Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Είκοσι μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010, ο κ. Κόνσουλας απέστειλε σε μία πλειάδα αποδεκτών, άνω των τριάντα, “σημείωμα” το οποίο αφορούσε “την παράνομη εξωλογιστική ‘’μαύρη’’ οικονομική διαχείριση του Πνευματικού Κέντρου (Ν.Π.Δ.Δ.) του δήμου Βύρωνα”. Μεταξύ των αποδεκτών ήταν ο πρωθυπουργός, τα κόμματα, το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, εφημερίδες, κανάλια κλπ. κλπ. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε στον Βύρωνα ένα φυλλάδιο σε χιλιάδες αντίτυπα (φωτό κορυφής), με το οποίο “πληροφορούσε” τους πολίτες ότι: «Είναι φανερό ότι η ύπαρξη των διπλών βιβλίων, η διαχείριση “μαύρου” χρήματος, η απόκρυψη εσόδων και εξόδων και η εκτεταμένη φοροδιαφυγή αποτελούν σοβαρές παραβάσεις διατάξεων του Ποινικού, του Φορολογικού, του Αστικού Κώδικα καθώς και του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Οι ενδεχόμενες πράξεις, που δεν μπορούν να αποκλειστούν από ένα αδιαφανές καθεστώς διαχείρισης, περιλαμβάνουν καταχρήσεις, υπεξαιρέσεις, κλπ.». “Ενδεχόμενες πράξεις”, για να έχουμε δεμένο τον γάιδαρό μας, προφανώς γιατί τα παντελόνια τα φοράμε για να μην κρυώνουμε… Ο Χαρδαλιάς, δηλαδή, ήταν ΥΠΟΠΤΟΣ για ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ, ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ κλπ. ΣΗΜΕΡΑ ο τότε καταγγελλόμενος για όλα αυτά δήμαρχος, λέει από μικροφώνου ότι όλα αυτά ήταν «μέρος του πολιτικού παιχνιδιού»!!!

Η αντίδραση του καταγγελλόμενου δημάρχου ΤΟΤΕ υπήρξε άμεση. Έδωσε τις εξηγήσεις που εκείνος έκρινε αρμόζουσες για την περίσταση και προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη ΤΟΤΕ. Έγιναν οι εκλογές, θριάμβευσε ο Χαρδαλιάς, «πάτωσε» ο καταγγέλλων τους πάντες και τα πάντα, του «την έπεσαν» από το ΠΑΣΟΚ του Βύρωνα και υποχρεώθηκε σε δήλωση ότι «δεν προτίθεται να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Βύρωνα το 2014», αναγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ “να υπερασπιστεί τα επόμενα χρόνια στα δικαστήρια την τιμή και την υπόληψή του”… 


Κι ύστερα ήρθε ο ¨εξωδικαστικός συμβιβασμός”!!! Όταν, όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς, ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ κάτι μεμπτό από τους πολλαπλούς ελέγχους που έγιναν από τα αρμόδια όργανα. Ή μήπως βρέθηκε; Άγνωστο σε μένα μέχρι σήμερα.

Τον Νοέμβριο του 2012, όταν όλα τα «πράσινα ποντίκια» εγκατέλειπαν το πλοίο που βούλιαζε και με το οποίο είχαν γίνει γνωστοί στα πιο πέρα τετράγωνα της γειτονιάς τους, ο κ. Κόνσουλας αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ και έγινε «ανεξάρτητος»..!


Ερωτήματα και απαντήσεις

Γιατί του έκανε τις μηνύσεις ο Χαρδαλιάς; Προφανώς γιατί πίστευε ότι έχει συκοφαντηθεί. ΣΗΜΕΡΑ λέει ότι όλα αυτά ήταν «μέρος του πολιτικού παιχνιδιού»!!!

Γιατί του έκανε τις αγωγές ο Χαρδαλιάς, με τις οποίες «διεκδικούσε κάποια τρελά ποσά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βέβαια, μετά από έξι-επτά χρόνια που πέρασαν αυτές οι ιστορίες, επήλθε ένας ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ»; Προφανώς γιατί πίστευε ότι αυτός που τον έχει συκοφαντήσει πρέπει να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. ΣΗΜΕΡΑ δίνει άφεση αμαρτιών!!!

Τα «ντεσού» της άφεσης αμαρτιών, βέβαια, δεν τα έχουμε μάθει μέχρι σήμερα. Και, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, η υπόθεση «όζει»… Κοινώς βρωμάει… Γιατί υπάρχουν και άλλα γεγονότα, τα οποία έχουν αποτυπωθεί στον φακό και στα μικρόφωνα.

Π.χ.: η «πριβέ» ξενάγηση στο κολυμβητήριο ΠΟΤΕ έγινε; Έγινε πριν γίνει ο «εξωδικαστικός συμβιβασμός», ο οποίος, όπως είπε προχτές ο κ. Κόνσουλας, έγινε «πριν από κανένα χρόνο»..!

Πότε έγινε η «πριβέ» πρόσκληση (όπως λέει ο κ. Κόνσουλας) στο άναμμα του δέντρου την Πρωτοχρονιά του 2014, Πότε; Μα, φυσικά, πριν γίνει ο «εξωδικαστικός συμβιβασμός»..!

Δηλαδή, αυτός που θεωρεί ότι συκοφαντείται και διεκδικεί «κάποια τρελά ποσά εκατομμυρίων ευρώ», προσκαλεί τον θεωρούμενο από τον ίδιο ως συκοφάντη να καθίσουν πλάι-πλάι και να πάρουν πόζες για φωτογραφίες, κάνοντας μάλιστα και «αλα-Μάρθα Βούρτση» δηλώσεις… αλληλοεκτίμησης!!!

Για να μη «μπουκώσουμε» από τη «συγκίνηση» κι εμείς, όπως ο κ. Κόνσουλας στη Λουίζα, όταν δήλωσε ότι είναι «πολύ συγκινημένος» (γιατί άραγε;), σταματώ εδώ και επανέρχομαι πάραυτα με αποδεικτικά στοιχεία από τις ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Κόνσουλα για τη «διακίνηση μαύρου χρήματος» στο Φεστιβάλ, που έγιναν λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2010…

Επίσης, θα δούμε και την τοποθέτηση Χαρδαλιά στη Λουίζα, με την οποία εμφανέστατα «αδειάζει» τον κ. Γώγο για τον αριθμό των εργαζόμενων στη δημοτική επιχείρηση, για τους οποίους ο κ. Γώγος ζήτησε, προχτές, στη Λουίζα, στοιχεία για το “ποιοι ακριβώς και πόσο αμείβονται και για ποιες υπηρεσίες”. Γιατί ασφαλώς, όταν εσύ λες ότι “όσους βρήκαμε, τόσους διατηρήσαμε μέχρι σήμερα”, διατηρείς απορίες για τη “χρηστή διοίκηση”, η οποία ασφαλώς στην ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ έχει πολλά περιθώρια “ελιγμών”. Τους οποίους “ελιγμούς”, βέβαια, πληρώνουν πάντα οι πολίτες…  Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν άλλες απόψεις, οι οποίες μιλάνε για την ανάγκη είκοσι πέντε εργαζόμενων στη δημοτική επιχείρηση… Εικοσιπέντε με διακόσιοι υπάρχει “κάποια” διαφορά, έτσι δεν είναι;