Αναζητείται ένας άλλος “Καλογρίτσας” για να χρηματοδοτήσει την
“πρώτη φορά αριστερή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ” του “απολογισμού 2016”!!!

Και ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ με τη Δημοτική Επιχείρηση και το “Φεστιβάλ μπύρας”;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της πολιτικής απάτης του ιλουστρασιόν «απολογισμού 2016»… Η οποία πολιτική απάτη δημιουργεί «απόνερα» που καταλήγουν στον πολιτικό απόπατο της μεθοδευμένης αριστερής αγυρτείας. Δεν γνωρίζει, λέει, η διοικούσα ομάδα της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ που διαχειρίζεται τα οικονομικά του δήμου Βύρωνα, ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ το πολυτελές προπαγανδιστικό τεύχος του «Απολογισμού 2016»!!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, λέει!!! Απίστευτο κι όμως αληθινό..! Επίσημο έντυπο-έγγραφο του ΔΗΜΟΥ Βύρωνα φτιάχτηκε και διανεμήθηκε κατά χιλιάδες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ!!!

Μετά το χτεσινό ρεπορτάζ για την ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη του Χρ. Γώγου σχετικά με τον «Απολογισμό 2016» που διένειμε η δημοτική αρχή, οι πληροφορίες άρχισαν να έρχονται κατά κύματα από παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο εκείνο το βράδυ της Τρίτης 27 Σεπτέμβρη προς το ξημέρωμα της Τετάρτης 28 Σεπτέμβρη… Ναι, όπως το διαβάζετε: έως το ΞΗΜΕΡΩΜΑ της Τετάρτης κράτησε το δημοτικό συμβούλιο..! Το οποίο, για να μην ξεχνιόμαστε, είχε αρχίσει κατά τις 9 το ΒΡΑΔΥ της Τρίτης, αφού επίσημα είχε προσκληθεί για τις 20.30..!Φαίνεται ότι θεωρείται φυσιολογικό να κάθονται οι δημοτικοί σύμβουλοι μέχρι τις 3.30’ το πρωί..! Αλλά μάλλον η πρόθεση της διοικούσας μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου είναι ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, για να μη ρωτάνε, να μην ακούνε και να μη μαθαίνουν οι πολίτες… Όταν ο Χαρδαλιάς έκανε τα δημοτικά συμβούλια στις 3.30’ το απόγευμα, υπήρχαν γρίνιες από κάποιους «παράγοντες» ότι είναι ακατάλληλη ώρα, ότι είναι κουρασμένοι, ότι… ότι… ότι… Ενώ τώρα, το ξημέρωμα φαίνεται ότι θεωρείται η… ιδανική ώρα για να πάρουν αποφάσεις που έχουν επιπτώσεις στις ζωές των πολιτών…

Όταν, λοιπόν, στο… διήμερο δημοτικό συμβούλιο, έγινε η ερώτηση της παράταξης του Χρ. Γώγου για το ιλουστρασιόν προπαγανδιστικό έντυπο, η ερώτηση άφησε «σύξυλους» τους διοικούντες και με «ανοιχτό το στόμα» τους παρακολουθούντες: άρες-μάρες-κουκουνάρες… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ, έμαθα ότι είπαν!!! «Θα έπρεπε να πληρώνεται από τον δήμο…», είπαν. Αλλά, αφού δεν πληρώνεται νόμιμα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ «ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, το ήδη εξαερωθέν «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» προφανώς επιβάλλει να βρεθεί ένας άλλος «Καλογρίτσας» για να το πληρώσει, έναντι κάποιων «δεδουλευμένων»…

