Η… “ΕΚΤΙΜΗΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ..!


Του Τάκη Αλεξανδρόπουλου

Πόσο απέχει η «εκτίμηση» από τη δημόσια αποδοκιμασία; Τίποτα… ελάχιστα… όσο επιτρέπουν τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις αυτού που «εκτιμά»… Διαβάστε και «θαυμάστε» πόση εκτίμηση και σε ποια χρονική στιγμή έτρεφε ο δήμαρχος κ. Καμπάκας για τον (για ένα φεγγάρι…) «εντεταλμένο σύμβουλο επικοινωνίας» του δήμου Καισαριανής κ. Γ. Συκαμιά.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε κάποιες διαδικασίες ανάδειξης των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίοι επιθυμούσαν να πάρουν «χρίσμα» από το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Μέχρι την ημερομηνία αυτή ο κ. Καμπάκας ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής της οποίας ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ο κ. Συκαμιάς.

Την επόμενη ημέρα ΚΑΙ ΑΦΟΥ ο κ. ΚΑΜΠΑΚΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, μπήκε σε λειτουργία ο «μηχανισμός» που έχει μετατρέψει εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια την τοπική του ΠΑΣΟΚ σε παραμάγαζο εξυπηρέτησης «ημέτερων». Τι ζήτησε; «Απλά», να γίνει δεκτή η υποψηφιότητά του, παρά το εκπρόθεσμο.

Ο κ. Συκαμιάς και οι περί αυτόν «πασοκάρχες» έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να πραγματοποιήσουν την «επιθυμία» του. Έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις τεθείσες ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ημερομηνίες και εκπλήρωσαν τη «διαταγή», αφού, προφανώς, «φοβήθηκαν» ότι δεν υπήρχε άλλος ικανός να ηγηθεί της δημοτικής παράταξης.

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Καμπάκα, ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα του δημοτικού σταδίου, με τις περίεργες και αλληλοσυγκρουόμενες διαβουλεύσεις και αποφάσεις του κ. Καμπάκα και της περί αυτόν ομάδας των «υπάκουων».

Τον Σεπτέμβριο του 2011 δημοσίευσα στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» ρεπορτάζ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για το «κόλπο γκρόσο» που ετοιμαζόταν για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο «ελληνοβουλγαρικό» κονσόρτσιουμ των «επιχειρηματιών – αχυρανθρώπων».

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της εφημερίδας και ο κ. Καμπάκας έβγαλε ανακοίνωση στο σάιτ του δήμου με την οποία επιβεβαίωνε ότι «η σχέση συνεργασίας ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΗ προς τον εντεταλμένο σύμβουλο επικοινωνίας του δήμου ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΚΑΜΙΑ». Ήταν 16 Σεπτέμβρη 2011.

Λίγους μήνες μετά, ο κ. Συκαμιάς διέπραξε «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ», γιατί «τόλμησε» να επισημάνει αυτά που βλέπει όλος ο κόσμος της Καισαριανής, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ»: ότι όλα όσα έλεγαν προεκλογικά ήταν «φούμαρα», ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ, επισημαίνοντας τη δυσφορία των πολιτών.

Αυτά, βέβαια, είναι «ψιλά γράμματα» για κάποιον που έχει «στόχους» και «οράματα» συγκεκριμένα και αδιαφορεί για όλα τα άλλα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Προφανώς, η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ  (για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, “ακονίζουν τα μαχαίρια” εργολάβοι και “μεσάζοντες”…) είναι τα «ζωτικής» σημασίας θέματα, στα οποία θα πρέπει να διοχετευθεί η «δραστηριότητα» της δημοτικής πλειοψηφίας…

«Ηθικό δίδαγμα»: Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ είναι αξία διαπραγματεύσιμη, ανάλογα με το πόσο «υπάκουος» είναι ο καθένας…

Η ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ είναι «αξίες» διαχρονικές, και «εξαργυρώνονται» άμεσα στον κομιστή τους…