Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ένα άρθρο που αναδημοσιεύθηκε στο fb του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Σπ. Τζόκα έφερε την απάντηση–ερώτημα μιας αναγνώστριας του άρθρου, της κυρίας Μοσχοχωρίτου. Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη ευγενέστατη κυρία δεν γνωρίζει ή δεν «εκτιμά» επαρκώς τα «οφέλη» κάθε τέτοιας θέσης. Πριν συνεχίζω, διαβάστε το άρθρο, όπως αναρτήθηκε κατά κόρον, σε όλο το πλάτος και βάθος των ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ. Από την iskra του Λαφαζάνη μέχρι την ΑΥΓΗ των Τσιπραίων. Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο από την ΑΥΓΗ.

Η απόλυτα φυσιολογική απορία της αναγνώστριας, την οποία βλέπετε διατυπωμένη στην κορυφή, έφερε την απάντηση του συντάκτη του άρθρου, ο οποίος, όπως μας λέει, «συνήθως αποφεύγει να σχολιάζει τις απόψεις των άλλων», αλλά εδώ κάνει εξαίρεση για να δώσει «μια μόνο ενημέρωση» στην αναγνώστρια. Και αυτή η «ενημέρωση» δεν αφορά τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους δεν παραιτείται ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΜΜΙΣΘΟΣ αντιπεριφερειάρχης, αφού διαφωνεί με την αλλαγή πορείας του κόμματος που τον διόρισε… Όχι… Η «ενημέρωση» αφορά την «αποτίναξη» από τις πλάτες του της υποβόσκουσας «κατηγορίας» ότι δεν παραιτείται για οικονομικούς λόγους.

Η κυρία Μοσχοχωρίτου, προφανώς έχει άγνοια της «ιστορικής συνέχειας» την οποία έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τα στελέχη της Αριστεράς ή της, όπως αποδείχθηκε, ΑΠΑΤΗΛΗΣ αριστεράς. Το «μεγάλο» γι’ αυτούς, ζήτημα είναι να «πιάσουν στασίδι» σε κάποιο όργανο. Άπαξ και το πιάσουν, δεν ξεκολλάνε με τίποτα. Το πιο χαρακτηριστικό για μένα παράδειγμα προς αποφυγήν είναι ο πρώην δήμαρχος Παλλήνης 2003-2006 κ. Θ. Γκοτσόπουλος. Του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως, βεβαίως… Επίσημα και με το χρίσμα…

Ο κ. Γκοτσόπουλος, μέσα σε μία τετραετία, υπέστη διασυρμό από τον επανακάμψαντα δήμαρχο, επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Κωνσταντά.


Του πήρε τον δήμο από την πρώτη Κυριακή με 20% διαφορά!!! Και του τον πήρε γιατί ο κ. Γκοτσόπουλος κατηγορήθηκε δημόσια, λοιδορήθηκε ότι δεν τήρησε τις συμφωνίες που είχε κάνει με τις άλλες πτέρυγες της μειοψηφίας για αναλογικό μοίρασμα των θέσεων του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών… Τότε, ο κ. Γκοτσόπουλος, στη διετία που αλλάζουν οι «αξιωματούχοι» του συμβουλίου, έδωσε τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου σε έναν ΔΕΞΙΟ!!! Και μετά διασύρθηκε… Και έχασε τον δήμο από τους δεξιούς..!

Αυτός, λοιπόν, ο «άξιος θαυμασμού» αυτοδιοικητικός «παράγων» είναι και σήμερα ένα από τα «στελέχη» που καθοδηγούν τους συριζαίους αυτοδιοικητικούς..! Για γέλια ή για κλάματα; Διαλέγετε και παίρνετε…

Αλλά και ο συγγραφέας του άρθρου για τα «σπαράγματα της αυτοδιοίκησης», που σας προκάλεσε την απόλυτα δικαιολογημένη αντίδραση κυρία Μοσχοχωρίτου, μη παραιτούμενος από τη θέση του δημοτικού συμβούλου το 2011, παρέμεινε επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ..! Φυσικά, δεν φαντάζομαι να έκανε μάθημα σε κανέναν άλλο αυτοδιοικητικό του ΣΥΡΙΖΑ πώς να αποφύγει τα λάθη που έκανε ο ίδιος…


Δεν παραιτούνται, ούτε για λόγους ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ…

Αν έρθουμε και «στα δικά μας» και στο ερώτημα που κάνει η αναγνώστρια του άρθρου, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάτι πολύ σοβαρό, κατά την άποψή μου: ο συγγραφέας του άρθρου «σπαράγματα αυτοδιοίκησης» και νυν διορισμένος αντιπεριφερειάρχης από τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, όταν έχασε τις εκλογές του 2010 στην Καισαριανή, δεν παραιτήθηκε από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Παρέμεινε στη θέση του, απουσιάζοντας από πολλά δημοτικά συμβούλια, προφανώς λόγω φόρτου εργασίας. Το πιο λογικό, κατά την άποψή μου, θα ήταν να παραιτηθεί, ώστε να μπει στη θέση του κάποιος άλλος, χωρίς προηγούμενη φθορά στα κοινά του δήμου Καισαριανής, ώστε να προετοιμαστεί για τις εκλογές του 2015. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στις εκλογές του 2015. Αφού διαπίστωσε, «στην τούρλα του Σαββάτου», ότι δεν πρόκειται να εκλεγεί γιατί είχε υποστεί ανήκεστη φθορά, αποσύρθηκε… Ίσως έχοντας εξασφαλίσει τη θέση του διορισμένου αυτοδιοικητικού…

Όμως, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι στη διάρκεια της τετραετίας 2011-2015, η μείζων αντιπολίτευση, ήταν ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ. Ή, μάλλον, ακόμα χειρότερα, ήταν ΣΥΝΕΡΓΟΣ στα «εγκλήματα» που έκανε η πασοκική πλειοψηφία, η οποία στα δύο χρόνια έγινε μειοψηφία!!! Αλλά και όταν έγινε μειοψηφία, είχε την αμέριστη και ποικίλη στήριξη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ..! Αν θέλετε να σας απαριθμήσω τις περιπτώσεις στις οποίες η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε «συνεργός στο έγκλημα», θα πρέπει να γράψουμε ένα βιβλίο.

