Του Γιάννη Σιδέρη
Ο Στέφανος ευρισκόμενος στις ΗΠΑ, εξαπέλυσε πύραυλο εδάφους-εδάφους, ο οποίος ενεργοποίησε έντονες σεισμικές δονήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας ρήγματα που αποτελούν προάγγελους κατάρρευσης.
Την ίδια στιγμή ένας εξίσου αυτάρεσκος δήμαρχος, που βρέθηκε σχεδόν από τυχαιότητα στη δημαρχία της Αθήνας, είδε τον ίσκιο του και τον πέρασε για το μπόι του. Δηλώνει παρών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Αθήνα περιμένει ακόμη την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων (και αερόλογων;) υποσχέσεών του.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, οργή στους αναπομείναντες Τσιπρικούς δημιούργησαν οι κατηγορίες κατά του Αλέξη, ότι παρέλαβε «χάος» στα οικονομικά και μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Όσο για το προεκλογικό πρόγραμμα, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά copy paste (κόπυ πάστε εις την Πολάκειον), από διάφορα τμήματα του κόμματος και ισορροπίες μεταξύ των τάσεων, χωρίς επαρκή κοστολόγηση!
Παράλληλα με το βλέμμα στον Αλέξη δήλωσε ότι δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θέλει «ελεγχόμενους σωτήρες».
Ο Κώστας Ζαχαριάδης υπερασπιζόμενος τη θητεία Τσίπρα, δήλωσε πως «τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά». Αποκαλώντας δε τον… σύντροφο πρόεδρο με τον επίθετό του, ζήτησε «να δώσει εξηγήσεις ο Κασσελάκης».
Αντιθέτως, ο Πάνος Ρήγας προσπάθησε να πείσει ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε, λέγοντας πως ο Στέφανος δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Δυσαρεστημένος και ο Διονύσης Τεμπονέρας, σχολιάζοντας την ανάρτηση Κασσελάκη, τόνισε πως του είναι αδιανόητο να υπάρχει υπόνοια για ζητήματα ηθικής τάξης που αφορούν την ηγεσία Τσίπρα (και γι’ αυτόν δεν είναι αυτό που νομίζουμε).
Τους διαψεύδει βέβαια ο «ναυαρχούκος» Ευάγγελος Αποστολάκης, που έσπευσε να υποστηρίξει τον αρχηγό του. Ισχυρίστηκε ότι όλα τα κόμματα παίρνουν μαύρα χρήματα. Υπονοείται βέβαια ότι αυτό ίσχυε έως την προηγούμενη ηγεσία του Αλέξη και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ (ιδιοκτησίας) Στέφανου.
Την ίδια στιγμή, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, αγανακτισμένοι τρεις βουλευτές, οι κ. Καραμέρος, Κεδίκογλου και Μαμουλάκης, ζητούν να συγκληθεί εκ νέου η Κ.Ο. προκειμένου να λάβουν τον λόγο και οι βουλευτές. Τονίζουν με νόημα πως αυτή η διαδικασία είναι «θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα».
Ουσιαστικά καυτηριάζουν με ευγένεια τον αυταρχισμό και την πολιτική αγένεια του Στέφανου στην προηγούμενη Κ.Ο. Τότε που εμφορούμενος… δημοκρατικής νοοτροπίας, μίλησε μόνο αυτός στην Κ.Ο, και τους άφησε σύξυλους, πηγαίνοντας να δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό! Τότε που το δυσμενές εκλογικό αποτέλεσμα, το χαρακτήρισε ως θετικό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «άντεξε» ( από τη νίκη επί του Μητσοτάκη, οι φιλοδοξίες του έπεσαν στο «πάνω από 20%, και στη συνέχεια έμεινε ικανοποιημένος γιατί «άντεξε»).
Την ίδια στιγμή λαμβάνει χώραν το ρέκβιεμ της κάποτε αξιόλογης εφημερίδας Αυγής. Αναστέλλεται η καθημερινή της έκδοση, στο πλαίσιο των περικοπών που επιβάλουν τα δυσεπίλυτα οικονομικά προβλήματα του κόμματος, τα οποία η εκπρόσωπος Κεχαγιά χαρακτήρισε «οριακά».
Και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρεουργείται στο δικό του «βασίλειο», στα σόσιαλ μίντια. Δικά του τρολ, στοιχισμένα με τον πρώην ή τον νυν αρχηγό, εξαπολύουν αλλήλοις κατηγορίες. Παράλληλα, όψιμοι υποστηρικτές του Κασσελάκη επιτίθενται στα παλαιά στελέχη του κόμματος, ενώ ο διαχρονικώς απύλωτος Πολάκης επιτίθεται σε συντρόφους του, οι οποίοι του ανταποδίδουν. Όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.
Στην αντίπερα όχθη της κεντροαριστεράς, νέος ηγήτωρ ενεφανίσθη. Δεν συμφωνεί φαίνεται με… τον στίχο του Αλεξανδρινού «Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι».
Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (Κυριακή 30), όπου αναμένεται ο Ανδρουλάκης να εκδηλώσει τις προθέσεις του, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, αφού… έλυσε όλα τα προβλήματα της πόλης, έστειλε επιστολή προς τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, με την οποία προτείνει εκλογή αρχηγού στις 3 και 10 Νοεμβρίου.
Οι φιλοδοξίες είναι προσωπικό του θέμα, αλλά οι αντιδεοντολογική συμπεριφορά του επιδέχεται κριτικής. Στην επιστολή του αφήνει σκιές, φροντίζοντας να τονίσει πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν «με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021».
Δηλαδή εκ προοιμίου αφήνει υπόνοιες για ενδεχόμενη αλλοίωση διαδικασιών που ήδη αποτελούν κεκτημένο στο κόμμα του. Και παράλληλα αυτοθυματοποιείται πάλι εκ προοιμίου, ζητώντας η συζήτηση στην Κ.Ε. να διεξαχθεί «με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς» (δηλαδή ο Ανδρουλάκης… θα του έκλεινε το μικρόφωνο!).
Μετά από αυτά η κεντροαριστερά μπορεί να απολαύσει εν ευωχία τα μπάνια του λαού. Ηγέτες… ανευρέθησαν…
Πηγή: liberal.gr