Η τοποθέτηση των ”3”, δια του κ. Συκαμιά, για το θέμα του
Σταδίου και τον ΜΗ ΟΡΙΣΜΟ ορκωτών για την εκκαθάριση
της ΔΕΚΑ, που καρκινοβατεί εδώ και ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..!


Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο έγινε συζήτηση, «εξ απαλών ονύχων», για τους αθλητικούς χώρους της Καισαριανής, με αφορμή κάποια παράπονα και ενστάσεις που έχουν εκφράσει σωματεία στον κ. Σταμέλο, ο οποίος έκανε και την αναφορά στο ζήτημα.

Αποφασίστηκε (αλλά μην είστε καθόλου βέβαιοι ότι θα γίνει…) στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να έρθει το θέμα ως τακτικό και να συζητηθεί διεξοδικά. Μετά την αναφορά του κ. Σταμέλου, ο κ. Συκαμιάς έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση, η οποία φορά, στο μεγαλύτερο μέρος της, το Δημοτικό Στάδιο και τα έγγραφα που φέρνουμε στη δημοσιότητα εμείς και όχι η δημοτική αρχή, η οποία, όπως φάνηκε από τη συζήτηση, κινείται και δρα εν κρυπτώ…

Γ. Συκαμιάς: «Επειδή συζητήσαμε ένα θέμα το οποίο είναι παρεμφερές με τον προβληματισμό τον οποίο θέλω να καταθέσω προ ημερήσιας διάταξης και χωρίς ν’ ακούσω κριτική περί τυπολατρίας, τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες δημοσίως κάποιων εγγράφων που αφορούν τη λειτουργία του δήμου.

Επειδή πιστεύω ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα γι’ αυτά που αφορούν είτε το Σώμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, είτε τον Συνήγορο του Πολίτη, είτε την πιστή τήρηση των πρακτικών ή όχι, νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν, σε συνδυασμό μ’ αυτό που είπε πριν ο κ. Σταμέλος, να γίνει και μια συζήτηση για το τι συμβαίνει τελικά με αυτό το θέμα, που από τις 3/12 έχει παραπεμφθεί στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και περιμένουμε δεν ξέρω τι. Εγώ απλά ανησυχώ και εκφράζω έναν προβληματισμό, τον οποίο καταθέτω επισήμως εδώ , όπως και οι υπόλοιποι αγαπητοί συνάδελφοί μου:

Για μας, το θέμα που απασχολεί τη Δημόσια Διοίκηση και τα όργανα ελέγχου της, είναι σοβαρό θέμα. Και σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε έκπτωση σε ό,τι αφορά την τήρηση της νομιμότητας.

Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι, σε συνδυασμό με όλα αυτά, θα θέλαμε, πρώτα απ’ όλα, μια επίσημη ενημέρωση για το τι συμβαίνει με αυτό το θέμα που απασχολεί την επικαιρότητα των ημερών, αν υπάρχει αυτή η ενημέρωση.

Με έκπληξη διαπιστώνω ότι ακόμη και τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου, έτσι όπως τηρούνται (που έχουμε εκφράσει κατά το παρελθόν ενστάσεις για τον τρόπο που κινούνται ειδικά αυτά τα αποσπάσματα που βγαίνουν προς τα έξω) και επειδή υπάρχει ήδη μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση στα επίσημα πρακτικά του 2012 (ήδη φτάσαμε στα μέσα Απριλίου και δεν έχουμε τίποτα σχετικό στα χέρια μας), γι’ αυτό πρόεδρε θα θέλαμε (επειδή όλο το κλίμα σ’ ό,τι αφορά γενικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα θέματα ελέγχου είναι βεβαρημένο) νομίζω ότι καλό θα είναι εκ των προτέρων να ενημερωθούμε. Εγώ δεν αποποιούμαι ευθυνών που μου αναλογούν, ούτε πιστεύω κανείς μας, αρκεί να ξέρω ποιες είναι αυτές οι αποφάσεις.

Και επειδή το έχουμε βάλει 3-4 φορές και δεν έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη ούτε σήμερα, θα θέλαμε να μπει στην ημερήσια διάταξη Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΚΑ, για να δούμε τι γίνεται και με αυτό το θέμα».

Μείνετε συντονισμένοι: Θα μάθετε πως αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Καισαριανής την ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ σε μια ανώνυμη εταιρία…