Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Πριν από οκτώ χρόνια, το 2007, μια ομάδα κατοίκων της οδού Τσάφου, στην άκρη της Καισαριανής, δίπλα ακριβώς από τον δρόμο της Πανεπιστημιούπολης, παρουσιάστηκε στο δημοτικό συμβούλιο και ΑΠΑΙΤΗΣΕ να κινήσει ο δήμος τις διαδικασίες για το γκρέμισμα ενός ερείπιου, το οποίο υπήρχε μπροστά σε μια από τις πολυκατοικίες!!!

Ο δήμαρχος και ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο αναγνώρισαν το δίκαιο των κατοίκων και δεσμεύτηκαν ότι, άμεσα, θα έκαναν τα δέοντα.

Στο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρών και ένας πολίτης, ο οποίος είπε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΕΥΘΕΩΣ ότι αν προσπαθούσαν να γκρεμίσουν το ερείπιο, θα τον έβρισκαν μπροστά τους..!

Επί πολλές ημέρες, όπως έγινε γνωστό, πήγαινε στο δημαρχείο και απειλούσε «θεούς και δαίμονες» αν τολμούσαν να καθαρίσουν την εστία της βρώμας και των μολύνσεων που βρισκόταν ακριβώς μπροστά από μια σχετικά καινούργια πολυκατοικία.

Τα χρόνια πέρασαν και προχτές, οκτώ χρόνια μετά, περνώντας από το ερείπιο, το είδα να στέκεται «αγέρωχο» μέσα στη βρώμα και στα σκουπίδια μπροστά στα σπίτια των οικογενειών… Επάνω στο δρόμο, τον οποίο έχει κλείσει…

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω αν και τι έχει γίνει για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του 2007… Δεν γνωρίζω τι έχουν κάνει οι κάτοικοι της πολυκατοικίας για να απαλλαγούν από τη βρώμα και τις αρρώστιες που παραμονεύουν έξω από την πόρτα τους. Δεν γνωρίζω αν ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης βρίσκεται εν ζωή… Αυτό που βλέπει ο καθένας είναι ότι το ερείπιο δεν είναι κατοικήσιμο. Μήπως πρέπει να το ψάξει λίγο η δημοτική αρχή;