Όνειδος για την αξιοπρέπεια της πόλης η συμπεριφορά της ομάδας των «προθύμων»…

Τραγέλαφος, ντροπή, σιχαμάρα… Όλα μαζί ή καθένα ξεχωριστά, χαρακτηρίζουν τη συμπεριφορά κάποιων δήθεν «υπεύθυνων» οι οποίοι διασύρουν με τις πράξεις τους θεσμούς και όργανα. Ο λόγος για τα πέντε μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καισαριανής, τα οποία αναφέρονται στο τέλος της απόφασης από κάτω.

Οι κύριοι αυτοί ήταν «πρόθυμοι» να συμμετάσχουν στη γελοιοποίηση των θεσμών και να δουν τα ονόματά τους κάτω από ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ. Ποιο ήταν το θέμα; Η έκδοση «προέγκρισης αδείας λειτουργίας καταστήματος «καφετέρια» στην οδό Ηρώων Σκοπευτηρίου αρ. 2 και Υμηττού αρ. 59 στο όνομα του κ. ΚΑΜΠΑΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Στις 27 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η επιτροπή για να συζητήσει ΠΕΝΤΕ ΘΕΜΑΤΑ. Όλα ήταν για άδειες καφενείων, καφετέριας και μεζεδοπωλείου.

Στις 28, την επόμενη ημέρα, δημοσιεύθηκαν οι αποφάσεις των θεμάτων. Η «πρεμούρα» οφειλόταν, προφανώς, στο ότι μέσα στις πέντε άδειες υπήρχε και η άδεια του καταστήματος μέλους της οικογένειας του δημάρχου.

Άλλωστε, Η ΙΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ έχει εξελιχθεί στον «βούρκο» της δημοτικής αρχής, αφού τα πεπραγμένα της έχουν προκαλέσει κατ’ επανάληψη. Μέλη της επιτροπής είναι δύο ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ αντιδήμαρχοι, ένας ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού» και ένας «ανανήψας» σύμβουλος (ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΣ μέχρι τις 31.12.2012 για τις συμμετοχές του στις επιτροπές) ο οποίος είχε κατηγορήσει δημόσια τον δήμαρχο για «αδιαφάνεια» (μεταξύ των άλλων…) και είχε ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ως αναπληρωματικό μέλος. Μετά τις κατηγορίες και την «παραίτησή» του, ανταμείφθηκε με τον διορισμό του ΩΣ ΜΟΝΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΔΥΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ!!!

Αυτοί οι ΑΜΕΣΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ κύριοι αποφάσισαν, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, να ευτελίσουν τον θεσμό του «υπηρέτη» των κοινών και να δικαιώσουν απόλυτα όσους «τινάζουν το πέτο» τους όταν ακούνε για «πολιτικούς παράγοντες»…

Στην απόφαση της Επιτροπής που δημοσιεύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου αναφέρεται ότι της Επιτροπής  ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ, είχε προεδρεύσει ο δήμαρχος Καισαριανής. Μεταξύ των άλλων και στο θέμα του μέλους της οικογενείας του.

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ. Ο νόμος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη συμμετοχή ενός μέλους επιτροπής στη συζήτηση θέματος που αφορά συγγενικό του πρόσωπο μέχρι β΄ βαθμού. Δεν μπορεί να κυριαρχεί το «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»… Ο νομοθέτης είναι σαφής: Για όποιον παρανομεί, η ποινή είναι ΑΡΓΙΑ.

Στις 2 Ιανουαρίου αποκαλύπτουμε το θέμα σε όλες τις διαστάσεις του.

Νέες «ΙΔΙΕΣ» αποφάσεις, με ΝΕΑ στοιχεία!!!

Στις 3 Ιανουαρίου δημοσιεύονται στη «Διαύγεια» του δήμου Καισαριανής ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ!

Το «μαγείρεμα» σε όλο του το μεγαλείο! Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των «πολιτικών» σε όλες τις διαστάσεις!

Στην απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 28 Δεκέμβρη το όνομα ήταν «ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ». Στις «ΙΔΙΕΣ» αποφάσεις, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ, που δημοσιεύθηκαν στις 3 Ιανουαρίου, το όνομα έχει γίνει «ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΣΙΑ Ε.Ε.»!!!

