Συνδικαλιστές εναντίον δημάρχου για μία ακόμη φορά στον δήμο Καισαριανής… Ξαναπαίζεται το “έργο” που είδαμε και το 2011, όταν οι συνδικαλιστές του δήμου Καισαριανής εξαπέλυσαν ομοβροντία καταγγελιών κατά του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ…

Του Τάκη Αλεξανδρόπουλου

Πήρα σήμερα το πρωί, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, την παρακάτω επιστολή, την οποία δημοσιεύω αυτούσια. Στη συνέχεια θα διατυπώσω κι εγώ τους προβληματισμούς μου επί των αναφερόμενων την επιστολή.

Αποστολέας της επιστολής, σύμφωνα με τη διεύθυνση e-mail, είναι η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ ΟΤΑ. Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω πόσους εργαζόμενους εκπροσωπεί η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ. Ομολογώ επίσης ότι δεν γνωρίζω ποια σχέση συνδέει την ΕΑΣ, που φέρεται να έγραψε την επιστολή, με το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ που την έστειλε. Η ακρίβεια όσων περικλείονται σε εισαγωγικά είναι, φυσικά, αποκλειστική ευθύνη των συντακτών και των αποστολέων της επιστολής.

 

Αναφέρει η επιτολή:

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σας επιστρέφουμε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, κ. δήμαρχε

Ο δήμαρχος, τοποθετούμενος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18 Ιούλη 2022, και απαντώντας στην κριτική των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τις δαπάνες του δήμου και την πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού του, μίλησε, συλλήβδην, και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, για τα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, ακόμη και για τους μετακλητούς υπαλλήλους που ο ίδιος προσέλαβε.

Για να υποβαθμίσει το κόστος τους είπε χαρακτηριστικά ότι «…μιλάμε για πέντε άτομα επιπλέον …του χιλιάρικου…» και αυτό γιατί «…τα στελέχη του δήμου είναι μη λειτουργικά, γιατί δεν κατέχουν…»!!!. Συνεχίζοντας είπε, για τους 24 εργαζόμενους των Παιδικών Σταθμών, από τα προγράμματα ΕΣΠΑ,  και όχι 35 που είπε, που δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, είπε ότι «…γνωρίζετε με τους 35 εργαζόμενους πόσο φορτώθηκε ο δήμος…»; Η γλώσσα της λαχαναγοράς είναι καλή όταν εκφέρεται στον κατάλληλο χώρο. Όταν όμως χρησιμοποιείται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορά εργαζόμενους, μετακλητούς ή όχι, μόνιμους ή συμβασιούχους, τότε χαρακτηρίζει το επίπεδο αυτών που την εκφέρουν και όχι γι’ αυτούς που απευθύνεται.

Για να αποκαταστήσουμε όμως την αλήθεια, σας ενημερώνουμε ότι το μηνιαίο κόστος των μετακλητών υπαλλήλων είναι 11.252,76 ευρώ (ΑΔΑ: ΨΓΨ2ΩΕΨ-ΙΡΓ) ήτοι 135.033,12 ευρώ ετησίως ( δεν είναι λίγα, όταν πολλές φορές για ανταλλακτικά μερικών εκατοντάδων ευρώ δεν κυκλοφορούν τα οχήματα του δήμου) στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες του δήμου, αλλά προσωπικές και πελατειακές εξυπηρετήσεις της δημοτικής αρχής, ενώ η επιχορήγηση των Παιδικών Σταθμών από το ΕΣΠΑ, εξαρτάται από τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενούνται στους Παιδικούς Σταθμούς και όχι από τον αριθμό των εργαζομένων.

