Η περιπέτεια της ΠΑΕ ΑΕΚ αφαιρεί τα προσχήματα από
όσους διαδίδουν ότι «δεν υπάρχει ανώνυμη εταιρία»…


Η περιπέτεια της ΠΑΕ ΑΕΚ και οι συζητήσεις που αναπτύσσονται αυτές τις μέρες, μου δίνουν την ευκαιρία για επαναφορά του αιτήματος που έχω καταθέσει από τον Αύγουστο του 2011 για βεβαίωση και διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών από την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία «Εθνικός Αστέρας» στον δήμο Καισαριανής.

Όπως διασταυρώνεται από πολλές νομικές πλευρές, αλλά και από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, η οποία είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, ως κάτοχος του 10% των μετοχών της ΠΑΕ, η πιθανή διάλυση της Ανώνυμης Εταιρίας ουδόλως παραγράφει τις πάσης φύσεως οφειλές της εταιρίας. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας για να κατασχεθούν, οι οφειλές αναζητούνται από τους κατέχοντες αξιώματα (πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι) μέχρι την ημέρα της διάλυσης της εταιρίας και από τους μετόχους της.

Μέχρι σήμερα, 19 Απριλίου 2013, ΚΑΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ για την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία «Εθνικός Αστέρας».   Άρα υπάρχει εν λειτουργία.

Κατόπιν τούτου, ως πρώτο βήμα, επιβάλλεται η βεβαίωση και διεκδίκηση των οφειλών της ΠΑΕ προς τον δήμο Καισαριανής, ως καθολικού διαδόχου του νομικού προσώπου «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής».

Οι υπογράψαντες (και οι μετέπειτα προσυπογράψαντες) το συμφωνητικό διάλυσης της σχέσης με την ΠΑΕ, σκοπίμως κατά τη γνώμη μου, ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΡΗΤΡΑ ΟΦΕΙΛΩΝ στο αίολο και διάτρητο συμφωνητικό, στο οποίο ο αντισυμβαλλόμενος του δήμου ήταν ένας… «πρόεδρος – φάντασμα»..! ΠΟΥΘΕΝΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ, ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΕΚ, δεν υπάρχει αλλαγή προέδρου της Ανώνυμης Εταιρίας. Δείτε την τελευταία αναρτημένη και δημοσιευμένη σε ΦΕΚ απόφαση της Ανώνυμης Εταιρίας:
Αυτή είναι η τελευταία δημοσιευμένη πράξη ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ! Ιδού το αποδεικτικό ΣΗΜΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013:Καμία απόφαση αλλαγής προέδρου δεν έχει δημοσιευθεί. Άρα καμία αλλαγή προέδρου δεν έχει γίνει στην αναγγελθείσα συνέλευση στις 30.8.2012. Που τον βρήκαν αυτόν τον «πρόεδρο» από την Πετρούπολη, μόνο ο δήμαρχος Καισαριανής και οι ωφελούμενοι από την μη αναγραφή της πρόνοιας είσπραξης των χρεών ξέρουν… Θα το μάθουμε κι εμείς, σύντομα…

Αυτό που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ  από τα επίσημα έγγραφα είναι ότι ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρίας ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι είναι ο Βασ. Αδαμάκης. Τι άλλο έχει “παιχτεί” μεταξύ του δημάρχου Καισαριανής και των ιδιοκτητών της εταιρίας είναι “ορατό” μεν, άγνωστο επισήμως δε…


Απόφαση, βεβαίωση, διεκδίκηση, εδώ και τώρα!

Ζήτησα ήδη εγγράφως, στις 17 Απριλίου, από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και από τους τρεις ανεξάρτητους να επαναφέρουν το απορριφθέν το 2011 αίτημά μου για συζήτηση και λήψη απόφασης για βεβαίωση και διεκδίκηση των (κατά την άποψή μου) οφειλών της ανώνυμης εταιρίας.

Και όταν λέω «κατά την άποψή μου», στηρίζομαι σε όσα επιβάλλει ο νόμος 2725/99, αλλά ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, τον Φεβρουάριο του 2008, της τότε προέδρου του νομικού προσώπου «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής». Αυτές οι καταγγελίες αφορούσαν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μεν την περίοδο Κατημερτζή, αλλά είναι απολύτως ενδεικτικές για το τι έχει γίνει με το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ επί μία δεκαετία, με γνωστούς και άγνωστους ωφελημένους… Άλλωστε, δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο:όλες οι παρανομίες είναι σε πρώτη ζήτηση.

Μην ξεχνάμε, βέβαια, τις πρόσφατες ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ δηλώσεις του κ. δημάρχου για την ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ και ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ αφαίρεση δημόσιου χρήματος από τα ταμεία του δήμου και την εκχώρησή του στην Ανώνυμη Εταιρία. Πιστεύω ότι αυτό και μόνο φτάνει… Αυτό που δεν ξέρω είναι γιατί ο θιασώτης και λάτρης των “επαγγελματικών σημαιών” ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –  “ΣΗΜΑΙΑ” ΑΠΟ  ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ, τα οποία εισέπραξε το 1999 από την πώληση του Τσαρτσαρή στο Περιστέρι του Κορασίδη…

Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Τάκης Αλεξανδρόπουλος