ΟΥΤΕ ΧΤΕΣ συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Βύρωνα…

ΑΚΟΥΣΤΕ όσα ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ είπε και έκανε ο πρόεδρος
του δημοτικού συμβουλίου Βύρωνα…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Είναι γνωστό ότι η εξουσία (δια)φθείρει και αλλοτριώνει τον άνθρωπο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως κομβικό σημείο για να διαπιστώσεις την ποιότητα του χαρακτήρα ενός ατόμου, είναι όταν αυτό το άτομο αποκτά εξουσία. Και μάλιστα "ουρανοκατέβατη"… Έτσι, και χτες, γίναμε μάρτυρες εξωφρενικών καταστάσεων στο δημοτικό συμβούλιο του Βύρωνα. Οι παριστάμενοι στη διαδικασία ακούγαμε (και δεν πιστεύαμε αυτά που ακούγαμε…) τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να ΜΗ ΘΕΛΕΙ να πάρει παρουσίες!!! Και τι ήθελε; Να πάνε οι σύμβουλοι να… ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ!!! Με αυτό τον τρόπο, είπε, θα διαπιστωνόταν η απαρτία ή μη!!! Θα τα ακούσετε κι εσείς στο ηχητικό αρχείο παρακάτω.

Τελικά, ούτε χτες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2018. Και δεν ψηφίστηκε γιατί η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου έκανε νόμιμη χρήση των δικαιωμάτων της και δεν επέτρεψε στη μειοψηφία να την «εκβιάσει», δίνοντας «λευκή επιταγή».

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στις 17.15’ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πήρε θέση για ν’ αρχίσει η συνεδρίαση. «Ξαφνικά και αιφνιδίως» που λένε, κατάλαβε ότι τα άδεια καθίσματα μπροστά του δεν ήταν οφθαλμαπάτη, αλλά εφιαλτική πραγματικότητα. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν σκόπευαν να συμμετάσχουν στο συμβούλιο, αντιδρώντας, όπως είπαν, στην «αλαζονική» και καθόλου συναινετική συμπεριφορά της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ, αφήνοντας αυτή τη διοικούσα μειοψηφία (η οποία, μέχρι χτες, επιδείκνυε συμπεριφορά… απόλυτης και πανίσχυρης πλειοψηφίας..!) να σχηματίσει απαρτία.

Ο πρόεδρος και ο δήμαρχος κατέβηκαν «στους αντάρτες», προσπαθώντας να τους πείσουν, με ύφος καθόλου συναινετικό, ότι διέπρατταν «έγκλημα καθοσιώσεως» με την απουσία τους. Δείτε τις φωτογραφίες από το «μάθημα στα όρθια»…

 

 

Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζήτησαν τα αυτονόητα: ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ. «Και πού είναι το πρόβλημα;», θα πείτε.

Το πρόβλημα ήταν στο ότι ο πρόεδρος ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΩΝ!!! Έτσι, έλεγε, θα διαπιστωνόταν η απαρτία!!!

Ανήκουστα και πρωτάκουστα πράγματα… Μπροστά στη σθεναρή στάση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ να βάλει την αρμόδια υπάλληλο να τηρήσει τη νόμιμη διαδικασία και να πάρει παρουσίες. Όπου, φυσικά, αποδείχθηκε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ, αφού πλειοψηφία είναι όσοι αντιμετωπίζονται ως «παρείσακτοι», ως «παρακατιανοί»…

Με μοναδικό παρόντα λοιπόν τον κ. Πάλμο (ο οποίος, στο δεύτερο δημοτικό συμβούλιο εξήγησε τη θέση του) και μπροστά σε άδεια καθίσματα στην πλευρά της αντιπολίτευσης, το συμβούλιο… έκανε «μια μικρή διακοπή» (!!!). Όπως τα διαβάζετε. Σε λίγο, στο ηχητικό, θα τα ακούσετε με τα αφτιά σας. ΜΙΚΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ!!!

Το ότι το συμβούλιο ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ δεν εκφωνήθηκε από την έδρα. Ειπώθηκε ως απάντηση στην ερώτηση της αρμόδιας υπαλλήλου «τι να γράψει στο πρακτικό», μία ώρα και πλέον μετά, εκτός μικροφώνων, πριν αρχίσει η συνεδρίαση του δεύτερου στη σειρά συμβουλίου, με άλλα θέματα ημερήσιας διάταξης.