Όμως κ. Δήμαρχε σας επιστρέφουμε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, γιατί ανεπαρκείς, μη λειτουργική και προβληματική είναι η διαχείριση  που ασκείτε απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό του δήμου, με αποτέλεσμα, όπως τονίσαμε πολλάκις, να παρατηρείται το φαινόμενο των πρόωρων αποχωρήσεων στελεχών του δήμου, για συνταξιοδότηση και η τάση φυγής σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, γιατί, είτε δεν μπορούν να συνεργαστούν με την δημοτική αρχή, είτε γιατί δεν ανέχονται προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και την απαξία του έργου τους από τη διοίκησή σας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας σας δεν έγινε μια ουσιαστική συζήτηση για την οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, για την τοποθέτησή του με βάση τις ανάγκες, τις κλήσεις και την προσωπική του άποψη, με βάσει την ειδικότητά του. Δεν ζητήσατε τη γνώμη τους και δεν έγινε μια ουσιαστική και συλλογική συζήτηση, με όλους τους εργαζόμενους και το σύλλογο των εργαζομένων. Δεν εξηγήσατε ποιες είναι οι προθέσεις και στόχοι σας. Δεν διεκδικήσατε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και την αξιοποίηση του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας, για να έρθει προσωπικό και όχι για να φεύγει, όπως γίνεται τώρα. Κάνετε επιλεκτικές τοποθετήσεις – μετακινήσεις, στην καλύτερη περίπτωση πυροσβεστικού χαρακτήρα, γιατί ο κανόνας είναι να γίνονται εκδικητικά και τιμωρητικά. Είναι τυχαίο τέλος ότι κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν θέλει να αναλάβει θέσεις προϊσταμένων;

Μιλάτε εδώ και τρία χρόνια ότι δεν σας κάνει ο ισχύων ΟΕΥ, που σημειωτέον τον υπερψηφίσατε, όταν ήσασταν στην αντιπολίτευση, και ότι θα κάνετε αλλαγές. Οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να προκύψουν μέσα από μια ουσιαστική – συλλογική συζήτηση, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, τις προοπτικές του δήμου και τη στελέχωση των υπηρεσιών με τακτικό προσωπικό. Με την ανάγκη σύστασης νέων θέσεων και κατάργηση άλλων, που προκύπτουν μέσα από τις αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους δήμους και από την ραγδαία ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και της πληροφορικής και την είσοδό τους στην παραγωγική διαδικασία και τις υπηρεσίες κλπ. Αυτό όμως δεν σας απαλλάσσει από τις ευθύνες της μη εφαρμογής του ισχύοντος ΟΕΥ, όπως γίνεται με τις διευθύνσεις: «Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας Και Προαγωγής  Υγείας» και «Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού».

Κατεβείτε λίγο από το καλάμι σας, εσείς και διοίκησή σας και τότε θα δείτε την σκληρή πραγματικότητα και όχι την εικονική που βλέπετε στα σύννεφα που πετάτε!

Τέλος αξίζει να δει κάποιος τις επίμαχες φράσεις του βίντεο: https://kaisariani.gr/2022/07/18/deytera-18-ioylioy-2022-dimotiko-symvoylio/ (Από την 1:20΄της ώρας περίπου), γιατί για κάποια πράγματα δεν είναι μόνο τι λέμε, αλλά και πώς τα λέμε!

25/07/2022                                                                     

Από την ΕΑΣ

 

Οι σκέψεις μου επί της επιστολής

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι συνδικαλιστές επιχειρούν να «καπελώσουν» έναν δήμαρχο. Τελευταίο παράδειγμα η «επιχείρηση καπελώματος» του δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2011-2014.  Ομηρικές μάχες είχαν ξεσπάσει μεταξύ συνδικαλιστών και δημάρχου για το αν έχει δικαίωμα να ορίσει νέους προϊστάμενους σε κάποιες υπηρεσίες!!! Ακόμα και στην Περιφέρεια προσέφυγαν οι δήθεν θιγόμενοι… Το αποτέλεσμα ήταν να δικαιωθεί πανηγυρικά ο δήμαρχος. Έτσι έσπασε το «απόστημα» του «φεουδάρχη» των συνεργείων και της καθαριότητας, ο οποίος είχε στήσει το δικό του «κράτος» μέσα στον δήμο.

