Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Οι εκλεγμένοι με την παράταξη Γώγου δημοτικοί σύμβουλοι Πετρούλα (Μπέττυ) Μπαστέα, Δημήτριος Αθ. Ταραζώνας και Γεώργιος Ντόβολος, «αφουγκραζόμενοι  τις ανησυχίες των συμπολιτών» τους, όπως λένε,  δήλωσαν με e-mail, την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ.  Οι επί σειρά ετών ΕΜΜΙΣΘΟΙ, από τη δημοτική αρχή Χαρδαλιά (οι δύο πρώτοι), τώρα έρχονται να κοροϊδέψουν ανερυθρίαστα όσους τους εμπιστεύθηκαν και τους ψήφιζαν, λέγοντας ότι «ελπίζουμε να απελευθερωθούν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας έτσι ώστε να γίνουν εφικτές οι απαραίτητες συγκλίσεις με στόχο την αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται η Δημοτική αρχή στο Βύρωνα». Ο τρίτος των «ευαισθητοποιημένων», απέκτησε «πολιτικό βάρος» και «οντότητα» χάρη στη μεγαλοψυχία του Χρ. Γώγου… Αυτού που τον τοποθέτησε σε θέσεις  του δημοτικού συμβουλίου, όπως π.χ. αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού.

Τι λένε, λοιπόν, οι τρεις «ευαισθητοποιημένοι», αλλά ΜΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥΣ  δημοτικοί σύμβουλοι; Ιδού:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, φίλες και φίλοι, Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες,

Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης μας με την τοπική αυτοδιοίκηση από θέσεις ευθύνης  και τα τελευταία χρόνια στο πλάι του Χρ. Γώγου, ως δημοτικοί σύμβουλοι, αποφασίσαμε με αίσθημα ευθύνης, έχοντας επίγνωση του ρόλου και της αποστολής μας και αφουγκραζόμενοι  τις ανησυχίες των συμπολιτών μας την ανεξαρτητοποίηση μας από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ.

Με αυτό τον τρόπο, ελπίζουμε να απελευθερωθούν οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας έτσι ώστε να γίνουν εφικτές οι απαραίτητες συγκλίσεις με στόχο την αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται η Δημοτική αρχή στο Βύρωνα. Πάνω από όλα στέκεται ο Βύρωνας μας, το σπίτι των προσφύγων προγόνων μας, η γειτονιά που μεγαλώσαμε που διάγει μια παρατεταμένη περίοδο παρακμής. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες οι οποίες μπορούν να δώσουν αποτελεσματικές απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις και ανάγκες των δημοτών.

Θα εξακολουθούμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ενότητα και την αλλαγή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και παραμένουμε πάντα ενεργοί στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, γνωριστήκαμε και ζούμε, πιστοί στη λαϊκή εντολή που λάβαμε.

Με τιμή,

ΠΕΤΡΟΥΛΑ (ΜΠΕΤΤΥ) ΜΠΑΣΤΕΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΒΟΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ.ΤΑΡΑΖΩΝΑΣ

Βέβαια, «πάντα ενεργός» μπορεί ασφαλώς να παραμείνει κάθε πολίτης που αμείβεται πλουσιοπάροχα από το δημόσιο ταμείο. Το «πάντα» βέβαια ποικίλει… Μάλλον βρίσκεται σε συνάρτηση με το «πακέτο» των απολαβών και των ωφελημάτων που αποκομίζει ο καθένας από την ΔΗΘΕΝ αφιλοκερδή προσφορά του στα κοινά, υπηρετώτας σε “θέσεις ευθύνης”… Με ένα παχυλό μηνιάτικο αντιδημάρχου, το «πάντα» είναι ασφαλώς το ευκταίο…

 

Ποια είναι η “λαϊκή εντολή” που έλαβαν οι τρεις;

Μου προξενεί τεράστια κατάπληξη η αποστροφή των τριών ότι «Θα εξακολουθούμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ενότητα και την αλλαγή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και παραμένουμε πάντα ενεργοί στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, γνωριστήκαμε και ζούμε, πιστοί στη λαϊκή εντολή που λάβαμε».

ΠΟΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;

Σαν τεράστια κοροϊδία μου ακούγεται όλο αυτό το «τσιτάτο»… Σαν ένα ακόμα ψέμα αυτών που ΔΗΘΕΝ ευαγγελίζονται την «ενότητα»… Την ενότητα που οι ίδιοι υποσκάπτουν, άγνωστο από ποιο χρονικό διάστημα, και, εν τέλει, καταρρακώνουν, υλοποιώντας, ασφαλώς, σχέδια και επιδιώξεις τρίτων…

ΑΝ, λέω ΑΝ, είχαν στοιχειώδη «τσίπα», την οποία διέθεταν όσοι ζούσαν στις «γειτονιές που μεγαλώσαμε, γνωριστήκαμε και ζούμε», θα είχαν παραδώσει ήδη τις έδρες τους στον επικεφαλής της παράταξης με την οποία εκλέχτηκαν. Δεν το έκαναν. Θα κριθούν. ΟΛΟΙ.

 

Η απάντηση του Χρ. Γώγου: “δεν υποκύπτουμε
σε προσωπικά συμφέροντα, ούτε εκβιαζόμαστε”

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Την 1η Απριλίου 2022 -οποία ειρωνεία- έλαβα σε μέηλ την παραίτηση των δημοτικών συμβούλων  Γ. Ντόβολου, Πετρούλας Μπαστέα, Δ. Ταραζώνα.

Η παραίτησή τους γίνεται αποδεκτή. Η παράταξη και εγώ προσωπικά, τούς ευχαριστούμε αφ’ ενός μεν για την όποια συμμετοχή και συνδρομή τους, καθώς «έλαμψαν» δια της απουσίας τους από όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της παράταξης, με αποκορύφωμα τις τελευταίες δημαιρεσίες  όταν καταψήφισαν ή απείχαν από την γραμμή της, αφ’ ετέρου δε διότι είχαν διαγραφεί ήδη στην συνείδηση των μελών, αιρετών και μη, ακριβώς λόγω της μη ενεργού παρουσίας τους και της μη εκπλήρωσης των καθηκόντων τους.

Η παράταξη και εγώ προσωπικά δεν υποκύπτουμε σε προσωπικά συμφέροντα, ούτε εκβιαζόμαστε. Έχει συγκεκριμένες δημοκρατικές αρχές που δεν υποβάλλονται σε εκπτώσεις.

Κάθε μέλος που δεν συμφωνεί, είναι  αναφαίρετο δικαίωμά του να αποχωρεί και να παραδίδει την έδρα του.

Δηλώνω ως επικεφαλής, ότι η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ, συνεχίζει άοκνα και με συνέπεια την ενασχόληση με τα κοινά, με σκοπό την ευρυθμία του Δήμου.

Τέλος αλλά και αρχή όλων, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, σε όλα τα μέλη της παράταξης ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ, αλλά και τούς φίλους αυτής για την αμέριστη υποστήριξή τους.

 

Πού είναι ο Ν. Χαρδαλιάς;

Άλλο ένα σημείο που μου προκαλεί “κατάπληξη” (λέω εγώ ο “αφελής”…) είναι η απουσία, από όλη αυτή τη σκηνοθετημένη εδώ και αρκετό καιρό διάσπαση της παράταξης Γώγου, του Ν. Χαρδαλιά. Του “μέντορα”, ας πούμε, των δύο οψίμως «ευαισθητοποιημένων» πρώην αντιδημάρχων. Βασικά “εργαλεία” της διοίκησης Χαρδαλιά ήταν και οι δύο, για πολλά-πολλά χρόνια… ΕΜΜΙΣΘΟΙ και οι δύο, μην το ξεχνάμε…

Σήμερα, λοιπόν, που οι δύο και οι υπόλοιποι της ομάδας των όψιμα «ευαισθητοποιημένων» νοσταλγών της «ενότητας» διαλύουν την παράταξη που άφησε πίσω του ο Ν. Χαρδαλιάς όταν αποχώρησε, ο ίδιος τι κάνει; Και μην ξεχνάμε ότι η διάδοχη κατάσταση δημιουργήθηκε υπό την καθοδήγηση και τις ευλογίες του Ν. Χαρδαλιά..!

Κάνω λάθος; ΟΧΙ, δεν κάνω. Οφείλει ή δεν οφείλει λοιπόν ο «καθοδηγητής» να βάλει σε τάξη τα «δικά του τα παιδιά», τα οποία κληροδότησε στον διάδοχό του;

Εσείς τι λέτε; Οφείλει;

Θα επανέλθω πάραυτα.