Της Κατερίνας Γαλανού

Ο Π. Πολάκης ξέρει αυτό που ξέρουν και όλοι οι σύντροφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι περισσότεροι εκτός των κομματικών τειχών της Κουμουνδούρου. Θεωρείται και είναι ο μαγνήτης της ψήφου των απανταχού δηλωμένων ως αντισυστημικών, οι οποίοι καταλαμβάνουν το χώρο από την ακροαριστερά έως τη χρυσαυγίτικη ακροδεξιά.

Για το λόγο αυτό και η καμπάνια που ξεκίνησε προ ημερών στο facebook, απευθύνονταν «στους φίλους του Παύλου Πολάκη» οι οποίοι εκλήθησαν να κοινοποιήσουν την ομότιτλη σελίδα στους λογαριασμούς τους. Θέλησαν έτσι, να  μετρήσουν αδιαμεσολάβητα την ισχύ του πολακισμού στο «χυλό» της κοινωνίας, υποσχόμενοι «μεγάλες εκπλήξεις».

Χθες τη μεγαλύτερη έκπληξη την ένιωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Κεχαγιά, η οποία διαβεβαίωνε ότι επιστροφή Πολάκη στην Κ.Ο χωρίς αναγνώριση του λάθους, δεν θα μπορούσε να γίνει.

Κι όμως συνέβη. Με… άφεση αμαρτιών την οποία ανακοίνωσε ο Ν. Παππάς (ή πάπας της Κ.Ο κατά τον πετυχημένο χαρακτηρισμό του Θ. Καρτερού) κατόπιν πρωτοβουλίας που αποδόθηκε στον Στ. Κασσελάκη.

Η ανάκληση της διαγραφής Πολάκη αποτέλεσε κίνηση που επιδέχεται τουλάχιστον διπλή ερμηνεία.

Αν και το να επιχειρεί κάποιος να ερμηνεύσει τα τεκταινόμενα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν ένας τεχνικός της ΝΑSA να προσπαθεί να διαβάσει τη σπάλα του αρνιού.

Σύμφωνα με την πρώτη και πιο απλή ερμηνεία, με την απόφαση αυτή, ολοκληρώνεται το πολιτικό ξεγύμνωμα του προέδρου, στο πλαίσιο κατευνασμού του κυρίου Πολάκη. Εξευτελιστικό αλλά αναγκαίο, αν είναι να γλιτώσει τη μομφή και να μην εξαναγκαστεί να προσφύγει στη βάση του κόμματος.

Παρά τους λεονταρισμούς και τον απύθμενο ναρκισσισμό του, αντιλαμβάνεται ότι ο άθλος της εκλογής του πριν από ένα χρόνο, επιτεύχθηκε γιατί ακουμπούσε στις πλάτες του Αλ. Τσίπρα, του Π. Πολάκη, του Ν. Παππά και του εξαφανισμένου αυτόν τον καιρό, ναυάρχου Αποστολάκη. Επιπλέον τότε, δεν είχε αναμετρηθεί σε κάλπη και σε σχέση με τα αποτελέσματα των άλλων κομμάτων -κάτι που έγινε στις ευρωεκλογές- και όπου εκεί απεδείχθη ότι ο βασιλιάς ήταν γυμνός.

Η δεύτερη ερμηνεία προϋποθέτει την αποδοχή, ότι ο κ. Παππάς παραμένει μέτρ της ίντριγκας και του παρασκηνίου. Τσαλάκωσε περαιτέρω το, ούτως ή άλλως, ανύπαρκτο ηγετικό προφίλ Κασσελάκη, ώστε να μην μπορεί ο Π. Πολάκης να εμφανιστεί ως οργισμένο «θύμα άδικης διαγραφής» στη συνεδρίαση της Κ.Ε και να φανεί ότι ο πρόεδρος, έκανε παραπάνω απ’ όσα επιτρέπονται για να αποκαταστήσει τη σχέση τους.

«Υπάρχει το έδαφος για μία ανασύνταξη και αντεπίθεση του κόμματος. Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν πάρα πολλοί να συμβάλουν και να προσφέρουν» ανέφερε ο Ν. Παππάς.

Αν ο κ. Πολάκης προχωρήσει μόνος και απέναντι, τότε θα τον κατηγορήσουν ότι αρνήθηκε ή και υπονόμευσε την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για να πέσει η κυβέρνηση.

Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου για το τι θα τον κατηγορήσουν αν βάλει φωτιά στο τόπια. Ούτως ή άλλως όλοι οι «σύντροφοι» κατηγορούν όλους για την κατάντια και τον εξευτελισμό και όλοι θα κατηγορούν όλους μέχρι να σβήσει και η τελευταία ανάμνηση από το μόρφωμα που ταλαιπώρησε τη χώρα και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση.

Τι ήθελε και τι θέλει ο κ. Πολάκης, μπορεί να μην το ξέρουμε όλοι εμείς, αλλά το ντουέτο Κασσελάκη – Παππά το γνωρίζουν.

Τους το μήνυσε εκ νέου:

«Είστε μεγάλα παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Θα τα πούμε προγραμματικά και αξιακά στην ΚΕ. Δεν είμαι κανένα παιδάκι για να με διαγράφουν χωρίς ενημέρωση και να με επαναφέρουν με μια ενημέρωση του Νίκου Παππά…» 

Μετά τις χθεσινές εισηγήσεις του προέδρου στην επιτροπή καταστατικού, που ισοδυναμούν με σάλπισμα για την ύστατη μάχη από πλευράς Κασσελάκη να κατακτήσει… διαλύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, η επέλαση Πολάκη προκειμένου να πάρει το «μαγαζί» ή να φτιάξει άλλο, θεωρείται αναπόδραστη.

Πηγή: liberal.gr