Θα ξανα-συζητηθεί Η ΑΠΟΦΑΣΗ για την κάλυψη
από "εθελοντές" θέσεων εργασίας του δήμου..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα, με την κατά πλειοψηφία απόφασή του υπ’ αριθμόν 29/2016, «θεσμοθέτησε» την «αντικατάσταση» εργαζόμενων από… εθελοντές!!! Στην ανακοίνωση-κάλεσμα του δήμου Βύρωνα στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, αναφέρεται:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Βύρωνα προχωρεί στη σύσταση Ομάδας Εθελοντών

Μέλη της "Ομάδας Εθελοντών" μπορεί να είναι όσοι κάτοικοι και δημότες του Δήμου Βύρωνα επιθυμούν και υποβάλλουν την σχετική "Αίτηση Εθελοντή – Εθελόντριας".

Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί Μητρώο Εθελοντών στο οποίο θα καταγράφονται τα στοιχεία όσων υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην εθελοντική ομάδα.

Σκοπός της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Βύρωνα είναι η παροχή, δια μέσου των μελών της, υπηρεσιών σε διάφορους τομείς όπως η κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη, η πολιτική προστασία, η προστασία του περιβάλλοντος, ο αθλητισμός, η υγεία, ο πολιτισμός κλπ.


Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή Βύρωνα επιχειρεί αφ’ ενός μεν να καλύψει τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό με απλήρωτη, «εθελοντική» εργασία, αφ’ ετέρου δε να δημιουργήσει έναν «κομματικό στρατό», ο οποίος θα παίξει σοβαρό ρόλο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και όχι μόνο…

Είναι πολύ πιθανό, αν όχι σίγουρο, ότι ο μνημονιακός συρφετός του Τσίπρα και των οικονομικών συμφερόντων τα οποία αυτός σήμερα εκπροσωπεί, θα αναλάβει δράση για τη διάβρωση της κοινωνίας των πολιτών και δη των μη προνομιούχων. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι η εφαρμογή αυτης της απόφασης στον δήμο Βύρωνα, θα αποτελέσει "δεδικασμένο" και πρόκριμα για την εξάπλωσή του και σε άλλους δήμους και, γιατί όχι, και στην Περιφέρεια Αττικής που ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Θα ξανα-συζητηθεί η… ΑΠΟΦΑΣΗ!!!

Οι αντιδράσεις πολιτών και εργαζόμενων του Βύρωνα στην απόφαση δημιουργίας του «τάγματος εθελοντών» ήταν σφοδρές από την αρχή. Χτες, όμως, πρώτος ο κ. Τζιορτζιώτης και ύστερα το σωματείο των εργαζόμενων, ζήτησαν την αναπομπή της απόφασης και την εκ νέου συζήτηση του θέματος των «εθελοντών» στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεν έφερε αντίρρηση. Αυτός που έφερε αντίρρηση, αν και συγκρατημένη, ήταν ο κ. δήμαρχος, ο οποίος τηρεί σθεναρή στάση υπέρ του «τάγματος εθελοντών». Τελικά, με την επιμονή όσων ζητούσαν την επαναφορά του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Αγγέλης προχώρησε σε ψηφοφορία για το αν έπρεπε να γίνει θέμα συζήτησης η ήδη ΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν αποκαλυπτικό της δεινής θέσης στην οποία βρίσκεται σήμερα η δημοτική αρχή του Βύρωνα: 15 υπέρ της συζήτησης, 11 κατά της συζήτησης… Σύσσωμη η αντιπολίτευση (εκτός παράταξης Κόνσουλα, ο οποίος απουσίαζε, αλλά μετείχε ο κ. Λοβέρδος) τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό θα γίνει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, γιατί χτες, λόγω του προχωρημένου της ώρας, δεν ήταν δυνατό να συζητηθεί…

Βέβαια, επειδή οι πολιτικοί κάθε είδους και βαθμίδας δεν έχουν τέτοιες «ευαισθησίες» ώστε να «ιδρώνει το αφτί τους» από έμπρακτες αποδοκιμασίες των αποφάσεων που παίρνουν κάτω από το βάρος των σκοπιμοτήτων και των «εξαρτήσεων» που έχουν, θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει γίνει η σχετική κινητοποίηση των «αυθορμήτως προσελθόντων» που απουσίαζαν χτες, ώστε, έστω και με μία ψήφο διαφορά, να οριστικοποιηθεί η αντικατάσταση εργαζόμενων από… εθελοντές… Ειλικρινά, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΤΩ.