακτικές μιας αυτοδιοικητικής «σπείρας», που δεν λένε να καταλάβουν, ότι η εποχή των κληρονομικών δακτυλιδιών και η πολιτική διαδοχή υπό το καθεστώς του δόγματος «πίστευε και μη ερεύνα», έχει περάσει προ πολλού και κυρίως ανεπιστρεπτί! Αυτοί είναι που συνεχίζουν να κερνούν χολή απ’ όποιο σοκάκι του Βύρωνα περάσουν και συστηματοποιούν κλιμακούμενη την παραπληροφόρηση των Δημοτών, πετώντας λάσπη κυρίως στο πρόσωπό σου και μετά σε όλους εμάς που σε στηρίζουμε.

5) Πως έφτασε η ώρα με την ψήφο μας την Κυριακή να φιμώσουμε τους «κατ’ επάγγελμα» Δημάρχους, τους αυτόκλητους αυτοδιοικητικούς βαρώνους, τους εχθρούς της Πόλης μας. Μακάρι να μεταφέρουμε αυτή μας την πολιτική ενσυναίσθηση και στους αληθινούς παραταξιακούς μας αντιπάλους –τους οποίους και εκτιμούμε απεριόριστα– και να κάνουμε το Δήμο μας από αρένα συμφερόντων, ένα πραγματικό οργανισμό ανάπτυξης, εξέλιξης και ορθής πολιτικής πρακτικής. Όλοι Μαζί για το Βύρωνα Μίλτο, με πολυφωνία, αλλά με κεντρική Δημοτική Αρχή που να μη φοβάται να σαλπάρει προς το Μέλλον, που δεν περιμένει!!