Για όλες αυτές τις διαφημιστικές πινακίδες, για τις οποίες ο δήμος
έπρεπε να πάρει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΕ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ..! Σήμερα, το ίδιο ‘’έργο’’ παίζεται σε επανάληψη;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Τα λάθη είναι ανθρώπινα και για όλους. Τα λάθη, όχι οι εσκεμμένες παρανομίες. Και όποιος κάνει λάθος σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, είναι υποχρεωμένος απέναντι στους πολίτες που τον εμπιστεύθηκαν πρώτα απ’ όλα, να αναγνωρίσει δημόσια το λάθος του και, φυσικά, να μην το επαναλάβει. Μερικοί ”αλεξιπτωτιστές” και ουρανοκατέβατοι ”καλαμοκαβαλάρηδες” που ανέλαβαν δημόσια πόστα και ασελγούν επί της κοινωνίας, δεν έχουν θέση σε κανένα δημοτικό συμβούλιο αυτή την εποχή. Ιδίως όταν στελεχώνουν μια διοίκηση της Αριστεράς. Καμία διοίκηση της Αριστεράς δεν δικαιούται να διατηρεί τέτοιους στις τάξεις της.

Χτες, λοιπόν, όπως σας είχαμε πει, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα της «δημοπρασίας» για την παραχώρηση του δημοτικού σταδίου. Ήρθε κατόπιν εορτής, μετά, δηλαδή, την παραχώρηση ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ διαδικασίες. Η διατύπωση του θέματος προδιέθετε τον πολίτη που το διάβαζε δυσμενώς. Δυσμενέστατα. Καταλάβαινε ότι ήθελαν να φέρουν το δημοτικό συμβούλιο ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ. Και ΙΣΩΣ είχαν αυτή την πρόθεση, αλλά υποχρεώθηκαν αν αλλάξουν γραμμή πλεύσης.

Εδώ να πούμε ότι, όπως έμαθα, μετά τη δημοσιοποίηση της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ, στις 7 Οκτωβρίου, η δημοτική αρχή, εμφανώς πελαγοδρομούσα και έχοντας «πνιγεί σε μια κουταλιά νερό», έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ ΑΛΙΜΟΣ.

Με την επιστολή αυτή, στις 9 Οκτωβρίου, ενημέρωνε την ανώνυμη εταιρία ότι το παραχωρητήριο που της είχε ήδη δοθεί στις 7 (ΕΠΤΑ) Οκτωβρίου, με προχρονολογημένη ημερομηνία 3 (ΤΡΕΙΣ) Οκτωβρίου, ήταν «προσωρινό», αφού ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Είπαν λοιπόν στην ανώνυμη εταιρία ότι το οριστικό παραχωρητήριο θα δινόταν όταν θα περνούσε το θέμα από το δημοτικό συμβούλιο και θα καθορίζονταν οι όροι της παραχώρησης.

Χτες, λοιπόν, αφού είχε προηγηθεί η δημοσίευση του συμφωνητικού παραχώρησης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, οι «αρμόδιοι» άρχισαν να τα μαζεύουν. Ζήτησαν τη βοήθεια και τα «φώτα» ενός στελέχους της παράταξής τους (το οποίο στέλεχος το έχουν βάλει «στα αζήτητα», προφανώς γιατί έτσι επιβάλουν οι «συσχετισμοί» δυνάμεων…) το οποίο έχει γνώσεις επί του θέματος.

Την πήραν τη βοήθεια που ζήτησαν. Και ήρθαν το απόγευμα με άλλη γραμμή πλεύσης. Είπαν, χτες, ότι το δημοτικό συμβούλιο θα αποφάσιζε για να τους δώσει το ελεύθερο να συντάξουν ένα ΝΟΜΙΜΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ, το οποίο θα περιλαμβάνει την εγγυημένη είσπραξη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

Την πήραν ΑΥΤΗ την απόφαση. Και θα περιμένουμε τώρα να συνταχθεί το συμφωνητικό και να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση.