Α, και το πιο «ωραίο» που είπαν οι συριζοπαράγοντες, όπως έμαθα: όταν στριμώχτηκαν και δεν ήξεραν πώς να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, έριξαν τη «φαεινή» ιδέα μέσα από τα δόντια τους: «Θα πληρωθεί από ΤΑ ΜΕΛΗ»!!! Ποια «μέλη» ακριβώς εννοούσαν αυτοί που το είπαν δεν γνωρίζω. Τα «μέλη» των ΚΑΠΗ, π.χ., τα «μέλη» του σύριζα Βύρωνα, τα «μέλη» του πολυπληθέστατου κυβερνητικού αυλόγυρου, ποια «μέλη»; Τέλος πάντων, θα δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορεί να σέρνεται επ’ άπειρον αυτή η καραμπινάτη παρανομία… Στο τέλος του μήνα, θα πρέπει να δοθεί η ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΡΑΠΤΗ απάντηση. Εγώ, σας ομολογώ ότι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ αυτά που μου μετέφεραν, αν δεν τα δω γραμμένα στο χαρτί… ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, γιατί παραείναι μεθοδεύσεις ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ κάτι τέτοιες, τις οποίες ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ότι υιοθετούν κάποιοι “παράγοντες” της “πρώτη φορά αριστεράς” ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ…

Βέβαια, για ένα ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΕΝΤΥΠΟ του δήμου, θα πρέπει να υπάρξουν και ΕΠΙΣΗΜΑ παραστατικά. Έτσι δεν είναι; Για να δούμε ΑΝ τα δούμε… Γιατί εδώ είναι πιθανό να προκύψουν ΚΑΙ ΑΛΛΑ θέματα, όπως, ΑΣ ΠΟΥΜΕ, φοροδιαφυγή, αποφυγή καταβολής ΦΠΑ κλπ. κλπ.


ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ εν όψει;

Όπως έμαθα, πριν αρχίσει η συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου, μοιράστηκε στις παρατάξεις ένα πρακτικό του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του δήμου Βύρωνα. Αφορούσε τον “απολογισμό του Φεστιβάλ Μπίρας Βύρωνα”. Οι γνωρίζοντες οικονομικά λένε ότι και αυτός ο απολογισμός κρύβει στις σελίδες του άλλο ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ!

Στις σελίδες της ΔΕΑΔΒ δεν υπάρχουν στοιχεία λεπτομερή, παρά μόνο ένα «λιβάνισμα» του προέδρου της προς… τον εαυτό του (!!!) για την «άρτια» οργάνωση της εκδήλωσης. Όμως… Όμως ούτε ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ δεν τολμά να πει ότι ΔΕΝ υπήρχε χασούρα… Για διαβάστε τι λέει ακριβώς:

«Παρά την γενικότερη αβεβαιότητα και την ασυνήθιστη συγκυρία, παρατηρήθηκε ισχυρή δυναμική τόσο σε επίπεδο εισιτηρίων όσο και εσόδων. Επιπλέον, παρά τις υψηλές απαιτήσεις του φεστιβάλ διατηρήσαμε τις δαπάνες σε χαμηλά επίπεδα, με τη συμμετοχή και ενεργοποίηση των εργαζόμενων του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης και εθελοντών, ενισχύοντας περαιτέρω το τελικό αποτέλεσμα. Το τελικό ισοζύγιο, λαμβάνοντας υπόψιν τα απο φορολογημένα ποσά, τα πάγια που θα ξαναχρησιμοποιηθούν και το απόθεμα εμπορευμάτων (μπύρες, ποτήρια κ.α), εξασφάλισε την ισότητα εσόδων-εξόδων. Γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος».

Ε; Καλό; Η «ισότητα εσόδων-εξόδων» μάλλον καθιστά σίγουρη τη ΖΗΜΙΑ..! Πόσο μάλλον όταν Η ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΕΡΔΩΝ  «μας κάνει να αισιοδοξούμε για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος». (!!!)

Στον «κλασικό» δρόμο των παντός είδους δημοτικών επιχειρήσεων: ζημιές μέχρι τα μπούνια, τις οποίες θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες… Άλλωστε ΚΑΙ ο Βύρωνας ΚΑΙ η Καισαριανή έχουν πικρότατη πείρα από τέτοιες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ «ΛΙΒΑΝΙΣΜΑ» (απολογισμός βαφτίζεται και αυτός) της ΔΕΑΔΒ