Στο ΠαΣοΚ έχουν μπλέξει μέσα στο κατακαλόκαιρο και οι διεκδικητές της ηγεσίας τρέχουν δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να υπενθυμίσουν τις υποψηφιότητές τους και τις πολιτικές τους θέσεις.

Ολοι προσπαθούν να συνομιλήσουν με όλους, και αυτή η διαδικασία έχει αναδείξει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία. Για παράδειγμα, μαθαίνω ότι παλαιά στελέχη όπως ο Πέτρος Ευθυμίου και ο Κώστας Σκανδαλίδης στηρίζουν Δούκα, ότι ο Κατρίνης έχει πάρει πολύ στα σοβαρά την υπόθεση και δεν σηκώνει καν το τηλέφωνο στον Ανδρουλάκη (από εκεί που θεωρούνταν «αντ’ αυτού»), ενώ ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει επαφή ακόμη και με πρόσωπα με τα οποία είτε δεν συνομιλούσε ποτέ είτε είχε χρόνια να συναντήσει.

Μεταξύ αυτών κρατήστε την πρόσφατη επαφή που έμαθα ότι είχε ο Ανδρουλάκης με τον Πέτρο Λάμπρου, από τους στενότερους συνεργάτες και εξ απορρήτων του Ανδρέα Παπανδρέου, και όχι μόνο, ο οποίος στα οργανωτικά παραμένει «πρύτανης». Μπορεί κάποια από αυτά τα στοιχεία να αποδειχθούν σημαντικά στην πορεία και στην κατάληξη.

Πηγή: tovima.gr