“Σημεία και τέρατα” καταλογίζει στην επιτροπή
διαγωνισμού για το έργο ανάπλασης των προσφυγικών
  Καρέα η δεύτερη επιτυχούσα και ενιστάμενη εταιρία..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

«Αυτό το έργο κάπου το ‘χω ξαναδεί, μα πού το είδα, πού το είδα, πού το είδα…», έλεγε ένα παλιό τραγούδι. Το «έργο» που είδαμε στην εργολαβία των ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ευρώ στην ανακαίνιση του νεοκλασικού στην Καισαριανή, πριν από μερικά χρόνια, επί διοίκησης «της αριστεράς και της προόδου», επαναλαμβάνεται, όπως δείχνουν τα ΕΓΓΡΑΦΑ, στον δήμο Βύρωνα. Μία τεχνική εταιρία υποβάλλει ένσταση κατά της πρώτης επιτυχούσας, με επιχειρήματα τα οποία, αν αληθεύουν, μπορεί να οδηγήσουν στα γραφεία του εισαγγελέα. Μιλάμε για ένα έργο που είχε ενταχθεί στη χρηματοδότηση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΡΔΑΛΙΑ!!!

Η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν «φρόντισε» ή δεν κατάφερε, για άγνωστους λόγους, να προχωρήσει στην κατάρτιση σύμβασης για το έργο, χάνοντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα οποία είχαν ήδη εξασφαλιστεί! Σήμερα, φαίνεται ότι το έργο «προωθείται», μέσω των «καναλιών» της συνεργασίας αυτοδιοίκησης – συγκεκριμένων εργολάβων προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και συμφέροντα, με τη χρηματοδότηση της φίλα προσκείμενης στον δήμο Βύρωνα Περιφέρειας Αττικής και της κυρίας Δούρου προσωπικά, αλλά από κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής..!

Είναι αδιανόητο ΝΑ ΑΛΗΘΕΥΟΥΝ όλα όσα καταμαρτυρεί η ενιστάμενη τεχνική εταιρία, κυρίως όσον αφορά τον ρόλο των ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – μελών της επιτροπής διαγωνισμού. Αλλά, επειδή τα μάτια μας έχουν δει πάμπολλα μέσα στο «βούρκο» που λέγεται «τοπική αυτοδιοίκηση», θα περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις, κάνοντας, φυσικά, το ανάλογο ρεπορτάζ για όλες τις παραμέτρους και τις «λεπτομέρειες» που κρύβονται κάτω από τον τίτλο του έργου.


Όπως βλέπετε στην κορυφή, το θέμα έρχεται για συζήτηση εσπευσμένα, μετά από πολλούς μήνες κωλυσιεργίας, την προσεχή Τετάρτη στην Οικονομική Επιτροπή. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε τις απαντήσεις της επί των συγκεκριμένων σημείων της ένστασης. Και αναρωτιέμαι: θα υπάρξει μέλος της Οικονομικής Επιτροπής το οποίο δεν θα λάβει υπόψη του τις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ αιτιάσεις της ενιστάμενης εταιρίας; Επειδή στο έργο της ανακαίνισης του νεοκλασικού στο Σκοπευτήριο «τα είδαμε όλα» στην ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, είμαι επιφυλακτικός… Φυσικά, θα ενημερωθείτε άμεσα και τεκμηριωμένα.

Για πλήρη ενημέρωσή σας, διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο της ένστασης της τεχνικής εταιρίας, που έχει κοινοποιηθεί και στην κυρία Δούρου και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.