Είχε προειδοποιήσει από τον Δεκέμβριο για την αδυναμία πληρωμής των εργαζόμενων!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τέσσερις μόλις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο μεγάλος Νίκος Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο για όσα συμβαίνουν σήμερα..! Είχε πει ότι οι εργαζόμενοι των νομικών προσώπων που θα μεταφερθούν στον δήμο δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν πριν περάσουν ΠΟΛΛΟΙ ΜΗΝΕΣ..! Γιατί, απλά, ΔΕΝ θα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κατάργησης των νομικών προσώπων. Τόσο απλά. Αλλά, τότε, οι σκοπιμότητες είχαν οδηγήσει ΚΑΙ το σωματείο των εργαζόμενων να ταχθεί στο πλευρό της διασπασμένης δημοτικής αρχής, προσφέροντας ένα “δεκανίκι” συμπαράστασης στην επίδειξη “αριστεροσύνης”… Σήμερα, το ίδιο σωματείο κάνει στάσεις εργασίας για να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι!!!

Βέβαια, τότε όσα είπε ο Χαρδαλιάς συνάντησαν «τοίχο» άρνησης της λογικής. Τα μισόλογα και οι ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ των δήθεν «υπεύθυνων» (όπως π.χ. η γραμματέας του δήμου Βύρωνα) ήταν ένα σαφέστατο προμήνυμα του τι πρόκειται ΝΑ γίνει. Και έγινε.

Τότε, πριν τέσσερις μήνες, ακόμα και το σωματείο των εργαζόμενων συνέπλευσε με τη δημοτική αρχή, πιθανόν για να πάει κόντρα στον Χαρδαλιά… Πιθανόν… Πιθανόν βέβαια να είχε μεσολαβήσει κάτι “άλλο”, άγνωστο στο «ευρύ κοινό»… Κάποια από τις “μυστικές συμφωνίες” που συμβαίνουν συχνά – πυκνά μεταξύ δημοτικών αρχών και συνδικαλιστών… Αυτό το πιθανότατο “κάτι άλλο” εμφανίζεται σήμερα θολό και απροσδιόριστο, τώρα που οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να κάνουν Πάσχα χωρίς λεφτά… Τ’οτε, στις 16 Δεκέμβρη, το σωματείο των εργαζόμενων δια του προέδρου του, “έκανε μάθημα” στη δημοτική αρχή και τη γραμματέα του δήμου για τα βήματα που ΕΠΡΕΠΕ να ακολουθήσει για να μη χαθεί χρόνος… Προφανώς οι “μαθητές” δεν ήταν δεκτικοί στο “μάθημα”… Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα.

Σήμερα, λίγο πριν το Πάσχα, το σωματείο, για άλλη μια φορά, «σηκώνει λάβαρο» επανάστασης και διεκδίκησης των οφειλόμενων… Ναι, αλλά η «σοφία» των ηγετών αποδεικνύεται όταν προλαμβάνουν, όχι όταν προσπαθούν να καταστείλουν και να σβήσουν τις φωτιές, στο άναμμα των οποίων και οι ίδιοι συνέβαλαν… Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Επειδή «μια εικόνα – χίλιες λέξεις», δείτε και ακούστε τι είχαν πει στις 16 Δεκέμβρη στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα όλοι οι εμπλεκόμενοι… Άλλοι φερόμενοι υπεύθυνα και άλλοι εντελώς ανεύθυνα…