Ο προϋπολογισμός του 2018 δεν περνάει από την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ πλειοψηφία της δημοτικής αρχής του Βύρωνα…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η έχουσα απολέσει προ πολλού τη “δεδηλωμένη” πλειοψηφία δημοτική αρχή του Βύρωνα βρίσκεται μπροστά σε άλλη μια δοκιμασία: την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2018. Η αρχή γίνεται την Παρασκευή στην Οικονομική Επιτροπή. Κανένα πρόβλημα, αφού εκεί έχει, εκ του νόμου, την πλειοψηφία. Το επόμενο βήμα, το δημοτικό συμβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα, θα κρίνει πολλά. Και, κυρίως, την αξιοπιστία όλων όσοι θέλουν να αυτοπαρουσιάζονται ως “υπεύθυνοι πολιτικοί παράγοντες”… Περνάει η πρόταση της διοίκησης σήμερα; ΟΧΙ. Όχι, υπό φυσιολογικές συνθήκες. Με βάση τη δύναμη των παρατάξεων σε ψήφους. Δείτε ποια είναι σήμερα:

Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα: ΣΥΝΟΛΟ 41 ψήφοι

 

“ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” 18 ΨΗΦΟΙ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΟ

ΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

ΚΛΩΝΑΡΗ ΛΕΜΟΝΙΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ-ΒΕΧΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΘΕΟΦΑΝΗ 

ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 

ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ του ΘΩΜΑ 

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ 

ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΘΩΜΑ

ΜΑΥΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΚΟΛΙΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΤΕΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΘΕΜΗΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΟΡΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

“ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΓΩΓΟΣ”5 ΨΗΦΟΙ

ΓΩΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΑΡΔΑΛΙΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΩΤΑ) συζ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΙΟΥΠΗ ΙΟΥΛΙΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΖΟΥΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΑΥΛΟΥ

ΝΤΟΒΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

 

“ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ” 3 ΨΗΦΟΙ

ΜΠΑΝΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΚΡΙΑΤΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΔΑΦΝΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

“ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ” 3 ΨΗΦΟΙ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΣΑΒΒΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ” 2 ΨΗΦΟΙ

ΠΑΛΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΟΣ

ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

“ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ” 2 ΨΗΦΟΙ

ΚΟΝΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-ΜΙΧΑΗΛ του ΠΕΤΡΟΥ

 

“ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ” 1 ΨΗΦΟΣ

ΤΖΙΟΡΤΖΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

“ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ”   7 ΨΗΦΟΙ

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

ΒΛΑΔΗΜΙΡΟΒΙΤΣ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΣΚΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΣΑΡΟΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΑΣΙΑ) του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΣΩΖΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΧΑΡΗΣ) του ΛΕΩΝΙΔΑ 

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

Τα δεδομένα

Έχουμε λοιπόν 18 ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και 23 ψήφους η αντιπολίτευση. Υπό «φυσιολογικές» συνθήκες η πρόταση της διοίκησης δεν περνάει. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν κάποια «παράθυρα». Ένα από αυτά είναι οι απόντες, οι οποίοι, σχεδόν απόλυτα, θα είναι (ΑΝ υπάρχουν…) της αντιπολίτευσης. Υπάρχει και άλλο φαινόμενο: οι απόντες ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ!!! Δηλαδή, κάποιοι, ενώ παρευρίσκονται σε όλη τη διαδικασία, αποχωρούν όταν έρθει η ώρα της ονομαστικής ψηφοφορίας. Τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησης, φυσικά, τους ξέρει ο καθένας από τους συγκεκριμένους.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του 2017 πέρασε και λόγω των απόντων, αλλά και γιατί, όπως φαίνεται στο πρακτικό, υπερψήφισε και η κυρία Σάρολα, η οποία είχε ήδη αποχωρήσει από τη θέση τής προέδρου από τις 8 Φεβρουαρίου 2016 και τελικά ανεξαρτητοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017, μαζί με τους κ.κ. Σώζο και Παπαδημητρίου.


Επίσης, όπως βλέπετε, είχε υπερψηφίσει και ο κ. Παν. Κόνσουλας, ο οποίος σήμερα, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, αλλά, κυρίως, σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει δηλώσει με την ευκαιρία της παραίτησης Φραγκιαδάκη, ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κάτι τέτοιο. Η ανάρτηση του κ. Κόνσουλα στο fb έλεγε:

«Απλά κρίμα… η μια παραίτηση πίσω από την άλλη, για μια δημοτική αρχή που ξεκίνησε το 2014 με την στήριξη μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας και η οποία εξελίσσεται σε φιάσκο, με σαφέστατη ημερομηνία λήξης το 2019 και με μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην εμφανέστατη πλέον αλαζονεία ανθρώπων “πέριξ” του Δημάρχου Βύρωνα κ. Κατωπόδη».

Όμως και ο κ. Μίλτος Μπαντής δήλωσε στο fb με απόλυτη σαφήνεια ότι «αδημονεί» να έρθει το 2019:

«Άλλη μια παραίτηση δημοτικού συμβούλου από την παράταξη της “πλειοψηφίας” στον Δήμο μας, 7 ανεξαρτητοποιήσεις και 3 παραιτήσεις από την αρχή της πενταετίας και το 2019 αργεί ακόμα!».

