Η συζήτηση του προϋπολογισμού 2019 έγινε ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,
αφού ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου!!!

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ δεν έχει δημοσιευθεί η απόφαση
στη Διαύγεια του δήμου Βύρωνα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΧΑΝ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Λες και ήταν χτες… Όπως και πέρυσι, έτσι και χτες, ο προϋπολογισμός του δήμου Βύρωνα καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου… Οι “εκκλήσεις” του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Κόκκαλη στους μη συμπλέοντες με τον ΣΥΡΙΖΑ δημοτικούς συμβούλους δεν έπιασαν τόπο… Τι κι αν οι μέχρι σήμερα έχοντες “ψηλά τη μύτη” εντολοδόχοι του Σύριζα “καταδέχτηκαν” να ζητήσουν “να προχωρήσουμε σαν θεσμικό όργανο σε μια άλλου τύπου συζήτηση”… Αλήθεια, πώς το βλέπετε το “άλλου τύπου συζήτηση”; Δηλαδή ποιού τύπου; Αυτού που δεν θέλατε ή δεν καταδεχόσαστε μέχρι χτες; Τέλος πάντων… Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η συζήτηση του θέματος έγινε εν κρυπτώ, αφού ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Όμως διαβάζουμε κι άλλα στο «Εισηγητικό Σημείωμα για το σχέδιο προϋπολογισμού 2019» που υπογράφει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Διαβάζουμε ότι:

“…η δεδομένη απώλεια της πλειοψηφίας από την Δημοτική αρχή, μας δίνει την δυνατότητα να ασχοληθούμε όλοι με συγκεκριμένες προτάσεις επί του σχεδίου και να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση”.

Τώρα κατάλαβαν τη ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ; Είναι δεδομένη εδώ και δύο, σχεδόν, χρόνια… Αλλά, βέβαια, έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν τι είχε συμβεί… Αλλά, εκτός αυτού, δεν μας λένε οι κύριοι και οι κυρίες του Σύριζα: τις άλλες φορές, ΔΕΝ έκαναν ουσιαστική συζήτηση; Έκαναν συζήτηση κατά παραγγελία ή κατ’ εντολή;

Βέβαια, για να μην αδικούμε αυτούς που ΣΗΜΕΡΑ δίνουν συμβουλές και κάνουν νουθεσίες, οι άνθρωποι φαίνεται ότι νοιάζονται πρώτα-πρώτα για τους… απέναντι!!! Για τους άλλους, γι’ αυτούς που “ευελπιστούν να είναι Δήμαρχοι”… Και τους δίνουν συμβουλές για το τι θα είναι καλό για αυτούς”!!!

 

Τι αναφέρει η εισήγηση Κόκκαλη

 

Πρέπει να αναφερθεί ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, ο προϋπολογισμός πέρασε τελικά διά της πλαγίας οδού, με την αποχώρηση της κυρίας Σάρολα από την ψηφοφορία και την υπερψήφιση από τον κ. Σώζο. Λέτε να δούμε και φέτος το ίδιο κακοπαιγμένο έργο; Λέτε στη δεύτερη συζήτηση, ν’ ακούσουμε πάλι τίποτα παράδοξα για το “κοινωνικό πείραμα που συντελείται στον Βύρωνα”; Ας θυμηθούμε το θέατρο τού παραλόγου που παίχτηκε πέρυσι.

 

Ποιοι καταψήφισαν και ποιοι απείχαν

Τον προϋπολογισμό του 2019 καταψήφισαν:

Σωτηρόπουλος, Τριανταφύλλου, Οικονόμου, Κόνσουλας, Πάλμος, Γείτονας, Τζιωρτζιώτης, Σάρολα, Παπαμιχαήλ, Μαυρόπουλος, Παπαδημητρίου.

Απείχαν: Γώγος, Ζούμπος, Παναγιωτοπούλου, Κορές, Μπαντής, Δάφνη, Κριατσιώτης.