Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Εκτός από την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας, η δημοτική αρχή της Καισαριανής προφανώς έχει χάσει και… το μέτρημα… Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τίτλος που διαβάζετε παραπάνω, ο οποίος είναι ο ατόφιος τίτλος που συνοδεύει το «ενημερωτικό δελτίο». Όπως βλέπετε στη φωτογραφία από πάνω, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή, οι «μαζικά» συμμετέχοντες είναι περίπου 30-35 άτομα.

Αφαιρώντας τους δύο αντιδημάρχους που φαίνονται και έναν από πίσω που φαίνεται στην επόμενη φωτογραφία, μείον ο φωτογράφος που φαίνεται να κάνει «ρεπορτάζ» για κάποιο επόμενο φύλλο στο οποίο ο δήμος (δηλαδή εμείς όλοι) θα «τσοντάρουμε» «για την ενημέρωση του λαού της πόλης», οι «μαζικά» συμμετέχοντες δεν ξεπερνούν τους 30!!! ΑΝ μέσα σ’ αυτούς βρίσκονται και κάποια κομματικά στελέχη που ήθελαν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα, οι «αυθορμήτως προσελθόντες» «μαζικά» δεν ξεπερνούν τους 20-25!!!«Περί ορέξεως – κολοκυθόπιττα», που έλεγε κι η συγχωρεμένη η μάνα μου. Αν ο στόχος τους είναι τα 20-25 άτομα, δικαίωμά τους να πανηγυρίζουν. Οι πολίτες, όμως, μάλλον δεν πανηγυρίζουν διαβάζοντας τέτοιες αστειότητες όπως αυτές που αναφέρονται στο «ενημερωτικό δελτίο»:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 13/7/2016, με επιτυχία η συζήτηση-συγκέντρωση στο παρκάκι δίπλα στις «Πυροβολημένες»  πολυκατοικίες, του Δημάρχου Ηλία Σταμέλου, και της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Δήμαρχος, ξεκινώντας τη συζήτηση, παρουσίασε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μετά και τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης από την εκάστοτε κυβέρνηση και εξαιτίας της διαχείρισης των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η Δημοτική Αρχή να ενισχύσει τα οικονομικά του Δήμου, προχωρώντας σε έλεγχο και παίρνοντας μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς όμως να επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της Καισαριανής με αυξήσεις σε δημοτικά τέλη, αλλά με το να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά έπρεπε.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, στα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής με έμφαση στα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στις «Πυροβολημένες» πολυκατοικίες, καθώς και στις άμεσες προτεραιότητες και διεκδικήσεις που προτάσσει για να υλοποιηθούν αναγκαία για την πόλη μας έργα.

Ακολούθησε έπειτα, πλούσια συζήτηση με τους κατοίκους. Έθεσαν ζητήματα που υπάρχουν στην περιοχή και συζήτησαν με το Δήμαρχο τις λύσεις που μπορούν να εξευρεθούν ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν. Οι κάτοικοι επεσήμαναν το θετικό αυτών των συγκεντρώσεων, καθώς με αυτές τις προσπάθειες ανοίγει η δυνατότητα να διεκδικούμε μέσα από τον κοινό μας αγώνα «ανάσες» ανακούφισης του λαού στα οξυμένα του προβλήματα. 
Παρόμοιες συγκεντρώσεις-συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες γειτονιές της Καισαριανής , με σκοπό να συνομιλήσουμε με όλους τους κατοίκους της πόλης μας.


Ψάξε, ψάξε, δεν θα τους βρεις…

Ποιοί είναι αυτοί που «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ» να πληρώσουν, δεν μας το λένε… Το κρατάνε μυστικό… Όπως κρατάνε «μυστικό» και δεν λένε λέξη για τους ημέτερους που λειτουργούν καταστήματα ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ενδιαφέροντος ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ!!!

Ή αυτούς που ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ κτιρίων φτιάχνοντας μπάρες σερβιρίσματος ποτών(!!!), αν και υπάρχει απόφαση διακοπής εργασιών της Πολεοδομίας για το συγκρκριμένο κατάστημα με τις ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ εδώ και ένα χρόνο και πλέον!!!

Φυσικά, το λιβάνισμα για το ότι «Οι κάτοικοι επεσήμαναν το θετικό αυτών των συγκεντρώσεων, καθώς με αυτές τις προσπάθειες ανοίγει η δυνατότητα να διεκδικούμε μέσα από τον κοινό μας αγώνα «ανάσες» ανακούφισης του λαού στα οξυμένα του προβλήματα», εκτός από πλήρως ανορθόγραφο είναι και φαιδρό, αφού θυμίζει κείμενα copy-paste από τον «Ριζοσπάστη»…

Εν πάση περιπτώσει, όπως έλεγε και ένα έργο του Πιραντέλο, «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε…».