«Καλύτερα Στρατιώτης στην ενότητα, παρά Στρατηγός στη διάσπαση»! Με αυτά τα λόγια ο Χρήστος Γώγος ανακοίνωσε τη συμπόρευσή του με τον Μίλτο Μπαντή, ώστε ο Βύρωνας να γυρίσει σελίδα στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ο κύβος ερρίφθη! Ένας πολυετής εμφύλιος, που είχε οδηγήσει στην απώλεια του δήμου για τη ΝΔ σε δύο συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, οδηγήθηκε στη λήξη του και ήδη στις γειτονιές του Βύρωνα και του Καρέα πνέει άνεμος αλλαγής. Σύμφωνα με γνωρίζοντες τα παρασκήνια, κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις διαδραμάτισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομά του με τον Δήμο Βύρωνα, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών τα χρόνια που ήταν δήμαρχος.

Με τη συμφωνία Μπαντή-Γώγου ενώνουν δυνάμεις δύο εξαιρετικές ομάδες στελεχών, ανθρώπων της κοινωνίας, με κοινές αγωνίες και ανησυχίες για την πόλη, με γνώση, σχέδιο και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Μπαίνει, έτσι, τέλος στις ξεχωριστές πορείες στις εκλογές του 2014 και του 2019. «Πορείες που στοίχισαν δυστυχώς στην πόλη και την κράτησαν εννέα χρόνια τώρα όμηρο μιας δημοτικής αρχής, που, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς το παραμικρό αφήγημα για την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, καταδίκασε τον Βύρωνα στη μιζέρια και την ανυποληψία, στην αδράνεια και το τέλμα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο κ. Γώγος.

Από την πλευρά του, ο Μίλτος Μπαντής, αφού τον ευχαρίστησε μέσα από τον δικό του προσωπικό λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, στάθηκε ιδιαίτερα στην ευθύνη απέναντι στους πολίτες του Βύρωνα, που «απαλλαγμένοι πλέον από το άγχος και την κατήφεια των διασπάσεων, περιμένουν από εμάς μία νέα ενωτική αγωνιστική πορεία. Ευθύνη απέναντι στις παρακαταθήκες των παλιών, έμπειρων αγωνιστών τής εδώ και δεκαετίες αυτοδιοικητικής μας παρέας, που πλέον απαιτούν στοίχιση, ενότητα, συνέπεια και κυρίως αποτέλεσμα». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαντής προχώρησε σε κάλεσμα συστράτευσης:

«Σε μία νέα πορεία δημιουργίας για να πάει ο Βύρωνας μπροστά! Πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά, ραντεβού στη Μεταμόρφωση, στη Νέα Ελβετία, στον Άγιο Αρτέμιο, στο Κέντρο της πόλης, στην Ανάληψη, στη Φρυγία, στη Ζωοδόχο Πηγή, στον Καρέα! Ξεκινάμε! Προχωράμε! Ενωμένοι!».