Σαφέστατη τοποθέτηση, δεν νομίζετε; Χώρια από την κάθετα αρνητική ψήφο της παράταξής του στην ψηφοφορία. Όπως αρνητική ήταν και η ψήφος της παράταξης του κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ύστερα από αυτά τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν εδώ και αρκετούς μήνες, θα περίμενε κανείς ότι η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ στον Βύρωνα θα προσπαθούσε να έρθει σε συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η οποία ΠΛΕΟΝ, εδώ και πολλούς μήνες, είναι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, για να δρομολογηθούν από κοινού οι λύσεις καίριων προβλημάτων των πολιτών. Αλλά μάταια περίμενε όποιος περίμενε. Η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκε σε ένα ανούσιο «πανηγύρι» «ενημέρωσης», «περιοδειών», «εγκαινίων», «ανακαινίσεων», «βραβεύσεων παλαιμάχων», «σεμιναρίων», «αλληλεγγύης» κλπ. κλπ. Για του λόγου το αληθές μπορεί να ανατρέξει κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου. ΚΑΝΕΝΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΡΙΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ δεν έχει θέσει στις σελίδες της..! Πιο χαρακτηριστική περίπτωση… εξαέρωσης προβλήματος είναι το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, το οποίο πληρώθηκε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ του Βύρωνα με 15.000,00 ευρώ σε κάποιους ημέτερους, αλλά έχει πεταχτεί σε κάποιο καλάθι αχρήστων.

Αυτό που δεν μπορεί να… εξαερωθεί είναι το πρόβλημα της απόλυτης μειοψηφίας της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή οι μέρες περνάνε απελπιστικά γρήγορα για τους μειοψηφούντες χωρίς να κάνουν κάποια κίνηση συνεννόησης με την πραγματική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου μέχρι σήμερα, τα ερωτήματα βρίσκονται «στον αφρό»: Ρήξη, συνεννόηση ή συμπαιγνία;

Θα διακινδυνεύσει η διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ τη ρήξη, δηλαδή να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ εικόνα του αριστεροδέξιου λαϊκίστικου συνασπισμού που κυβερνά τη χώρα;

Θα γίνει προσπάθεια, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, στο «παρά πέντε», για συνεννόηση και αλλαγή πλεύσης των εντολοδόχων της Κουμουνδούρου, προς όφελος των πολιτών του Βύρωνα;

Ή θα υπάρξει ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ με κάποιους ολίγιστους «πολιτικούς παράγοντες» του Βύρωνα, ώστε να απουσιάσουν από την ψηφοφορία ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ, αλλοιώνοντας την πραγματική βούληση των πολιτών του Βύρωνα;

 

Υπάρχει συμπαιγνία;

Θα ήταν αφελές να πιστέψει κανένας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έμενε «με σταυρωμένα τα χέρια» περιμένοντας το μοιραίο, την απόλυτη ξεφτίλα, την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Εδώ έχουν κάνει την κωλοτούμπα και τη συναλλαγή επιστήμη στο ανώτατο επίπεδο, εντός και εκτός συνόρων, σε έναν μεσαίο δήμο της Αττικής θα κώλωναν; Όχι βέβαια… Γι’ αυτό και η περίπτωση της συμπαιγνίας παίζει και θα παίζει μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο.

Το βασικό πρόβλημα είναι άλλο:

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να “πουλήσει” την παράταξή του από την αντιπολίτευση; ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ να “πουλήσει” εν ψυχρώ τους πολίτες που τον ψήφισαν;

Μη βιαστείτε να απορρίψετε τίποτα από τα παραπάνω… Μπορεί να εκπλαγείτε… Ήδη, στον Βύρωνα ακούγονται ένα – δυό ονόματα, δήθεν “υπεράνω πάσης υποψίας”, τα οποία, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντας, έχουν “συζητήσει” με τους υποτακτικούς τού ευρύτερου ΣΥΡΙΖΑ για να… ΑΠΟΥΣΙΑΣΟΥΝ!!! Άλλος για “οικογενειακούς”, άλλος για “προσωπικούς” και άλλος για “επαγγελματικούς” λόγους..! Θα απουσιάσουν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!

Είναι γνωστά και τετριμμένα όσα λέγονται για τη “γυναίκα του Καίσαρα”. Γνωστά αλλά και αληθινά. Όποιος θελήσει να δώσει “αντιπαροχή” την αξιοπρέπειά του αλλά και την αξιοπρέπεια της παράταξης στην οποία ανήκει για μια θέση στο μισθολόγιο κάποιας κρατικής ΔΕΚΟ, ΕΡΤ κλπ. κλπ. δεν θα έχει θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Και επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι “θιασάρχες” του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν χοντρές “δουλειές” με ξεπεσμένες συνειδήσεις, ας το σκεφτούν καλά όσοι σκοπεύουν να το αποτολμήσουν. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Έγινε κατανοητό; Σε λίγες μέρες θα μάθουμε…