 

Στο ίδιο έργο θεατές;

Κάποιοι φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει ότι διαχειρίζονται ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Κάποιοι παριστάνουν τους «καμπόσους». Κάποιοι ΜΠΟΡΕΙ να «πουλάνε εκδούλευση» σε παράγοντες σωματείων. ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΔΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ… Γι’ αυτές τις πρακτικές ΥΠΗΡΞΑΝ και ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ συνέπειες για τους ηθικούς αυτουργούς και τα εκτελεστικά όργανα. Όποιος δεν ξέρει, ας καθίσει να διαβάσει την «ιστορία μου αμαρτία μου» που λέγεται «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής».

Κάποιοι σίγουρα έχουν καβαλήσει το καλάμι. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι της διοικούσας παράταξης μόνο. Παρατηρείται σε όλες, σχεδόν, τις παρατάξεις που ανεβαίνουν στο δημαρχιακό «θρόνο»… Κάποιοι, τότε, αρχίζουν το «πέταγμα» στους «ουρανούς της δόξας» (και της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ φυσικά…), αδιαφορώντας για τις συνέπειες των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ.

  • Η συγκεκριμένη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της εκχώρησης του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με όρους καταφανώς επιζήμιους για τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, περιέχει ένα μίγμα άγνοιας, αδιαφορίας για ενημέρωση επί του θέματος, σπουδής για παρουσίαση «έργου» σε παντελώς λανθασμένη βάση και, πιθανότατα, διαπλοκής.

Γιατί, διαπλοκή είναι ο αυταρχισμός απέναντι στην τήρηση του νόμου, είτε λέγεται ως «εμείς έτσι γουστάρουμε», είτε «εμείς κάνουμε κουμάντο», ή με όποιον ακριβώς τρόπο και φρασεολογία και αν διατυπώνεται. Πίσω από τέτοιες συμπεριφορές κρύβονται πρακτικές που περιέχουν ό,τι μπορεί να σκεφτεί ο καθένας.

Ο «παράγων» αυτός που «έτσι γουστάρει», αύριο θα αναμιχθεί σε άλλες δοσοληψίες με αντικείμενο κάποια δημόσια περιουσία, με ή χωρίς χρήματα ως εμφανές αντάλλαγμα. Το «αφανές αντάλλαγμα» είναι αυτό που φοβίζει.

Ο σημερινός δήμαρχος Καισαριανής, αν θέλει να είναι συνεπής σε όσα έχει πει για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών, πρέπει ΣΗΜΕΡΑ κιόλας να στείλει σπίτι τους όλους τους εμφορούμενους με νοοτροπία «έτσι γουστάρω». Θα πρέπει, επίσης, να κάνει ένα σεμινάριο «κοινωνικής ευθύνης» σε όσους νομίζουν ότι, ενώ «έπεσαν ουρανοκατέβατοι» στη διοίκηση του δήμου, έχουν το δικαίωμα σε ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΛΑΘΗ. Γιατί ασφαλώς και είναι ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΛΑΘΟΣ μια παράνομη εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, χωρίς την ελάχιστη μελέτη του νομικού πλαισίου που διέπει αυτές τις πράξεις. Η πρακτική την οποία ακολούθησαν οι εμπλεκόμενοι, με την προχρονολογημένη ημερομηνία και την ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟΥ, φανερώνει άγνοια κοινωνικής ευθύνης την οποία πρέπει να διαθέτει κάθε δημόσιος παράγων, αλλά και παντελή ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΩΝ. Και αυτά δεν συγχωρούνται. Ιδίως όταν έχουν επιπτώσεις σε δημόσια περιουσία ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

  • Αξιοπερίεργο είναι, βέβαια, το γεγονός ότι οι εμπλεκόμενοι προφανώς δεν έχουν συνετιστεί από όσα έχουν συμβεί με το δημοτικό στάδιο και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Ας ελπίσουμε ότι δεν επιθυμούν να γίνουν μιμητές των ίδιων ΤΡΑΓΙΚΩΝ για τους πολίτες πρακτικών. Ας ελπίσουμε…
  • Αξιοπερίεργο είναι επίσης και το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑΣ από όσους είχαν γνώση και συμμετείχαν στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ. Κρίμα…