Η ανικανότητα στο απώγειο: Στους δήμους που έχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ
ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ βρίσκεται η Καισαριανή..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Άλλη μια «επιβράβευση» και «αναγνώριση» των «έργων» της δημοτικής αρχής της Καισαριανής ήρθε στη δημοσιότητα χτες, από στοιχεία της βάσης δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών. Τα στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα το prismanews.gr της Κρήτης. Τα στοιχεία που αφορούν τον δήμο Καισαριανής είναι σε πλήρη αντιστοιχία με το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, το οποίο ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες μόνο από την πλειοψηφία συν τον προσκολληθέντα πρώην εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε εδώ για να θυμηθείτε τον «οργασμό» των έργων που ΘΑ κάνει το 2014 η δημοτική αρχή της Καισαριανής. Είναι μια πληθώρα «έργων» για τα οποία έχει προβλεφθεί δαπάνη… 0,01 ευρώ!!!

Αυτός ο ποταμός «έργων», λοιπόν, από πού θα πληρωθεί; Μα, φυσικά, από τα ευρωπαϊκά προγράμματα… Ποια κονδύλια έχει απορροφήσει ο δήμος Καισαριανής από τα κοινοτικά κονδύλια; ΜΗΔΕΝ! ΜΗΔΕΝ! ΜΗΔΕΝ!

Αυτά δεν τα λέει κανένας «εμπαθής» και «κακόπιστος» σαν και μένα. Όχι. Τα λέει η βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών..!

 

Δεν ήταν “ειδικός”;

Θυμάμαι τον πρώτο καιρό που ανέλαβε καθήκοντα η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ και ανακοίνωσε την πρόσληψη του γραμματέα του δήμου. Ήταν ένας αποτυχών στις δημοτικές εκλογές υποψήφιος της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στην Καισαριανή. Σε όποιον ρωτούσε γιατί έβαλαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο στη θέση του γραμματέα, οι «παράγοντες» του ΠΑΣΟΚ απαντούσαν ότι ήταν «ειδικός» στα ευρωπαϊκά προγράμματα και θα άνοιγε τους κρουνούς της χρηματοδότησης έργων και έργων… Έργων να δουν τα μάτια σας…

Τα στοιχεία του υπουργείου αποδεικνύουν ότι η απορρόφηση κονδυλίων είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ! Ποιο είναι, λοιπόν, το αντικείμενο του εν λόγω μισθοδοτούμενου από το δημόσιο ταμείο διορισμένου «παράγοντα»; Εκτός αν στην πορεία άλλαξε το αντικείμενο της ενασχόλησης…

Βέβαια, το ότι δεν γίνεται έργο ούτε για δείγμα δεν χρειάζεται να το πουν τα στοιχεία του υπουργείου. Το βλέπουν οι πολίτες και μόνοι τους. Όσες φορές αναφέρεται στα θέματα του δημοτικού συμβουλίου κάτι σχετικό με έργο, αυτό αφορά έργο της θητείας Τζόκα.

Με αυτό τον «οργασμό» των «έργων», λοιπόν, δεν είναι φυσικό να ταΐζονται οι διάφοροι περιστασιακοί υποστηρικτές και «θιασώτες» της δημοτικής εργατικότητας; Άσχετα με το αν αυτά τα λεφτά λείπουν από αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη: τους αναξιοπαθούντες και χτυπημένους από την νεοδημοκρατικοπασοκική λαίλαπα πολίτες…

 

Τα στοιχεία

Ποιοι είναι οι δήμοι που συναγωνίζονται «επάξια» την Καισαριανή στην ανικανότητα απορρόφησης κονδυλίων; Οι δήμοι με μηδενική απορροφητικότητα, είναι οι: Ερέτριας, Καρύστου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Καισαριανής, Καλαμπάκας, Γόρτυνας, Τανάγρας, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Κύμης, Σαλαμίνας, Κέρκυρας, Ιωαννιτών, Κορδελιού, Αμαρουσίου και Αχαρνών.

Ποιοι είναι στην απέναντι όχθη και είναι πρωταθλητές στην απορρόφηση κονδυλίων; Οι δήμοι με τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα κονδυλίων, είναι οι: Δεσκάτης, Μαρκοπούλου, Κομοτηνής, Μαραθώνος, Μεταμόρφωσης. Λαυρεωτικής, Πεντέλης, Εδεσσας, Πωγωνίου, Ηγουμενίτσας, Ζίτσας, Αμυνταίου, Βοίου, Κορυδαλλού και Αγκιστρίου.

Στους 15, οι ΠΕΝΤΕ είναι της Ανατολικής Αττικής..! Και δεν είναι μέσα ο Φιλίππου, ο οποίος όλα τα προηγούμενα χρόνια έφτιαξε τα Καλύβια και τα έκανε «Ανάκτορα»…

Ποιοι δήμοι έχουν τα μεγαλύτερα χρέη, άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ ο καθένας; Με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, τα μεγαλύτερη χρέη εμφανίζουν οι εξής δήμοι:

Φυλής (52.152.660 ευρώ)

Αχαρνών (29.026.396 ευρώ)

Καλαμαριάς (21.894.619 ευρώ)

Ρόδου (21.467.420 ευρώ)

Αμαρουσίου (19.142.295 ευρώ)

Νίκαιας – Ρέντη (15.760.250 ευρώ)

Κέρκυρας (15.064.300 ευρώ)

Κορδελιού – Ευόσμου (14.289.425 ευρώ)

Λαρισαίων (11.686.263 ευρώ)

Ιωαννιτών (11.640.851 ευρώ)

Σαλαμίνας (11.124.965 ευρώ)

Σαρωνικού (10.842.954 ευρώ)

Πέλλας (10.038.939 ευρώ).