Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

απάτη θηλυκό

1. παραπλανητική πράξη με σκοπό την δυσανάλογη ωφέλεια

2. (νομικός όρος) ποινικό αδίκημα κατά το οποίο κάποιος αποσπά ξένη περιουσία για να ωφεληθεί ο ίδιος ή τρίτοι

3. (μεταφορικά) ψέμα, πλάνη

4. (συνεκδοχικά) αυτός που κάνει απάτες, ο απατεώνας

Πηγή: wiktionary.org

Μια εβδομάδα μετά το δημοσίευμά μου “Λεφτά υπάρχουν” στον δήμο Καισαριανής..!, οι «γνωστοί» σταλινίσκοι τοποτηρητές του Περισσού έβγαλαν άλλη μία ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ανακοίνωση. Με αυτήν, χαρακτηρίζουν… «απάτη» την ανάρτηση ολόκληρου του εγγράφου μισθοδοσίας με το όνομα ΕΝΟΣ αιρετού, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια του δήμου Καισαριανής!!! Εντάξει, είπαμε «αγράμματοι», αλλά μέχρις εκεί; Η «απάτη» περιγράφεται διεξοδικά, όπως βλέπετε στην κορυφή.Δεν επρόκειτο ν’ ασχοληθώ με τους «γνωστούς» κομματικούς τοποτηρητές του Περισσού, αν μέσα στην ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ανακοίνωση δεν υπήρχε η λέξη «απάτη».

Όταν έχουμε ένα έγγραφο αναρτημένο στη Διαύγεια, το οποίο δημοσιεύεται ΟΛΟΚΛΗΡΟ, χωρίς περικοπές, πού είναι η «ΑΠΑΤΗ»; Προφανώς είναι στο «μυαλό» του συντάκτη της ανακοίνωσης, εντός ή εκτός Καισαριανής… Προφανέστατα είναι μέσα στη «γραμμή» που θέλει να περάσει ο Περισσός για τους «άσπιλους και αμόλυντους» που τον υπηρετούν από όποια θέση διαταχθούν. Και οι οποίοι, φυσικά, νομίζουν ότι διαθέτουν το αλάθητο και θέλουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο…

Όπως περιγράφεται ο όρος «απάτη» στο λεξικό, «φωτογραφίζονται» αυτοί που κάνουν ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ κατά συρροήν, πάντα σε βάρος των πολιτών.

ΑΠΑΤΗ μπορεί να χαρακτηριστεί η ψευδής καθ’ ολοκληρίαν επίκληση ενός… ΦΕΚ (!!!) με το οποίο έκανε «μόστρα» ο κολαούζος του Γιούνγκερ, ότι δήθεν το Σκοπευτήριο… παραχωρήθηκε στον δήμο Καισαριανής!!! Και για το οποίο ΦΕΚ πανηγύριζε το τοπικό παράρτημα του ΚΚΕ, αν και ασφαλώς γνώριζε ότι είναι άνευ πρακτικής σημασίας… Προφανής η ψηφοθηρική «δυσανάλογη ωφέλεια» από την κοροϊδία των «χαχόλων»… Αυτή μάλιστα: είναι καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ, κατά τη γνώμη μου. 

ΑΠΑΤΗ μπορεί να χαρακτηριστεί η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε συγκεκριμένα συμφέροντα-επιχειρήσεις, δήθεν πόλους ανάπτυξης του αθλητισμού, με εκδίωξη των πολιτών από αυτές τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ αθλητικές εγκαταστάσεις!!! Όταν μάλιστα οι εκδιωχθέντες πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων!!! Προφανής η ψηφοθηρική «δυσανάλογη ωφέλεια»… Αυτή μάλιστα: είναι καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ, κατά τη γνώμη μου.

ΑΠΑΤΗ μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια συγκάλυψης ενός πλαστογράφου μετά χρήσης δημοσίου εγγράφου..! Η προσπάθεια συγκάλυψης έγινε με την ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ της αιτιολογίας ακύρωσης πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ενοικίαση καταστήματος ευρισκόμενου σε ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία. Εδώ δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει μόνο προφανής ψηφοθηρική «δυσανάλογη ωφέλεια»… Ίσως υπάρχουν και άλλα οφέλη, π.χ. ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ. Εγώ κρίνω ότι και αυτή είναι καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ.

ΑΠΑΤΗ εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους μπορεί να χαρακτηριστεί η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας με απεμπόληση των αναλογούντων δημόσιων εσόδων. Ιδιαίτερα όταν, κατόπιν εορτής, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ομολογείται, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ότι «μπορεί να με μπέρδεψε η καθαρεύουσα»!!! Τώρα τι να σας πω: είναι και αυτή καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ, ή είναι βαρύτατη παράβαση καθήκοντος;

Σταματάω προσωρινά και θα επανέλθω. Γιατί σ’ αυτή την ιστορία που άνοιξαν οι «θιασάρχες» του Περισσού, υπάρχουν «απατεώνες και τζέντλεμεν». Θα τους βρούμε και τους μεν και τους δε.

Ας έχουν υπόψη τους οι «γνωστοί» «θιασάρχες» του Περισσού ότι δεν μπορούν να με φοβίσουν, γιατί δεν τους χρωστάω, ούτε με μπουκώνουν με δημόσιο χρήμα για να τους κάνω τα κέφια. Επίσης, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΕΠΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ στο Καισάριο, όσο και αν προσπαθήσουν ΤΩΡΑ και στο ΜΕΛΛΟΝ, δεν πρόκειται να την τρομοκρατήσουν. Γιατί κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά της επί είκοσι χρόνια, δεν είναι αργόμισθη “συνδικαλίστρια” (π.χ. της ΔΕΗ, τού ΟΣΕ κλπ. κλπ.) και δεν είναι αλεξιπτωτίστρια (όπως οι περισσότεροι από αυτούς) στο δημαρχείο. Και σε «επιβράβευση» των υπηρεσιών της, οι «γνωστοί» «θιασάρχες» του Περισσού την έχουν αφήσει ανασφάλιστη και χωρίς φάρμακα εδώ και πολλούς μήνες.

ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ. Και αυτοί οι «γνωστοί» «θιασάρχες», ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ, αλλά και τα παρακλάδια τους.