Ήταν αυτός που προσυπέγραφε τις ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!!! Μάλιστα, σε ερώτησή μου στον τότε αντιδήμαρχο καθαριότητας (δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή)  για το πώς συνεχιζόταν αυτό το ανοσιούργημα των πλασματικών υπερωριών επί τόσα χρόνια, επί διοικήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, μου απάντησε ότι Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ, αλλά είχε αναλάβει αυτή τη “διαδικασία” ο τότε δήμαρχος.

Βάζω μόνο μια τελεία και δεν συνεχίζω με άλλους χαρακτηρισμούς, γιατί, όπως είπα, ο άνθρωπος δεν βρίσκεται εν ζωή. ΑΛΛΑ, αν υπάρξουν διαφωνίες και αντιδράσεις σε όσα γράφω, μπορούμε να ανασύρουμε τις λογιστικές καταστάσεις των υπερωριών, έστω και με εισαγγελική εντολή. Ώστε να διαφωτιστούμε όλοι μας για το τι πραγματικά συνέβαινε.  

ΦΥΣΙΚΑ, για το αποτέλεσμα των προσφυγών ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τους συνδικαλιστές…

 

Οι πλασματικές υπερωρίες…

Οι οποίοι συνδικαλιστές είχαν πάθει πλήρη αφωνία όταν ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, με επίσημο τρόπο, στην ανάγνωση του Προϋπολογισμού, αποκάλυψε ότι οι μισές υπερωρίες από όσες εισέπρατταν μέχρι τότε οι «ημέτεροι», συνδικαλιστές και όχι μόνο, ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ!!!

Όχι μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη από τους πολίτες, τα λεφτά των οποίων υπεξαιρούσαν στην ουσία, όχι μόνο δεν προσφέρθηκαν να επιστρέψουν στο ταμείο του δήμου τα «κλεμμένα», αλλά… ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ γιατί, ‘όπως είπαν, είχε καθυστερήσει η καταβολή των υπερωριών!!!

Σε κάποια φάση μάλιστα, στην προσπάθειά τους να κάνουν το άσπρο-μαύρο, μοίρασαν προκηρύξεις στην Καισαριανή, λέγοντας, ΨΕΥΔΩΣ ΦΥΣΙΚΑ, ότι ο δήμος τους χρωστούσε μισθούς «ΠΕΝΤΕ ΜΗΝΩΝ»!!!

Μάλιστα, είχαν υποχρεώσει και την γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου να απέχει από τα καθήκοντά της!!!

Πόσα ήταν τα «κλεμμένα»; Κρατηθείτε: το 2010, το πρώτο τρίμηνο, ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, είχαν καταβληθεί 112.000 ευρώ ή τριάντα οκτώ εκατομμύρια δραχμές. Δηλαδή σε ετήσια βάση το ποσό ήταν ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ή ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ.

Δηλαδή, το 48% που ήταν πλασματικές, όπως ο ίδιος ο τότε δήμαρχος καθόρισε, ήταν 225.000 ευρώ ή ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΠΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΑΧΜΕΣ!!!

 

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…

Τον Ιανουάριο του 2011, κυκλοφορεί στην Καισαριανή επιστολή του υπαλλήλου του δήμου Καισαριανής και συνδικαλιστή του ΜΕΤΑ ΟΤΑ κ. Γ. Χαρίση:

Ε, τι λέτε; Δεν έχει πολλές ομοιότητες με τη σημερινή επιστολή που δημοσίευσα στην κορυφή του κειμένου;

Α, ανοίξαμε και άλλες ιστορίες τώρα… Ιστορίες με ντροπιαστική κατάληξη για την «ηρωική» Καισαριανή…

Είκοσι και πλέον χρόνια μετά, «σαν να μην πέρασε μια μέρα»…

Επανέρχομαι άμεσα.