Οι ανεξαρτητοπασοκοσυριζαίοι επί σκηνής στην κατεστραμμένη Καισαριανή…

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Στα πόδια των “βλαχοδήμαρχων” που λοιδορούσε πέφτει ο Τσίπρας..! Και όλοι οι “ξοφλημένοι” αποκτούν ξαφνικά ρόλο… ρυθμιστή της τύχης μας..! Η Καισαριανή “ετοιμάζεται” να ζήσει ξανά ημέρες του “βλάχικου γάμου”… Γάμου μεταξύ πασόκ και σύριζα..! “Σάπιο” πασόκ με σάπιο σύριζα…

Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ“, είπε ο Τσίπρας πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές…

Σήμερα, οι «φθαρμένοι βλαχοδήμαρχοι» του πασόκ έχουν μεταφερθεί στην… «αυλή» του Τσίπρα και αποτελούν την… ελπίδα του για να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει και ο οποίος φαίνεται μη αναστρέψιμος…

 

Στην Καισαριανή

Όσοι αναρωτιούνται γιατί ο επικεφαλής της παράταξης του… «ανεξάρτητου» πασόκ(!!!) δεν παραιτήθηκε από τη θέση του μετά την παταγώδη αποτυχία του στις δημοτικές εκλογές του 2014, ίσως ήρθε η ώρα να πάρουν τις απαντήσεις.

Δύο και πλέον χρόνια έχουν περάσει από τις δημοτικές εκλογές του 2014. Στο διάστημα αυτό έχει γίνει ακόμη περισσότερο ορατή η σχέση συνεργασίας και πολιτικής διαπλοκής μεταξύ των επικεφαλής των δήθεν ανεξάρτητων παρατάξεων που κορόιδεψαν τους πολίτες υφαρπάζοντας την ψήφο τους. Ήταν και είναι οι ίδιοι επικεφαλής οι οποίοι έδωσαν γη και ύδωρ το 2010 για να πάρουν το χρίσμα του επίσημου υποψήφιου του πασόκ για τη δημαρχία της Καισαριανής.

 

Η συμπαιγνία της επιτροπής επιλογής υποψηφίων του πασόκ του 2010, η οποία έδωσε το χρίσμα, την τελευταία ημέρα, στον εκπρόθεσμα καταθέσαντα υποψηφιότητα εργολάβο και μετέπειτα δήμαρχο Καισαριανής, ουδόλως εμπόδισε τον έτερο διεκδικητή του 2010 να «προσφερθεί», το 2014, αφιλοκερδώς φαντάζομαι, να γίνει η σανίδα σωτηρίας στον καταγγελθέντα για τα πεπραγμένα του «Μανωλίδη» το 2013-2014. Έτσι, ανέλαβε την προεδρία του «Μανωλίδη», βγάζοντας από το κάδρο της υπόθεσης των ΚΟΙΝΣΕΠ με τα υπέρογκα χρέη τον πρώην πασόκο συνδιεκδικητή του δημαρχιακού χρίσματος.

 

Στην επιτροπή επιλογής υποψηφίων του πασόκ το 2010 φιγουράρει και το όνομα του πρώην προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χρήστου Σπίρτζη, σημερινού υπουργού του… ΣΥΡΙΖΑ!!! Όπως είπε, έφυγε από το πασόκ γιατί… διαφωνούσε με τα μνημόνια!!! Αυτή η «διαφωνία» δεν τον εμπόδισε να βάλει φαρδιά-πλατειά την υπογραφή του στο μνημόνιο του σύριζα!!!


 

Στην ίδια επιτροπή επιλογής υποψηφίων του πασόκ το 2010 φιγουράρει και το όνομα του δικηγόρου Λάμπρου Μίχου, τον οποίο συναντάμε σε αποφάσεις ανάθεσης νομικών υποθέσεων του δήμου από τη διοίκηση του πασόκου δημάρχου Καισαριανής, πριν, φυσικά, αυτός να γίνει… «ανεξάρτητος» και να εκδιωχθεί κακήν-κακώς από τη δημαρχιακή καρέκλα.

Έχουμε, λοιπόν, στην επιτροπή επιλογής υποψηφίων έναν δικηγόρο με τον οποίο συνεργάστηκε μετά την εκλογή του ως δήμαρχος και έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό, με τον οποίο δεν γνωρίζουμε αν συνεργάστηκε με κάποια από τις εταιρίες στις οποίες συμμετέχει.


 

Μεσολάβησαν οι επαναληπτικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2014, με την πανωλεθρία του εκλεκτού της κυρίας Δούρου, ο οποίος «κατόρθωσε» να μείνει στην εξουσία μόλις τρεις μήνες, παρά την κινητοποίηση του «όλου σύριζα» της Καισαριανής…

 


 

Στο διάστημα αυτό πρόλαβε να διαπράξει μια καραμπινάτη παρανομία, εκχωρώντας το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο χωρίς απόφαση δημοτικού συμβουλίου σε μια ανώνυμη εταιρία, προφανώς ύστερα από υπόγεια συνεννόηση με τα κομματικά επιτελεία!!!

Το αποκορύφωμα της διαπλεκόμενης πολιτικής (μόνο;) συνεργασίας των δύο ανεξαρτητοπασοκοαριστερών παρατάξεων, που δημιούργησε πάμπολλα ερωτηματικά, ήταν η απροκάλυπτη «αβάντα» και κάλυψη που πρόσφερε, από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι πριν από λίγες ημέρες, η δήθεν ανεξάρτητη παράταξη που στηρίχθηκε από τον… Τζήμερο και τον… Κουβέλη στον πασόκο εργολάβο – βιομήχανο στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καισαριανής, την κατά τεκμήριο πιο σοβαρή επιτροπή κάθε δήμου.

 

Η διεκπεραίωση της “αποστολής”…

Σήμερα που ο μνημονιακός σύριζα έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του «σάπιου» πασόκ, ο εξ απορρήτων του φυλακισμένου Άκη Τσοχατζόπουλου ανέλαβε να προσελκύσει και κάποια «σαπάκια» του «σάπιου» πασόκ στην αυτοδιοίκηση..!

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία των ημερών, το «δεξί χέρι» του φυλακισμένου Τσοχατζόπουλου συνομιλεί με τα παλιά «εργαλεία» του πασοκικού συστήματος, προσπαθώντας να τα πείσει να μεταφέρουν την εκλογική πελατεία τους από τη μια σαπίλα στην άλλη… Από τη σαπίλα του πασόκ στη σαπίλα του σύριζα… Αφιλοκερδώς φαντάζομαι…

 Να θυμηθούμε πως ο κύριος αυτός, στις 14 Ιουνίου 2011, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι παραιτείται από το “τέως ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας εξ αρχής ότι δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ”. Το «τέως πασόκ» λοιπόν μεταλλάχθηκε σε μνημονιακό σύριζα!!! Και ενώ ο κύριος αυτός δυσφορούσε γιατί «το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ», σήμερα κάνει «στρατολόγηση» σε «σαπάκια», θεωρώντας, προφανώς, ότι «ο σύριζα ΔΕΝ έφυγε από τον σύριζα»…

Σήμερα ο “κύριος” αυτός είναι ένα από τα “βαρύγδουπα” “στελέχη” του μνημονιακού σύριζα!!!

 

Ο ένας πιο γλοιώδης από τον άλλο… Δώστους καρέκλα και μηνιάτικο και σου πουλάνε και τη μάνα τους…

 

Οι μεταγραφές με “σαπάκια”…

«Μετεγγραφές δημάρχων του ΠΑΣΟΚ κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει Συνεδρίου», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», στο οποίο ο πρώην πασόκος και νυν συριζαίος μεγαλοπαράγοντας, με παρουσία και την Πολιτική Γραμματεία(!!!) Αντ. Κοτσακάς, κάνει στρατολόγηση προθύμων.

«Οι πληροφορίες των Παραπολιτικών, αναφέρουν ότι τουλάχιστον τριάντα εν ενεργεία δήμαρχοι και δεκάδες ακόμη παράγοντες της αυτοδιοίκησης, που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύουν να εκδηλώσουν τη στήριξή τους στην κυβερνώσα παράταξη και με την κίνησή τους αυτή να επιβεβαιώσουν τη βούλησή τους να αναμιχθούν ενεργά στην προσυνεδριακή διαδικασία της Κουμουνδούρου», λέει το ρεπορτάζ και συνεχίζει:

«Επάνω σε αυτό το σχέδιο εργάζεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Κοτσακάς, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας έχει εμπιστευτεί τον τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος, ο γραμματέας της ΚΕ Π. Ρήγας, καθώς επίσης και τα πολιτικά γραφεία δύο κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης. Του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Οι δύο τελευταίοι, εδώ και αρκετές βδομάδες έχουν ξεκινήσει να βλέπουν πολλούς εν ενεργεία δημάρχους από την Αττική και την περιφέρεια που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν εκφραστεί θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν ενταχθεί στις γραμμές της Κουμουνδούρου, ούτε έχουν αναμιχθεί σε οργανωτικό επίπεδο».

Πώς τον λένε; Χρήστο Σπίρτζη. Μάλιστα… Σοβαρός κύριος… Είναι αυτός που έφυγε από το πασόκ γιατί δεν του άρεσαν τα μνημόνια και πήγε στον σύριζα γιατί το δικό του μνημόνιο ήταν πιο… αριστερό..!

Άντε να χαθείτε, γελοίοι…


Υπάρχουν πρόθυμοι στην Καισαριανή;

Τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει ένας μέσης ευφυίας άνθρωπος, ο οποίος δεν μισθοδοτείται από τον κρατικό κορβανά και έχει ένα μέσο επίπεδο προσωπικής αξιοπρέπειας, είναι ότι και στην Καισαριανή θα δούμε συνωστισμό προθύμων να στηρίξουν τα μνημόνια του πασοκοσύριζα..!

Η λογική λέει ότι ένας αποτυχών δήμαρχος, αμέσως μετά την αποτυχία του, παραιτείται και πάει σπίτι του ή στις ποικίλες επιχειρήσεις του. Για να μην παραιτείται, κάποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί. Και μάλιστα όταν έχει αποτραβηχτεί πλήρως από τη λειτουργία του δήμου, μη συμμετέχοντας σε καμία επιτροπή ή όργανο του δήμου.

Αυτά όλα, αν συνδυαστούν με τη συνεργασία και σύμπραξη ΚΑΙ άλλων προθύμων να «προσφέρουν στα κοινά» ή στην τσέπη τους ή στο αρρωστημένο «εγώ» τους, μας οδηγούν σε λογικά συμπεράσματα ανάδειξης “νέων” υποψήφιων για τη δημαρχιακή καρέκλα με τη σημαία του μνημονιακού πασοκοσύριζα… Και, φυσικά, κάθε «νέος» που θα στηρίζεται στην εκλογική πελατεία του παλιού και φθαρμένου, ουσιαστικά θα είναι «αχυράνθρωπος» και, άρα, πιο επικίνδυνος από τον «ορίτζιναλ» καταστροφέα της πόλης.

Εδώ είμαστε και τα ξαναλέμε.