Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Σαν τους “γάιδαρους που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα”, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ έστησαν ένα νέο γύρο θριαμβολογιών για την “παραχώρηση” του χώρου του Σκοπευτηρίου στον δήμο Καισαριανής, έστω και κατά χρήση… Κανένας από τους δύο θριαμβολογούντες σήμερα δεν λέει ΟΛΗ την αλήθεια στους πολίτες..!

Μέχρι το 2010 ο δήμος Καισαριανής με δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από την κυβέρνηση την ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. Διαβάστε για να θυμηθείτε. Χτες, η κυβέρνηση της «απατηλής αριστεράς», με μια… τροπολογία του ποδαριού, στην οποία δεν γίνεται καμία αναφορά στη δικαστική εκκρεμότητα που υπάρχει, «παραχώρησε», κατά χρήση, για 40 χρόνια, τον χώρο, υπό αυστηρούς περιορισμούς και απαγόρευση ανέγερσης οποιουδήποτε κτίσματος, στον δήμο Καισαριανής, ο οποίος επωμίζεται και τα βάρη της συντήρησης του χώρου.

Η υπόθεση «μιλάει»: ο αναξιόπιστος ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ πρωθυπουργός, αυτός που βεβήλωσε με την παρουσία του το Σκοπευτήριο μετά την εκλογή του, αναζητά ερείσματα δημοφιλίας για την καταρρέουσα κυβέρνηση των εκτελεστικών οργάνων της διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής τρομοκρατίας. Και βρήκε τον εύκολο στόχο: το Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Της Καισαριανής, που αποτελεί το «άντρο» της μνημονιακής μετάλλαξης του πάλαι ποτέ «αριστερού» Σύριζα.

Χτες το απόγευμα, στη Βουλή, ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαροκόπουλος, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας «μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη»!Φυσικά, το αίτημα απορρίφθηκε… μετά βδελυγμίας. Η τροπολογία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, όπως βλέπετε:Αυτή ήταν η τροπολογία με τους ειδικούς αριθμούς:


Σήμερα, η παράταξη που εκπροσωπεί τον Σύριζα στο δημοτικό συμβούλιο Καισαριανής, άρχισε τους διθυράμβους γιατί, λέει, «παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας»!!!

 

Σκοπευτήριο Καισαριανής:

Φόρος τιμής στη μνήμη των πεσόντων

 

Χρειάστηκαν τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια για να αποκατασταθεί η ιστορία και η μνήμη του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

Όλοι οι δήμαρχοι της πόλης, με την αμέριστη αρωγή των πολιτών της, επί δεκαετίες, διεκδίκησαν το αυτονόητο, εκείνο που σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πραγματικότητα.

Ο χώρος δίπλα στο παγκόσμιο σύμβολο Αντίστασης, στον τόπο σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και κοινωνική απελευθέρωση, αποδίδεται πλέον από την κυβέρνηση στους δικαιούχους του.

 Η κυβέρνηση, παραχωρώντας στο δήμο μας το μεγάλο κομμάτι που έλειπε από τον τόπο της θυσίας, αξιώνει τους πολίτες της Καισαριανής να βιώσουν μια μεγαλειώδη ιστορική στιγμή.

 Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από την πρώτη μέρα που ορκίστηκε, είχε δεσμευτεί πως θα αποδώσει το χώρο στους Καισαριανιώτες.

 Το Σκοπευτήριο κερδήθηκε με ασίγαστο πείσμα και πολυετείς μάχες. Οι δήμαρχοι της Αριστεράς υπήρξαν πάντα μπροστάρηδες σε έναν αγώνα χωρίς ιδιοτέλεια, με μοναδικό στόχο να τιμηθεί η ιστορική μνήμη. O αείμνηστος Παναγιώτης Μακρής, ο Θανάσης Μπαρτσώκας, ο Σπύρος Τζόκας και πλειάδα αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, αντιμετωπίστηκαν ποινικά και μηνύθηκαν από τη Σκοπευτική εταιρεία.

 Σήμερα, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη νομοθετική διάταξη της παραχώρησης στον Δήμο του χώρου του Σκοπευτηρίου, τιμάει τον αντιφασιστικό και αντιναζιστικό αγώνα, δικαιώνοντας, επιτέλους, τους αγώνες του λαού της Καισαριανής.

 Με σεβασμό στις θυσίες και τις μνήμες του τόπου μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να δίνουμε μικρές και μεγάλες μάχες.

 Υπερασπίζοντας τη βαρύτητα της Ιστορίας, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων.

1 Σεπτεμβρίου 2016

 

Το “πανηγύρι” συνεχίζεται…

Αύριο, η δημοτική αρχή Καισαριανής δίνει συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσει και τη δική της τεράστια «επιτυχία»…

“Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, σας καλούν στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στις 13.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Βρυούλων 125 και Φιλαδελφείας) σχετικά με την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου στο Δήμο Καισαριανής”.


Την αλήθεια θα την πείτε ποτέ στους πολίτες;

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, αναξιόπιστοι πολιτικάντηδες. ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.