…αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Γώγου
Σήμερα η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δ.Σ.


Η πλήρης ανακοίνωση της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ:

“Βύρωνας, 18/12/2017

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ βάλει και κατά της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ, επιμερίζοντας ευθύνες για την απίστευτη πράξη της Δημοτικής Αρχής να στείλει, εν μέσω Χριστουγέννων, κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε χρόνιους οφειλέτες του Δήμου Βύρωνα που ανέρχονται σε 3.800 πολίτες, θεωρώντας πώς μία απόφαση της οικονομικής επιτροπής για ορισμό δικαστικού επιμελητή είναι το ίδιο με την απόφαση προς εκτέλεση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να απαντήσουμε στις κουτοπόνηρες καταγγελίες ως ακολούθως.

1. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διοικεί τον Δήμο. Άρα την απόλυτη ευθύνη έχει η διοίκηση και ο Αντιδήμαρχος κ. Κόκκαλης και βέβαια ο πολιτικός προϊστάμενος του, Δήμαρχος κ. Κατωπόδης.

2. Οι φερόμενες ως δύο αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, που ουσιαστικά είναι μία, λένε το εξής: Η πρώτη, αν το έκτακτο αυτό θέμα εγκρίνεται να συζητηθεί. Η δεύτερη μιλά για τον ορισμό δικαστικού επιμελητή για να επιδώσει στις “ATTICA BANK και HSBC” (ποιος έχει λογαριασμό σε αυτές τις δύο τράπεζες;), την κατάσχεση εις χείρας τρίτων σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από τον ΚΕΔΕ. Και ως δεύτερη εντολή, να άρει τις κατασχέσεις οφειλετών που έχουν δικαιωθεί.

3. Η ανωτέρω απόφαση πέρασε ως έκτακτο θέμα και χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Η ATTICA BANK και η HSBC δεν είναι συστημικές τράπεζες και ΔΕΝ είναι αυτές που προέβησαν στις κατασχέσεις των οφειλών. Η διοικούσα αρχή υπέκρυψε τεχνηέντως ό,τι ακολούθησε, αποπροσανατολίζοντας και δημιουργώντας πλάνη σκοπίμως. Δεν δόθηκαν διευκρινίσεις από τον αποκλειστικά υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κόκκαλη, ξεπερνώντας το, περίπου ως θέμα ρουτίνας, γι’ αυτό και δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τον κύριο Ζούμπο αλλά και τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους της αντιπολίτευσης. Αντιμετωπίσθηκε κατά το κοινώς λεγόμενο “προς την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου”. Ο εκπρόσωπός μας κύριος Ζούμπος ουδεμία ευθύνη φέρει γι’ αυτόν τον σκόπιμο αποπροσανατολισμό της διοικούσας αρχής.

4. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, μόλις ενημερωθήκαμε για τις κατασχέσεις των λογαριασμών των πολιτών, αποστέλλοντας το παρακάτω email προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κύριο Αγγέλη, ζητώντας του την άμεση σύγκληση έκτακτου Δ.Σ., για διευκρινίσεις και λήψη μέτρων:

———- Προωθημένο μήνυμα ———
Από: Christos Gogos <neurocare.gogos60@gmail.com>
Ημερομηνία: Παρ, 15 Δεκ 2017 στις 1:19 μμ
Θέμα: ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ-ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ
Προς: kostas aggelis <kostasaggelis62@yahoo.com>

Κύριε Πρόεδρε

Ζητούμε την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ σε έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τα κατασχετήρια που εστάλησαν στους δημότες για οφειλές τους προς το Δημόσιο. Ζητούμε την παρουσία της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Με εκτίμηση

Χρίστος Γώγος

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία μου με τον κύριο Κόνσουλα, που τον προέτρεψα να κάνει το ίδιο, καθώς για να συγκληθεί έκτακτο Δ.Σ. πρέπει να έρθει ως θέμα από τα 2/3 της αντιπολίτευσης. Με ανταλλαγή μηνυμάτων με τον ανεξάρτητο σύμβουλο κύριο Μαυρόπουλο, ο οποίος μάλιστα μού έθεσε ως ερώτημα να συζητήσουμε και ένα θέμα των εργαζομένων, όπου και απάντησα πώς το έκτακτο συζητείται από μόνο του και αποκλειστικά.

4. Ακολούθησε ε τηλεφωνική πικοινωνία μου με τον επικεφαλή της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ κ. Τζιωρτζιώτη, τον οποίο ενημέρωσα για τη θέση μας, τού διευκρίνισα τα της οικονομικής επιτροπής και πως θα παρευρισκόμουν στην συνάντηση που έκαναν αν δεν γινόταν στον υπό κατάληψη χώρο της “ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ” τον οποίο και στηρίζουν με την συμμετοχή τους.

5. Τέλος, επικοινώνησα τηλεφωνικώς και με τον κύριο Παπαμιχαήλ όπου τον ενημέρωσα για τα ανωτέρω, επειδή θα παρευρίσκοντο στην συγκέντρωση της “ΛΑΜΠΗΔΟΝΑΣ”.

Όλα τα ανωτέρω προς διευκρίνιση, καθώς η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ είναι συνεχόμενα παρούσα στα καθημερινά προβλήματα του Βυρωνιωτών, μέρος των οποίων είμαστε και εμείς με τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, με τις κατασχέσεις αυτές έφερε καίριο χτύπημα στον Έλληνα πολίτη που έχει εξουθενωθεί ούτως ή άλλως από την εγκληματική φορολογία της κυβέρνησης. Ούτε δέντρο δεν ανάψαμε για τα Χριστούγεννα. Δεν θα ταίριαζε άλλωστε με τις κατασχέσεις που προγραμμάτιζαν.

Συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια και ήθος να στηρίζουμε τον Δημότη ενεργά”.


Σήμερα το “κατεπείγον” Δ.Σ.

Στο μεταξύ έχει συγκληθεί για σήμερα στις 20.30’, κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα: «Συζήτηση επί του θέματος που έχει προκύψει σχετικά με την αποστολή κατασχετηρίων εις χείρας τρίτων από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα».

Για να δούμε τι θα μάθουμε από τους διοικούντες τον δήμο. Αλλά, κυρίως, έχει ενδιαφέρον ν’ ακούσουμε τι έχει να πει η… «Ταμειακή υπηρεσία του δήμου Βύρωνα», η οποία φαίνεται να έχει παίξει «βρώμικο» ρόλο, εν αγνοία των διοικούντων!!! Για να δούμε ΑΝ είναι έτσι τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζει η διοικούσα ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ…