Αυτά λένε ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, κ. Σταμέλο… Και όσο
ακολουθείτε τις αντικοινωνικές πρακτικές κάποιων
προκατόχων σας, θα εκτίθεστε περισσότερο…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Κατ’ εξαίρεση σήμερα, μέρα που είναι, μετά από τους σημαιοστολισμούς του δημαρχείου για την έλευση του κ. Κουτσούμπα, ο λόγος δίνεται σε έναν ΠΟΛΙΤΗ. Απλό ΠΟΛΙΤΗ. Που έφαγε στα μούτρα του όλη τη βρώμα και την κοπριά του διαπλεκόμενου ροκανίσματος δημόσιου χρήματος από το 2012 μέχρι ΣΗΜΕΡΑ, μέσω του «λαχανόκηπου» της ΜΚΟ ΕΠΕΚΑ… Που ένιωσε στο πετσί του, ως Καισαριανιώτης, όλη τη ντροπή της «γεωργικής έκτασης» του Σκοπευτηρίου. Εκεί δίπλα, ακριβώς δίπλα, από το μέρος που σήμερα, αύριο και μεθαύριο, το ΚΚΕ θα τιμήσει, με πανηγυρικούς και συναυλίες, τους 200 εκτελεσθέντες πατριώτες…

Διαβάστε πόσο απλά είναι τα πράγματα, κ. δήμαρχε. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Δεν μπορεί να τον ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ κανένας «Σταμέλος» με δελτία τύπου ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Γιατί ο κόσμος ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ των πραγματικών περιστατικών. Και αυτή η γνώση είναι η δύναμή του. Και αυτή η δύναμη εκθέτει και τιμωρεί όλους αυτούς που υποτιμούν τους πολίτες.

Α, προσέξτε, κ. δήμαρχε, την τελευταία παράγραφο του ΠΟΛΙΤΗ: «Έρχεται η ώρα!!!», λέει. Πράγματι. Για ΠΟΛΛΟΥΣ και για ΠΟΛΛΑ έρχεται η ώρα.  

Έχω αφαιρέσει δύο ονόματα και έχω βάλει τελείες για λόγους προφανείς. Για να μην τρέχουμε στο Πολύγωνο. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει: «Ολοι στο κόλπο!!!». Ή, αν όχι «όλοι», σχεδόν όλοι. ΟΛΟΙ, όμως, είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ στη συνείδηση του κόσμου για πράξεις και παραλείψεις τους. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.

Διαβάστε την επιστολή:

Θέμα: Δελτίο Τύπου για Λαχανόκηπο: η κοροϊδία φτάνει…

1. 12 άτομα με 15 ήταν από τις 28/3/2014 οι ωφελούμενοι του ΕΠΕΚΑ, οι περισσότεροι αλλοδαποί. Ενώ το πρόγραμμα έπρεπε να έχει 100 και 5 στρέμματα χώρου μοιρασμένο ανά 50 τμ. Τα ταμπελάκια 87 σε 2,5 στρέμματα, τα περισσότερα με αλλοδαπά ονόματα (ακόμα να φανούν). Από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο αποχωρούν 5 και εμφανίζονται άλλοι 5. Από τον Δεκέμβριο 2014 που έληξε το πρόγραμμα έμειναν 8. Από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτιο ήρθαν 3 νέοι και τον Απρίλιο άλλοι 2 καινούργιοι. Μέχρι και σήμερα το σύνολο δεν ξεπερνάει τους 15 και οι περισσότεροι είναι αλλοδαποί  και καθημερινά δεν βρίσκονται πάνω από 8 άτομα, όλοι δε έχουν κλειδιά και φυτεύουν και καλλιεργούν μέχρι σήμερα.

Θυμάμαι δε χαρακτηριστικά, όταν έληξε το πρόγραμμα, να μαλώνουν οι εναπομείναντες αναμεταξύ τους διότι είχαν αποφασίσει να δώσουν στρέμματα σε καινούριους ή να τα αναλάβουν οι ίδιοι, αφού πρώτα τους απαντούσαν αρνητικά αυτοί που τα είχαν πριν αποχωρήσουν, αλλά οι εναπομείναντες δεν το τήρησαν…

 

2. Τα άτομα που έπρεπε να εργάζονται βάση του προγράμματος ήταν 3, ένας φύλακας, ένας κοινωνικός  λειτουργός, ένας γεωπόνος. (Τον φύλακα όσο τον είδατε εσείς τον είδαμε και εμείς. Τα άλλα δύο κορίτσια που λιάζονταν (γιατί όπως είχε πει και ο μέγας καμπακας για πεντακόσια ευρώ ποιός δουλεύει αλλά ας δώσουμε ευκαιρία να τα πάρουν, δικά του δεν ήταν…) όπως είχαν πει σε αυτοψία του Α.Τ. Καισαριανής, στον ίδιο τον διοικητή, ήταν γεωπόνοι. 

3. Το προσωπικό του λαχανόκηπου πληρωνόταν από τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ οι εργασίες διαμόρφωσης του λαχανόκηπου άρχισαν τέλος Ιουλίου του 2013 και αποπερατώθηκαν πριν την 25η Μαρτίου του 2014. Μέχρι και σήμερα ταμπέλα ΕΣΠΑ για την δημιουργία του έργου δεν υπήρξε προς ενημέρωση του κοινού εκτός από κάποιες μικρές φωτοτυπίες σε κοντάρια οι οποίες τοποθετήθηκαν από τις 28/4/2014. 

Μέχρι και τις αρχές Μαρτίου το προσωπικό δεν είχε εμφανιστεί, ενώ αντιθέτως όλο το επιτελείο τού ΕΠΕΚΑ με αλλοδαπούς εργάτες ήταν εκεί, και φυσικά όλο τον Φεβρουάριο παρουσία είχε και το αφεντικό του ΕΠΕΚΑ, γιατί έπρεπε άρον-άρον να τελειώσει για να βάλει τους ‘’φτωχούς’’ μέσα (και να αντιμετωπίζει την άμεσο δράση με το έγγραφο-απόφαση τις Εφορίας Νεότερων Μνημείων, δηλώνοντας την νομιμότητα του έργου…). Τα δυο κορίτσια, πέρα από δυο παρουσίες-φιάσκο τον Αύγουστο 2014 που τις βάζει το ΕΠΕΚΑ για να δείξει ότι φτιάχνουν τον λαχανόκηπο και σε επέμβαση τής αστυνομίας δηλώνουν εθελόντριες συλλόγου για να γλυτώσουν το αυτόφωρο (ήταν σε ισχύει η πρώτη απόφαση του ΥΠΠΟ), εμφανίζονται ξανά τον Μάρτιο του 2014… Μάλλον θα είχαν πάρει απόσπαση για λίγο διάστημα στο σπίτι τους…

Θυμάμαι δε ότι στο περιστατικό με την αστυνομία τον Αύγουστο, πήγε να πουλήσει μαγκιά ο ——— το άλλο κοκοράκι του ——-. Ο οποίος, μόλις έφυγε η αστυνομία, απευθύνθηκε σε στέλεχος του ———– (φοιτητής νομικής, γιος εν αποστρατεία στρατιγοκαραγκιοζη) που κουβαλούσε ένα σακί με χώμα και καυλαντιζε με τα κοριτσακια, λέγοντάς του εκνευρισμένος «αυτά σας είπα να κάνετε»… Ολοι στο κόλπο!!!

Αυτό το προσωπικό πληρωνόταν, είτε υπήρχε είτε όχι, δυο χρόνια. Φανταστείτε τι γινόταν με τις άλλες δομές… 

4. Ο Σταμέλος με το καλημέρα ανακοίνωσε ότι σταματάει την συνεργασία με τη ΜΚΟ και μας ενημερώνει για ατασθαλίες σε βαθμό κακουργήματος αλλά μηνύσεις δεν είδα κ. Αλεξανδρόπουλε. Θυμάμαι δε χαρακτηριστικά ότι ο λαχανόκηπος κόστισε στο δήμο 30.000 ευρώ όπως και αντίστοιχα και κάθε μια από τις άλλες δομές. Από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα πόσο μας κόστισε αυτή η αθλιότητα θα μας πει;

5. Ποιός αποφάσισε, με ποιους, για ποιον και γιατί; Αλά καμπάκα στάιλ… Ποιος έχασε όμως την δημοκρατία και το Σύνταγμα για να το βρει η Καισαριανή;

Πάντως, κ. Αλεξανδρόπουλε, δεν εννοεί τον λαχανόκηπο του ΕΠΕΚΑ… Αυτός ήταν δηλωμένος στα επίσημα έγραφα του υπουργείου Οδεμησίου και Μακρυγιάννη, πάνω από τα σχολεία, όπως έλεγαν και τα έγραφα του Δ.Σ. Καισαριανής, τον Δεκέμβριο 2012!!!

Καλά μεσάνυχτα, κ. Αλεξανδροπουλε.

Έρχεται η ώρα!!!