Μετά τα "μπουζουκοσυμβούλια" της Καισαριανής, ήρθαν και τα μεταμεσονύκτια συμβούλια
του Βύρωνα..! ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ η σύλληψη και προσαγωγή
ενός μέλους του δημοτικού συμβουλίου!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος «κακόβουλος» ότι οι συνεδριάσεις ενός δημοτικού συμβουλίου μέχρι τις πρωινές ώρες ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ. Ή μάλλον πολλαπλές σκοπιμότητες. Πρώτη να μην υπάρχουν πολλοί αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες-δημότες-πολίτες για όσα λέγονται. Δεύτερη για να έχουν αποχωρήσει οι εργαζόμενοι (όσοι υπάρχουν…) δημοτικοί σύμβουλοι και να αλλοιώνεται έτσι η σύνθεση του σώματος. Αυτά, βέβαια, μπορεί να τα υποθέσει κάποιος «κακόβουλος». Οι «ανυστερόβουλοι» δημοτικοί παράγοντες, όμως, δεν έχουν δόλο… Σου λένε, αντί να πάτε στο καφενείο, ή σε ταβέρνα, ή να νυστάζετε στο σπίτι σας, ελάτε να περάσετε την ώρα σας εδώ. Μέχρι τις 2 και τις 3 το πρωί..!

Αυτό βέβαια είναι παράνομο, εκτός των άλλων. Γιατί ο Καλλικράτης (και ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου) αναφέρει ότι «οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται, εκτός εξαιρέσεων, κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες».

«Εξαίρεση» δεν μπορεί να είναι η συνήθης πρακτική. Γιατί και τα δύο τελευταία δημοτικά συμβούλιο του Βύρωνα δεν συζήτησαν όλα τα θέματα, επειδή τους έπιασε το ξημέρωμα…

Διαβάζω από τη χτεσινή ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Τάσου Μαυρόπουλου:

«Την ίδια μέρα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, Μαρία Βλαδιμήροβιτς, Θανάσης Κοσκινά, Νίκος Μαγνήσαλης, Τάσος Μητρόπουλος, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, οι οποίοι είχαν ανεξαρτητοποιηθεί την ίδια μέρα, κατέθεσαν εκτάκτως για συζήτηση δύο ψηφίσματα. Τον ένα για την καταδίκη της βίαιης και αναίτιας προσαγωγής του Θ. Κοσκινά και το άλλο για την στάση της κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής ΕΕ- Τουρκίας που είχε προηγηθεί. Στο δημοτικό συμβούλιο δεν συζητήθηκαν αυτά τα δύο θέματα λόγω προχωρημένης ώρας και τονίσθηκε ότι θα συζητηθούν στο επόμενο το οποίο θα γινόταν σε μία βδομάδα. Στο δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 17/3/16 αυτά τα δύο θέματα και πάλι δεν συζητήθηκαν λόγω προχωρημένης ώρας». Και παρακάτω: «Μπορεί να πει κάποιος ότι αυτό το θέμα θα έπαιρνε πολύ χρόνο. Έχουμε ξημερώσει όμως πολλές φορές για διάφορα θέματα».


Άρχισε στις 21.00, τελείωσε στις 2.30’!!!

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στις 17 Μαρτίου, ήταν προγραμματισμένο ν’ αρχίσει στις 20.30!!! Με την καθιερωμένη καθυστέρηση, άρχισε ακριβώς στις 21.00 παρά δύο λεπτά!!! Ήμουν παρών.

Μέχρι τις 22.00 (στις δέκα το βράδυ δηλαδή…) ΔΕΝ είχε συζητηθεί μέχρι τέλους ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, αυτό του τεχνικού προγράμματος του δήμου..! Λογικό ήταν λοιπόν να φτάσει ΔΥΟ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ και να «μην υπάρχει ώρα» για να συζητηθεί η σύλληψη ενός δημοτικού συμβούλου του Βύρωνα!!! ΦΥΣΙΚΑ, αν είχε γίνει σύλληψη κάποιου μέλους της διοικούσας παράταξης, μέχρι διαδήλωση θα έκαναν μέσα στη νύχτα… Αλλά για τον Θανάση τον Κοσκινά, υπήρχε το «προχωρημένο της ώρας» και πάει για το επόμενο… ΑΝ, φυσικά, περισσέψει ώρα. ΑΝ, φυσικά, αρχίσει το δημοτικό συμβούλιο μέσα στα ΝΟΜΙΜΑ ΠΛΑΙΣΙΑ της ώρας.

Το λυπηρό είναι ότι ο νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δίνει δικαιώματα. Λυπηρό…


Τάλε κουάλε…

Ολόιδια πρακτική με αυτή την οποία εφάρμοζε και η άλλη δημοτική παράταξη «της αριστεράς και της προόδου» στην Καισαριανή την περίοδο 2007-2010..! Μάλιστα, εκείνη ήταν ακόμα πιο προχωρημένη: Έβγαλε και απόφαση – μαϊμού, με ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ, την τελευταία ημέρα της θητείας της, στις 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ του 2010!!!
 

 

«Φυσικά», και επειδή οι αυτοδιοικητικοί «άρχοντες» είναι «άσπιλοι και αμόλυντοι», αυτό το κατασκευασμένο πρακτικό ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ από τον δήμαρχο της περιόδου εκείνης!!!

Μετά από ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην Περιφέρεια, η απόφαση αυτή κηρύχθηκε «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ»..! Αλλά και πάλι, το «φτύσιμο» της Περιφέρειας δεν ήταν ικανό να «συγκινήσει» τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της ψεύτικης και κατασκευασμένης απόφασης… Αντί λοιπόν να τα μαζέψουν και να πάνε σπίτι τους, εξακολούθησαν να «προσφέρουν» στα κοινά της Καισαριανής!!!


Και οι πασόκοι τα ίδια..!

«ΦΥΣΙΚΑ», δεν ήταν δυνατό να αποτελέσουν εξαίρεση οι πασόκοι τοποτηρητές, που διαδέχθηκαν τους «της αριστεράς και της προόδου»… Αυτοί, μάλιστα, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ «ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ σε υποθέσεις του δήμου!!!

«Φυσικά», το ελληνικό κράτος, το οποίο ούτε κατ’ ελάχιστον μπορεί να επιδείξει σοβαρότητα και οργάνωση ενός οίκου ανοχής, «τα κατάπιε αμάσητα» αυτά τα τραγελαφικά κόλπα των διεφθαρμένων δημόσιων παραγόντων…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουμε μάρτυρες και πάλι μιας ίδιας κατάστασης και στον Βύρωνα. Ας ελπίσουμε…