Αυτό που εγώ θεωρώ ως το άκρον άωτον της δόλιας και μεροληπτικής κατά των πολιτών άσκησης των καθηκόντων της αντιπολίτευσης από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2011-2015, ήταν η συναίνεση ΔΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ της σύμβασης με την οποία χαρίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε έναν «τσιφλικά» της Καισαριανής, από τα χρήματα που δικαιωματικά έπρεπε να εισπράξει ο δήμος Καισαριανής από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ στάδιο..!



Η μία από τις υπογραφές είναι μέλους της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ!!! Ο οποίος, φυσικά, δεν πήγε να υπογράψει αυτοβούλως, φαντάζομαι… Κατ’ εντολήν πήγε. Κατ’ εντολήν ποιού;

Γι’ αυτή τη σύμβαση έχω καταφύγει στα δικαστήρια, κατά όλων αυτών που οδήγησαν το δημόσιο χρήμα σε ξένες τσέπες… Με δικά μου έξοδα, όχι με λεφτά που πληρώνει ο δήμος για τα δικαστήρια των δήθεν «αντιστασιακών» κατά της ΠΣΕ, οι οποίοι έχτισαν καριέρες κάνοντας κολλεγιές με τον… κύριο Πάκη!!!

Το υψηλό ποσοστό που πήρε ο νέος υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κατά τη γνώμη μου ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΜΦΗ κατά του προσώπου του αποσυρθέντος… Αλλά εδώ μπήκαν στη μέση άλλα «αριστερά κόλπα»: οι νέοι «φωστήρες» του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέχτηκαν την πρώτη Κυριακή, έπεσαν με μανία επάνω στη δημόσια περιουσία για να την ξεπουλήσουν σε ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ημέτερους… Και, φυσικά, η κοινωνία της Καισαριανής τους έδιωξε κλοτσηδόν… Σήμερα η Καισαριανή είναι στα χέρια του ΚΚΕ. Καλύτερα ή χειρότερα, θα το δούμε στο τέλος…


Η νομή της εξουσίας

Επανέρχομαι από την «παράκαμψη». Η παραίτηση από τη θέση ενός διορισμένου από τον ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑ αντιπεριφερειάρχη επιφέρει την απουσία και από τα ανώτερα όργανα στα οποία αυτός συμμετέχει. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ. Το κύριο θέμα είναι η νομή της εξουσίας. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και επειδή οι πολιτικοί κάθε είδους είναι «ψωνισμένοι» με τη φιγούρα και την αυτοπροβολή τους, δεν διστάζουν να αυτοεξευτελιστούν προκειμένου να μείνουν κολλημένοι σε μια καρέκλα.

Αν θέλουμε να το δούμε και πιο «πονηρά» το συγκεκριμένο θέμα: η ερμαφρόδιτη θέση που κρατάει ένας ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ο οποίος ΔΗΘΕΝ «διαφωνεί» ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ, δίνει το δικαίωμα σε όλους εμάς τους μη προνομιούχους του «συστήματος» να βάλουμε στο μυαλό μας τα χειρότερα. Τη συναλλαγή και την εξάρτηση.


Είναι ΟΛΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι!!!

Κάτι άλλο «αξιοπερίεργο» με τους «αριστερούς» κάθε είδους, εκτός από τους Αριστερούς χωρίς εισαγωγικά, είναι το ότι οι εννιά στους δέκα είναι δημόσιοι υπάλληλοι!!! Ίσως ή προφανώς γι’ αυτό ο συγγραφέας του άρθρου επικεντρώνει την «κατ’ εξαίρεση» απάντησή του σ’ αυτό το σημείο, το οικονομικό.

Μην ξεχνάτε, κυρία Μοσχοχωρίτου, ότι το 2007 – 2008, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια του κυρία Πάκη, έδωσε στους δημάρχους δύο μισθούς: και της δουλειάς τους, εφ’ όσον ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, και τον μισθό του δημάρχου!!! Δεν γνωρίζω για πόσο διάστημα εφαρμόστηκε αυτή η αισχρή φάμπρικα…

Τελειώνοντας και για να μη μακρηγορώ, ασπάζομαι πλήρως τη θέση της αναγνώστριας του άρθρου. Αλλά δεν έχω αυταπάτες. Οι πολιτικοί κάθε είδους, ιδίως οι «πεινασμένοι για εξουσία» «πολιτικοί παράγοντες» του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούντες ή «διαφωνούντες» για δικούς τους συμφεροντολογικούς λόγους, ανοίγουν σιγά-σιγά τον λάκκο όχι μόνο του Τσίπρα, αλλά και όλων όσοι κάνουν το λάθος να τους υποδεχτούν. Οι αποδείξεις είναι μπροστά στα μάτια μας.