Το “δίκτυο” της κερδοσκοπίας επεκτείνεται
με τη συμμετοχή και ΔΗΘΕΝ ερασιτεχνικών ομάδων…


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Επανέρχομαι λοιπόν. Πριν από δύο ημέρες ένας γονιός, του οποίου το παιδί αθλείται στο βοηθητικό γήπεδο του δημοτικού σταδίου (επί πληρωμή φαντάζομαι…), έκανε μια ανάρτηση στο fb, διαμαρτυρόμενος για την επικινδυνότητα του προκατασκευασμένου οικίσκου που βρίσκεται μέσα στο χώρο του βοηθητικού. Σήμερα πήγα επιτόπου για να δω τι γίνεται. Της που@@νας γίνεται. Έχουν πέσει τα «κοράκια» που λυμαίνονται τη δημόσια περιουσία και «αρπάζουν» ό,τι μπορεί ο καθένας, μέσα σε ένα περιβάλλον που θυμίζει χωματερή. Μόνο χώρος άθλησης δεν είναι αυτός.

Πριν παραθέσω τα οπτικά ντοκουμέντα, επιβάλλεται να θυμηθούμε ότι το ΚΚΕ, δια των εκάστοτε «πολιτικών παραγόντων» του στον δήμο Καισαριανής, έχει διαπράξει «εγκλήματα» κατά των πολιτών:

Το ΚΚΕ παρέδωσε το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο στον επιχειρηματία που “λήστεψε” το δημόσιο ταμείο, αφήνοντας απλήρωτα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το ΚΚΕ παρέδωσε τα καταστήματα ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ (!!!) στον επιχειρηματία, ο οποίος δεν πλήρωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ για νοίκι…

Το ΚΚΕ “αμέλησε” να διασφαλίσει την είσπραξη των νόμιμων δικαιωμάτων του δημοτικού σταδίου από τις πάσης φύσεως συμβάσεις που υπέγραφε ο επιχειρηματίας με τη χρήση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ σταδίου. Όπως είπε ΔΗΜΟΣΙΑ, σε δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος που υπέγραψε τη σαθρή σύμβαση, «ίσως να τον μπέρδεψε η καθαρεύουσα»!!!

Το ΚΚΕ συμμετείχε, επί σειρά ετών, στα παρασυμβούλια, εκτός πάσης νομιμότητας, τα οποία είχε εφεύρει η τότε δημοτική αρχή.


Άλλοτε και τώρα…

Αυτά έχουν γίνει στο παρελθόν και εκκρεμούν στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το 2009, ύστερα από προσφυγή μου.

Σήμερα, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο έχει παραδοθεί σε νέους «τσιφλικάδες» προς εκμετάλλευση, έστω και αν μοιάζει περισσότερο με χωματερή παρά με αθλητικό χώρο.

Εκτός από τις διαφημιστικές πινακίδες οι οποίες είναι τοποθετημένες ΜΕΣΑ στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει η «προειδοποιητική» ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ αφίσα στην είσοδο των γραφείων, τα οποία κατέχουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ δύο κατ’ ευφημισμόν «ερασιτεχνικά» σωματεία. Την αφίσα που βλέπετε στην κορυφή. Με ποιο τρόπο «στηρίζουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ» δεν γνωρίζω. Λογικά πρέπει να γνωρίζει η δημοτική αρχή, η οποία ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ παραχωρώντας χώρους του δημοτικού σταδίου, παρά τη ρητή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ του νόμου ο οποίος περιέχει τον «Κανονισμό των δημοτικών χώρων άθλησης», τον οποίο εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό ο δήμος Βύρωνα.

Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι τα δύο σωματεία που τυγχάνουν προνομιακής μεταχείρισης από το ΚΚΕ καταλαμβάνοντας ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ για να αποκομίζουν κέρδη σε βάρος των παιδιών που θέλουν να παίξουν λίγη μπάλα, έχουν μια αξιοπρόσεκτη πορεία στα πρωταθλήματα στα οποία συμμετέχουν και το ΚΚΕ τα επιβραβεύσει. Θα μπορούσε, αλλά δεν…


Αυτή είναι η εικόνα της μέχρι σήμερα πορείας των δύο «πρεσβευτών» του αθλητισμού της Καισαριανής.

Την ίδια ώρα, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ είναι αποκλεισμένοι από τη χρήση των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ για τους οποίους πληρώνουν τα «μαλλιά της κεφαλής τους».


Ποιος εισπράττει από τις διαφημίσεις;


Εδώ εγείρεται και ΝΟΜΙΚΟ ή/και ΠΟΙΝΙΚΟ ζήτημα: πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι; Αν ναι, σε ποιόν; Αν όχι, γιατί και πώς βάζουν διαφημίσεις τσάμπα; Και, επιπλέον, αν δεν πληρώνουν, με την άδεια τίνος «αρμόδιου» βάζουν διαφημίσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Αν πληρώνουν, ποιος έχει εγκρίνει το αντίτιμο και με ποιες εγκεκριμένες και υπογεγραμμένες συμβάσεις;


Χωματερή…


Όπως βλέπετε, το προκατασκευασμένο δωμάτιο είναι ένα ερείπιο που βρωμάει και αποτελεί εστία μόλυνσης για τα παιδιά που αθλούνται στο βοηθητικό.

Οι λαμαρίνες που έχουν ξηλωθεί από τη στέγη, αποκαλύπτοντας ηλεκτροφόρα καλώδια, έχουν ριχτεί πίσω από το προκάτ δωμάτιο (σε κόκκινο κύκλο)… Το οποίο δωμάτιο, όπως βλέπετε, είναι εντελώς ακατάλληλο για να φιλοξενεί παιδιά, ας πούμε σαν αποδυτήρια…


Ο εξαερισμός του “Μελισσινού”


Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, οι σωλήνες του συστήματος εξαερισμού του γηπέδου μπάσκετ βρίσκονται σε πλήρη αποσύνθεση. Σκουριασμένο το σύστημα, λείπουν ολόκληρα κομμάτια από το υποτιθέμενο μονωτικό υλικό, άλλη μια εστία μόλυνσης.


Σκουπιδιαρό…Αλλά δεν τελειώσαμε… Στον δρόμο προς τον «αθλητικό χώρο» του βοηθητικού και του… «Θεάτρου Αντ. Καλογιάννης», υπάρχουν επιπλέον …αξεσουάρ διακόσμησης του χώρου. Είναι κομμάτια από έναν παλιό πλαστικό τάπητα του βοηθητικού γηπέδου. ΠΛΑΣΤΙΚΟ..! Ο οποίος, με τον χρόνο αποσυντίθεται… Γιατί δεν μεταφέρονται στην ανακύκλωση, κανείς δεν ξέρει. Ξέρουν μόνο αυτοί οι οποίοι είναι «αρμόδιοι» και οι οποίοι, αυξάνονται και πληθύνονται στο «αυτόνομο κρατίδιο» της παρανομίας που λέγεται «Δημοτικό Στάδιο Καισαριανής»…

Θα επανέλθω.