ΟΛΑ τα σωματεία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για τη χρήση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ αθλητικών χώρων..!
Η υπερχρεωμένη Καισαριανή κάνει ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ, αντί να δώσει τους χώρους στον λαό..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Θησαυρούς» βρίσκει κανείς στη «Διαύγεια». Όπου βέβαια «λειτουργεί» αυτή… Γιατί στην Καισαριανή, η «χαβούζα» της «Κοινωφελούς» λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς ανάρτηση αποφάσεων… Ό,τι γουστάρουν κάνουν… Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Βύρωνα, νομικό πρόσωπο δηλαδή, «καταδέχεται» να ανεβάσει τις αποφάσεις του στη «Διαύγεια» κι έτσι μαθαίνουμε κάποια πράγματα…

Στην ουσία της συγκεκριμένης απόφασης, πιθανόν να υπάρξει αντίλογος για το ΑΝ πρέπει ο δήμος και τα νομικά του πρόσωπα να εισπράττουν αντίτιμο για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις δημοτικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν. Σαφώς και θα ήταν απείρως προτιμότερο να ήταν δωρεάν όλες οι υπηρεσίες. Αλλά, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, είναι κοινωνικά δικαιότερο αυτό το σύστημα ή καθεστώς, από τις αθλιότητες της Καισαριανής, στην οποία ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ Καισαριανή οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ έχουν παραχωρηθεί ΔΩΡΕΑΝ σε επιχειρηματίες οι οποίοι τα παίρνουν από τους γονείς για ΝΑ ΑΘΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!!! Και μάλιστα με τις ευλογίες της δημοτικής αρχής!!! Η οποία απευθύνει ευχολόγια ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ για να «μην παίρνουν πολλά» ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, αλλά «να τα παίρνουν» σε… λογικά πλαίσια!!!

Και επειδή δεν έχουν ευρώ τσακιστό για να φτιάξουν έναν αθλητικό χώρο για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να αθλούνται δωρεάν, αφήνουν τις ελάχιστες ελεύθερες εγκαταστάσεις, τις οποίες «δεν καταδέχονται» οι επιχειρηματίες, να ρημάζουν, ευελπιστώντας ότι κάποια Δούρου, ή κάποιος Σγουρός παλιότερα, θα δείξουν μεγαλοψυχία και θα φτιάξουν κάποια στοιχειώδη πράγματα. Το γηπεδάκι του μπάσκετ στο Σκοπευτήριο είναι η «ζωντανή» απόδειξη.

Θα μου πείτε ότι και ο Βύρωνας «τα παίρνει». Ναι, αλλά αυτά που παίρνει ο ΟΠΑΔΒ δεν πάνε σε τσέπες τσιφλικάδων. Πάνε, όλα ή ένα μέρος, στην αποκατάσταση ζημιών και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Και όποιος έχει πάει στο συγκρότημα της Εργάνης, με τα 5χ5 και το μεγάλο γήπεδο, βλέπει ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα «κοτέτσια» του 5χ5 δίπλα στο «Μελισσινός»… Ούτε με τη μιζέρια και την εγκατάλειψη που αποπνέουν ΟΛΕΣ οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Καισαριανής.

Αξιοσημείωτη και απόλυτα σχετική με τον συσχετισμό των καθεστώτων Βύρωνα και Καισαριανής σ’ αυτό τον τομέα, η τοποθέτηση του κ. Αγγέλη, στη σελίδα 10, ο οποίος είπε ότι:

«…είναι οραματικό σχεδόν να μην πληρώνει καθόλου ο δημότης, καθώς η οικονομική συγκυρία το καθιστά αναγκαίο κακό. Μην παραβλέποντας το γεγονός ότι τα αθλητικά σωματεία συνέχισε ο κ. Αγγέλης συμβάλλουν σημαντικά στη προαγωγή του αθλητισμού, θα ήθελα να τονίσω ότι είναι απολύτως σωστό τα σωματεία που εισπράττουν από αθλούμενους να πληρώνουν και το αντίστοιχο αντίτιμο προς τον ΟΠΑΔΒ».

Α, και κάτι ακόμα, το οποίο θα διαβάσετε στην απόφαση, στη σελίδα 9:

«β) σε καμία περίπτωση με την καταβολή του αντιτίμου χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων δεν γεννάται το δικαίωμα χρήσης των επιφανειών των αθλητικών εγκαταστάσεων για προβολή διαφημίσεων στους παραχωρημένους αθλητικούς χώρους από τους χρήστες».

Α, καλά… Ο Βύρωνας είναι «πολύ πίσω» σε σχέση με τις προχωρημένες εφαρμοζόμενες από πολλών ετών πρακτικές της Καισαριανής, η οποία «τα κατέβαζε» κανονικά μπροστά στον κάθε τσιφλικά… Με ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ συνειρμούς για το αδέκαστο της κρίσης και τη χρηστή διαχείριση ΟΛΩΝ των «αρχόντων» που υπέθαλψαν και γιγάντωσαν αυτό το παράνομο και διάτρητο καθεστώς. Και αυτή η ιστορία εξακολουθεί μέχρι και σήμερα… Ο ΟΠΑΔΒ έχει κοστολογήσει τις διαφημίσεις που μπαίνουν σε κάθε αθλητικό χώρο και εισπράττει ο ίδιος το αντίτιμο…

Α, και κάτι ακόμα: θα δείτε στην επόμενη απόφαση ότι ο ΟΠΑΔΒ έχει καταρτίσει πρόγραμμα, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ, για τη χρήση των αθλητικών χώρων από κάθε σωματείο… Η Καισαριανή είναι πολύ πιο «μπροστά» και σ’ αυτόν τον τομέα: ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Αξίζει να διαβάσετε την απόφαση ΕΔΩ και θα επανέλθω.