Τι μπορεί να συμβαίνει; Με ποια λογική έρχονται θέματα για συζήτηση και αλλάζουν τα ονόματα ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ; Τσιφλίκι τους είναι τα θεσμικά όργανα;

Στην πρώτη απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 10.28’ το πρωί, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ κ. ΚΑΜΠΑΚΑΣ.

Στη δεύτερη απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 14.19’ το μεσημέρι, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ!!!

Παραποίηση ΔΗΜΟΣΙΩΝ εγγράφων μετά χρήσεως λέγεται αυτό; Διακωμώδηση θεσμών λέγεται; «ΑΠΑΤΗ» λέγεται; «ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ» λέγεται; Δεν γνωρίζω σε ποια νομική ορολογία εμπίπτουν αυτά τα καμώματα.

«ΕΚΟΥΣΙΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ με προσπορισμό ίδιων ωφελημάτων» πιστεύω πως σίγουρα λέγεται. Άραγε, αυτά τα «πειραγμένα» έγγραφα χρησιμοποιήθηκαν ενώπιον κάποιας δημόσιας αρχής;

Προσέξτε ότι ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ έχουν διαφορετικό ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΩΔΙΚΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ. Είναι σημειωμένος με κόκκινο. Σκεφτείτε τι είχε να γίνει αν δεν υπήρχε και αυτός ο μοναδικός κωδικός..! Παρ’ όλα αυτά, δεν διστάζουν να κάνουν τα δημόσια έγγραφα κουρελόχαρτα… 

 

Ο ρόλος του αντιπροέδρου

Όπως βλέπετε στις αποφάσεις, σημαντικότατο ρόλο στο σκηνοθετημένο τραγέλαφο παίζει ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κ. Παπαδέλης. Προφανώς η συμμετοχή του ήταν εκούσια. Κανένας δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να συμμετάσχει σε μία τέτοια σκηνοθεσία. Ο κ. αντιπρόεδρος εκπροσωπεί την παράταξη του κ. Τζόκα. Ο κ. Τζόκας κατέβηκε στις εκλογές με το χρίσμα και τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κ. Τσίπρα, έχει διακηρύξει πολλάκις ότι επιδιώκει «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ», «ΚΑΘΑΡΣΗ», «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Αυτά στα λόγια. Γιατί στην πράξη, τουλάχιστον στην Καισαριανή, αυτά είναι «άγνωστες λέξεις»…

Θα περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τζόκα για το συγκεκριμένο θέμα, ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ. Θα έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούν οι πολίτες αν ο κ. αντιπρόεδρος ενήργησε αυτοβούλως ή κατόπιν εντολής του κ. Τζόκα.

 

Αξιοπρέπεια είπατε;

Για τον ρόλο των υπολοίπων μελών της επιτροπής δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι τα ίδια μέλη που συνεδρίασαν «πριβέ», ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ!!! Είναι τα ίδια μέλη που… Όχι, δεν θα τα πούμε τώρα. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Σύντομα.

Όπως έχουμε ξαναπεί, τα «γραμμάτια» ΠΑΝΤΑ «πληρώνονται»… Μπορεί να αργούν, αλλά «πληρώνονται». Η «αξιοπρέπεια» είναι μια λέξη άγνωστη σε πολλούς και σίγουρα, γι’ αυτά τα άτομα, είναι υποδεέστερης σημασίας από τα προσωπικά πολλαπλά οφέλη.

 

Οι συνεργοί υπάλληλοι

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον ρόλο των υπαλλήλων, οι οποίοι, κάθε φορά, καλούνται να προσφέρουν χείρα βοηθείας στις «κατασκευές». Ο/η υπάλληλος που κρατάει «πρακτικά» (λέμε τώρα…) των συνεδριάσεων της επιτροπής ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΗΔΡΕΥΣΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΟΧΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Όταν, λοιπόν, καλείται να συντάξει τα έγγραφα των αποφάσεων με τα αλλοιωμένα στοιχεία, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΙΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΙ.

Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Αυτό προς γνώση των συνεπειών.